T9: Acapulco, Dubaj, Sao Paulo 2018
Re: T9: Acapulco, Dubaj, Sao Paulo 2018
Myślałem, że obejrzę Denisa z Nishikorim w dobrej jakości, ale okazało się, że turniej jest rozgrywany równocześnie z WTA i będą pokazywać jakąś lochę grającą z Francuzką, a ich wyrzucili na jakiś podrzędny kort z kamerą z challengerów.
Acapulco:
OUT Nadal Rafael
OUT Nadal Rafael
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Eeeee jak to?Damian pisze:Acapulco:
OUT Nadal Rafael
Ponoć wczoraj na treningu znowu odczuł ból w tym samym miejscu co podczas Australian Open.Kiefer pisze:Eeeee jak to?Damian pisze:Acapulco:
OUT Nadal Rafael
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Ale skąd info? Kurde od jakiegoś czasu trenował już na pełnych obrotach i na kilka godzin przed meczem urazsię mu odnowił? Masakra naprawdę, szkoda...Damian pisze:Ponoć wczoraj na treningu znowu odczuł ból w tym samym miejscu co podczas Australian Open.Kiefer pisze:Eeeee jak to?Damian pisze:Acapulco:
OUT Nadal Rafael
-
Pomyślałem, że zainteresuję się trochę tym sezonem kurnikowym, ale widzę, że nie ma sensu. Gra tylko drugi garnitur, niby sytuacja kompletnie otwarta, ale jest świadomość, że kiedy czołówka się połamała to nie mieli do niej wstępu.
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Hiszpan przechodzi badania w Acapulco aktualnie i jego start w Indian Wells i Miami jest zagrożony.
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Trudno się nie zgodzić, słabo to wygląda i faktycznie odechciewa się oglądać, bo właśnie jest ta świadomość, że gdyby Ci najwięksi byli zdrowi to pozostali są tłem.Federasta20 pisze:Pomyślałem, że zainteresuję się trochę tym sezonem kurnikowym, ale widzę, że nie ma sensu. Gra tylko drugi garnitur, niby sytuacja kompletnie otwarta, ale jest świadomość, że kiedy czołówka się połamała to nie mieli do niej wstępu.
Powiedziałbym, że bardzo wątpliwy, zwłaszcza w Indian Wells. Moim zdaniem powinien już jednak szykować się na mączke.Damian pisze:Hiszpan przechodzi badania w Acapulco aktualnie i jego start w Indian Wells i Miami jest zagrożony.
IN [LL] Taro Daniel
W związku z zaistniałą sytuacją. Mecz Verdasco-Schwartzman przeniesiony został na arenę główną, a Lopez z Danielem zagrają na Cancha 2.
W związku z zaistniałą sytuacją. Mecz Verdasco-Schwartzman przeniesiony został na arenę główną, a Lopez z Danielem zagrają na Cancha 2.
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Nie ma co siać paniki, RG wciąż niezagrożone.
Denis wygrał z Nishikorim. W następnej rundzie pewnie będzie czekać Thiem.
Bardzo dobre spotkanie po raz kolejny. 

Jak go widzisz z Thiemem? 50/50 jak dla mnie.
Jak dla mnie, to lekkim faworytem Denis. I nie wiem, co Wam się nie podoba w tegolutowych kurnikach. W każdej epoce ludzie korzystali z braku gwiazd w mniejszych turniejach.
Tytuły (30):
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Nie wiem czy faworytem albo 50 na 50, bo coś w tym Acapulco grywał Thiem, ale na pewno spore szanse na fajny rezultat.
A turnieje fajne, bo strasznie otwarte, na tym od zawsze powinno to polegać.
A turnieje fajne, bo strasznie otwarte, na tym od zawsze powinno to polegać.

-
No właśnie, to trochę tak jakby usunąć Top 6 z Premier League. Czy mistrzostwo Evertonu byłoby równie cenne? Ilość kontuzji w czołówce to historia bezprecedensowa i z pewności wysiłek włożony w zdominowanie rozgrywek nie pozostaje bez znaczenia. Coś za coś.Kiefer pisze:Trudno się nie zgodzić, słabo to wygląda i faktycznie odechciewa się oglądać, bo właśnie jest ta świadomość, że gdyby Ci najwięksi byli zdrowi to pozostali są tłem.
- DUN I LOVE
- Administrator
Thanasi. 

Thiem morduje się z Norrim, może się rozegra, ale jakieś szanse dla Shapo być powinny.Rroggerr pisze:Nie wiem czy faworytem albo 50 na 50, bo coś w tym Acapulco grywał Thiem, ale na pewno spore szanse na fajny rezultat.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Wujek Toni
W końcu Nadal poszedł po rozum do głowy i odpuszcza bezwartościowe kurniki przed cegłą. Można po raz kolejny zapaść z czystym sumieniem w wiosenny sen od Monte Carlo do Stuttgartu.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Ja wiem czy poszedł, raczej uraz mu to uniemożliwył, pójdzie po ten rozum jeśli odpuści marcowe mastersy, ale coś mi się wydaje, że chociaż w Miami spróbuje zagrać za wszelką cenę.Wujek Toni pisze:W końcu Nadal poszedł po rozum do głowy i odpuszcza bezwartościowe kurniki przed cegłą. Można po raz kolejny zapaść z czystym sumieniem w wiosenny sen od Monte Carlo do Stuttgartu.