Australian Open 2018
- DUN I LOVE
- Administrator
Re: Australian Open 2018
To jak będzie come on po czesku?
Pięknie zaczął Tomaś.
Pięknie zaczął Tomaś.
- DUN I LOVE
- Administrator
Tomek Lorek na pewno wie.Sowa pisze:To jak będzie come on po czesku?
Pięknie zaczął Tomaś.

MTT Titles/Finals
Spoiler:
Pięknie Fed rozpoczął
coś czuję, że dziś leci, jednak ta jego forma była złudna.

Jak złudna? Na razie adekwatna do tego co właśnie gra dzisiaj.Artras pisze:Pięknie Fed rozpocząłcoś czuję, że dziś leci, jednak ta jego forma była złudna.
Zgoła sensacyjne otwarcie. Tym niemniej szanse Tomka w pierwszym secie w najlepszym dla niego przypadku oceniałbym na 50/50. 

- Robertinho
- Wujek Toni
Raczej do przewidzenia, niektórzy bardzo usilnie próbowali uczynić z drogi Federera autostradę. Roger ma za sobą bardzo intensywny sezon, a w dodatku nie oszczędzał się również na jesieni. Czasu na odpoczynek i regenerację organizmu było bardzo mało i średnia forma nie może dziwić.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Lel przecież Berdicz zaraz to odda. Idealny start Szwajcara, akurat szybki kubeł zimnej wody i pełna motywacja, a nie 6-7 5-7 i zdziwko.
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
- DUN I LOVE
- Administrator
Domański, to mu się nawet udało.
O nie, Witek dotarł...
Ty tak serio? Forma Szwajcara mocno wątpliwa, przede wszystkim nogi nie nadążają, raz Tomaszek czy dwa mocniej zagra i Fed nie ma czasu i spóźnia się do uderzeń.robpal pisze:Lel przecież Berdicz zaraz to odda. Idealny start Szwajcara, akurat szybki kubeł zimnej wody i pełna motywacja, a nie 6-7 5-7 i zdziwko.
Ile meczów Szwajcara z Czechem widziałeś? Bo ja co najmniej o 10 za dużo.
MTT career highlights (26-17):
- DUN I LOVE
- Administrator
Ma jeszcze w sobie sporo dobrej gry Czech. Pogłoski o jego śmierci w 2017 były przesadzone.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Całkiem sporo, tylko przede wszystkim mnie interesuje aktualna forma a w pianie nad Federerem jak to on sobie spokojnie pyka w tym sezonie rywali skupiając się na kilkunastu punktach w meczu nie wierzyłem.robpal pisze:Ile meczów Szwajcara z Czechem widziałeś? Bo ja co najmniej o 10 za dużo.
- Wujek Toni
Powiedziałbym, że to dla niego idealny moment na podreperowanie CV, po tych wszystkich latach upokorzeń ze strony topowych Fabsterów. Kontuzjogenny Czech nie jest, tenisa na wybieganiu nie opiera, więc szanse na ugranie czegoś sensownego są naprawdę spore.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Dokładnie. Nawet ewentualna porażka dziś mnie jakoś specjalnie nie zaboli. Dla mnie to fenomen, że w tym wieku jest w czołówce i chylę czoła.Wujek Toni pisze:Raczej do przewidzenia, niektórzy bardzo usilnie próbowali uczynić z drogi Federera autostradę. Roger ma za sobą bardzo intensywny sezon, a w dodatku nie oszczędzał się również na jesieni. Czasu na odpoczynek i regenerację organizmu było bardzo mało i średnia forma nie może dziwić.
MTT World Tour (Highest rank #1, career 2009 - 2024):
MTT Challenger Tour:
W:
F: Rio 25, Acapulco 25, Munich 25
Spoiler:
W:
F: Rio 25, Acapulco 25, Munich 25
Yhm. No tak. Tyle, że to Tomasz.
Dwa obronił,ale...
Dwa obronił,ale...
Zamknij chociaż tego seta. Brawo sędzia.