Australian Open 2018

Obrazek
Rroggerr

Re: Australian Open 2018

Post autor: Rroggerr »

Chung nie zagrozi Fedowi, na ten moment strasznie morduje się na serwisie, słabo serwuje jak na swój wzrost (a już na pewno nierówno) nawet naprzeciw Sandgrena, za rok - kto wie. Niesamowite, że ostatnie cztery Szlemy to nawet brak sensownego testu formy dla Fedala.
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Wymęczone. Berdych zagrał nieźle, raz, że zawalił serwis na seta, dwa, zawiodło to co zawsze, czyli krycie kortu. Federer miał przewagę w twardych wymianach i gnębił skrótami. Pewnego poziomu nie potrafi Tomek przeskoczyć i znowu porażka, mimo niezłej chyba formy.

Co do Feda, napisałbym, że dla mnie to takie słabo-silne wydanie, jak w latach 2014-15, bardzo skoncentrowany, konsekwentny, szukający rozwiązań, ale to w każdej chwili może runąć jak domek z kart, jeśli ktoś naprawdę dociśnie, bo brakuje trochę bazy, forhend bardzo dziś potrafił zawodzić.

Najmniej, te kilka strzałów z bh daje nadzieję, że tam coś więcej może jeszcze drzemać. Oby tak było.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
jonathan

Post autor: jonathan »

Trochę zapomniany ten Berdych przed turniejem, ale on dalej ma dużo takich momentów jak od 5-3 w pierwszym secie i potem już wszystko toczy się do jednej bramki.
Rroggerr pisze:Chung nie zagrozi Fedowi, na ten moment strasznie morduje się na serwisie, słabo serwuje jak na swój wzrost (a już na pewno nierówno) nawet naprzeciw Sandgrena, za rok - kto wie. Niesamowite, że ostatnie cztery Szlemy to nawet brak sensownego testu formy dla Fedala.
No ja tak czekam, czy ktoś zainspiruje w końcu Federera do ciekawszej gry. Z Chungiem będzie niezła konfrontacja stylów, chociaż Koreańczyka z Sandgrenem oglądało się słabo, no ale obaj pierwszy raz sforsowali bramy takiego etapu w Szlemie. Na ten moment finał Federer vs Cilić, oby z Ciliciem w lepszej kondycji fizycznej i psychicznej niż w Wimbledonie, bo te trzy ostatnie finały WS były zupełnie bez historii.
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

DUN I LOVE pisze:
Damian pisze:I 43 półfinał w szlemie Rogera. :ok:
29-13 na tym szczeblu.
Ale tutaj w Melbourne bilans wynosi 6-7.
Oczywiście 14 półfinał to rekord, 14 w przeciągu ostatnich 15 lat! Najregularniejszy turniej Szwajcara.
Awatar użytkownika
Emu

Post autor: Emu »

Fajnie, że są nowe twarze na tym etapie turnieju, ale szkoda, że ich tenis jest nieciekawy... Chung jest jeszcze znośny, ale na Edmunda ciężko się patrzy.
Awatar użytkownika
Żilu

Post autor: Żilu »

Szkoda że Sandgren nie wziął tego drugiego seta, bo mecz mógłby być bardziej wyrównany. W ogóle dzisiaj Amerykanin zachowywał się zupełnie inaczej niż w stakcie spotkania z Thiemem. Wtedy w gestach i zachowaniu sprawiał wrażenie takiego dobrotliwego misia, a dzisiaj był wyraźnie podrażniony. Nie wiem czy było to spowodowane tą nagonką na niego, czy poniosła go ambicja, czy może ma to związek z jego rzekomymi rasistowskimi poglądami :D

Trochę dałem się nabrać na bardzą dobrą grę przy siatce Chunga, jak mi się do tej pory wydawało, a tymczasem Sandgren pod tym wzglądem wyglądał na tle Koreańczyka jak profesor.

Jeśli Federer nie dostanie jakiejś zapaści, to nie wydaje mi się żeby Chung był trudniejszą przeszkodą niż miał do tej pory na swojej drodze Szwajcar. Jeśli już, to bardziej obawiałbym się naćpanego Cilicia w finale. Ten USO 2014 wpłynął na mnie tak, że chyba już nigdy nie zlekceważę Chorwata, mimo że ten poważnym graczem bywa 2 razy do roku.
jonathan

Żilu pisze:W ogóle dzisiaj Amerykanin zachowywał się zupełnie inaczej niż w stakcie spotkania z Thiemem. Wtedy w gestach i zachowaniu sprawiał wrażenie takiego dobrotliwego misia, a dzisiaj był wyraźnie podrażniony. Nie wiem czy było to spowodowane tą nagonką na niego, czy poniosła go ambicja, czy może ma to związek z jego rzekomymi rasistowskimi poglądami :D
Może presja i świadomość szansy, których nie było przed meczami z Thiemem, Wawrinką?

A Chung dalej kopiuje gesty Djokovicia i podobnie wchodzi w interakcje z publicznością.
Federasta20

Post autor: Federasta20 »

Żilu pisze:tedy w gestach i zachowaniu sprawiał wrażenie takiego dobrotliwego misia, a dzisiaj był wyraźnie podrażniony. Nie wiem czy było to spowodowane tą nagonką na niego, czy poniosła go ambicja, czy może ma to związek z jego rzekomymi rasistowskimi poglądami :D
Czy jak Andy Murray przez cały mecz chodzi wkurzony to ma to związek z feministycznymi poglądami?
Awatar użytkownika
Żilu

Federasta19 pisze:Czy jak Andy Murray przez cały mecz chodzi wkurzony to ma to związek z feministycznymi poglądami?
Wiadomo, że to o rasiźmie to spiskowa teoria, ale zaskoczyło mnie jak wyraźnie w innym nastroju był Sandgren, a w meczu z Thiemem też przecież przez długi czas stał pod presją życiowego sukcesu. Spodziwałem się, że wieksze ciśnienie będzie po stronie Chunga, ale jeśli ten pójdzie w ślady swojego idola, to pewnie nie będzie zbyt łatwo pękał.
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

Żilu pisze:Szkoda że Sandgren nie wziął tego drugiego seta, bo mecz mógłby być bardziej wyrównany. W ogóle dzisiaj Amerykanin zachowywał się zupełnie inaczej niż w stakcie spotkania z Thiemem. Wtedy w gestach i zachowaniu sprawiał wrażenie takiego dobrotliwego misia, a dzisiaj był wyraźnie podrażniony. Nie wiem czy było to spowodowane tą nagonką na niego, czy poniosła go ambicja, czy może ma to związek z jego rzekomymi rasistowskimi poglądami :D
Ale o co chodzi z tą nagonką na niego, zrobił coś?
jonathan

Żilu pisze:Wiadomo, że to o rasiźmie to spiskowa teoria, ale zaskoczyło mnie jak wyraźnie w innym nastroju był Sandgren, a w meczu z Thiemem też przecież przez długi czas stał pod presją życiowego sukcesu.
Mimo wszystko z Thiemem nie miał zupełnie nic do stracenia, a dzisiaj od początku (i to jeszcze grając z nierostawionym Chungiem) obciążenie było inne. U Chunga też było widać, że 1/4 Szlema to dla niego nieznane wody, ale poradził sobie ze stresem znacznie lepiej, pomijając nerwowe zamknięcie meczu.
Awatar użytkownika
Żilu

Kiefer pisze:Ale o co chodzi z tą nagonką na niego, zrobił coś?
Wyciągnęli mu brudy z twittera czyli rzekomą homofobie, ksenofobie i resztę tych modnych od dłuższego czasu zjawisk. Ogólnie nic godnego uwagi dla kogoś kto nie emocjonuje się takimi tematami.

Kontynuacja:
http://mtenis.com.pl/viewtopic.php?f=33 ... 29#p303329
DUN
Federasta20

Ale i u nas też są różne przypadki, np. pobity z powodu czerwonej kurtki aktor Pieczyński robi turnee po telewizjach. Mniejsze, ale się zdarzają. Za to o Super Bowl mówią wszystko, tylko nie kto tam gra.

Długość ćwierćfinałów:
3:47 - Cilic d. Nadal 36 63 67(5) 62 20 ret.
2:49 - Edmund d. Dimitrov 64 36 63 64
2:28 - Chung d. Sandgren 64 76(5) 63
2:14 - Federer d. Berdych 76(1) 63 64

Jutro Cilic gra z Edmundem. Jedyny poprzedni raz zagrali w zeszłorocznym Szanghaju, w drugiej rundzie, kiedy to Chorwat zwyciężył w dwóch setach. Dla Federera i Chunga będzie to pierwsze starcie.

Co do turnieju to nie uważam go za zbyt dobry. Owszem są niespodziewani półfinaliści i kilka ciekawszych starć, jednak poziom rozczarowań jest bardzo wysoki. Tak zapowiadane powroty gwiazd spełzły praktycznie na niczym, wielu graczy nieprzygotowanych do sezonu, próżno też szukać spotkań, które będzie można po latach z radością obejrzeć jak zeszłoroczne półfinały, finał i wiele innych. Jeszcze trzy mecze przed nami i szansa jest, ale jak faworyci ogarną w 3/4, a finał będzie przypominał Wimbledon to będzie bliżej 2016 aniżeli 2017
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Michał, a masz może info, ile czasu na krocie spędzili tenisiści w drodze do semi?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Federasta20

Federer - 9:48
Chung - 11:45 (14:45 z deblem)
Cilic - 14:45
Edmund - 14:48

Tak więc, jutrzejsze spotkanie pomiędzy parą, która spędziła na korcie tyle samo czasu :D Edmund podobnie, a Federer równe pięć godzin mniej.
jonathan

Dopiero zobaczyłem, że Sandgren jeszcze w eliminacjach Auckland grał dwa tie-breaki z Przysiężnym. Potem przyjechał sobie do Melbourne, doszedł do ćwierćfinału i po niewykorzystaniu meczbola na spokoju wygrał piątego seta z Thiemem z całym jego reżimem Bresnika. Musiał dzisiaj pokazać jakąś słabość i emocje.

Chung najmłodszym półfinalistą od Cilicia (AO 2010).
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Five things we learned on Day 10
Spoiler:
https://ausopen.com/articles/features/f ... ned-day-10

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Jakie typy na jutro? Cilic w 4-5?
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Zablokowany