Australian Open 2018
- DUN I LOVE
- Administrator
Re: Australian Open 2018
Po drugim serwisie tragedia u Federera, tylko 40% wygranych piłek. Czyli z głębi kortu lipa i co z Gasquetem, bo będzie dalej nawet nie chce myśleć.
-
Kiepski dzień na AO, Zverev i Delpo wypadli, nie widzę zbyt atrakcyjnych spotkań.
Dolna połówka, rzekomo tak dobrze się zapowiadająca:
Thiem vs. Sandgren
Djokovic vs. Chung
Berdych vs. Fognini
Federer vs. Fucsovics
W ogóle słabe mecze 4 rundy, poza dwoma starciami jutro, no ale może zaskoczą
Jeśli droga Nadala to austostrada to nie wiem jak opisać drogę Feda.
Dolna połówka, rzekomo tak dobrze się zapowiadająca:
Thiem vs. Sandgren
Djokovic vs. Chung
Berdych vs. Fognini
Federer vs. Fucsovics
W ogóle słabe mecze 4 rundy, poza dwoma starciami jutro, no ale może zaskoczą

Naprawdę, piszecie, jakbyście od wczoraj tenis oglądali... Mam przypomnieć, jak się pokazówki z Tomiciem czy innym Phau kończyły?
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
- DUN I LOVE
- Administrator
Można pomyśleć, że tak jest.robpal pisze:Naprawdę, piszecie, jakbyście od wczoraj tenis oglądali...
MTT Titles/Finals
Spoiler:
-
Dawno Cię nie byłorobpal pisze:Naprawdę, piszecie, jakbyście od wczoraj tenis oglądali... Mam przypomnieć, jak się pokazówki z Tomiciem czy innym Phau kończyły?

Tak, śmieszne są te narzekania o słabej grze, gdy Roger rutynowo wygrywa.
Świetnie serwuje Roger w krytycznych momentach. Z głębi bardzo nierówno.
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
- Robertinho
A kończyły się tak, że potem odpowiednio w 2012 oklep od Nadala w 1/2, w 2013 oklep od Szkota i Berdycha na USO 2012.robpal pisze:Naprawdę, piszecie, jakbyście od wczoraj tenis oglądali... Mam przypomnieć, jak się pokazówki z Tomiciem czy innym Phau kończyły?
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Stracił w końcu podanie Szwajcar, nie podoba mi się specjalnie jego gra, po prostu bardzo dużo błędów, wiele nieprzemyślanych decyzji. Jakie są tego przyczyny, czy to średniea forma czy po prostu Gasquet nie jest wystarczającym rywalem by Federer potrafił się skoncentrować na dłuższy czas? Tego nie wiemy, weryfikacja jeszcze nastąpi. Mimo wszystko wolę go oglądać dobrze grającego od razu.
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Cała nadzieja w Novaku, Berdychu, ewentualnie Dominiku, że jednak nie wpuszczą takiego Szwajcara do finału, bo wtedy Nadal pobierze srogi rewanż za ubiegłoroczne harce Szwajcara.
Jeszcze się zerwie Rysiu, wszak to znany wojownik.
Jak na to, że Gasquet przeważnie zapomina z Federerem, jak trzymać rakietę w ręku, dobre i te dwa sety na razie.
Tak w ogólności otrząśnij się trochę. Świat może być piękny nawet dla Ciebie.

Czyli to, że Nadal nigdy nie powiedział jak Federer w Wimbledonie 2016, że gra zawsze na centralu, bo dużo tam wygrał i niech inni to docenią, choć w Paryżu zdobył jeszcze więcej niż Szwajcar w Londynie, to taka fałszywa dyplomacja?Artras pisze:Widzę, że nie tylko Novak płacze, ale i Nadal zaczyna jakieś brudne gierki o uprzywilejowaniu Federera. No cóż Szwajcar przynajmniej nigdy nie krył się ze swoim zarozumialstwem, za to Hiszpan gra grzecznego, ale też jest z niego niezły arogant.
Tak w ogólności otrząśnij się trochę. Świat może być piękny nawet dla Ciebie.
Luthiemu się nie przyjrzałem, za to Papa Federer ma brzuch, jakby całego świniaka połknął.Damian pisze:Wydaje mi się czy Luthi mocno zaokrąglił się na twarzy?

- Robertinho
Novak, o ile się oczywiście nie rozleci, powinien takiego Federera poskładać. Brakuje kopnięcia z baseline.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- DUN I LOVE
- Administrator
Broni się fajnie teraz.Hankmoody pisze:Jeszcze się zerwie Rysiu, wszak to znany wojownik.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Dla mnie bez różnicy z kim przegra.Artras pisze:Cała nadzieja w Novaku, Berdychu, ewentualnie Dominiku, że jednak nie wpuszczą takiego Szwajcara do finału, bo wtedy Nadal pobierze srogi rewanż za ubiegłoroczne harce Szwajcara.
Niech gra jak najdłużej.
Świetna piłka na koniec.

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Ciekawa piłka meczowa na koniec, ale szału nie było.