Monte Carlo 2012

Obrazek
MG FCB

Re: Monte Carlo 2012

Post autor: MG FCB »

Strasznie fatalny, jeszcze Rafcio musiał wygrać :D
MTT
Best rank. #2
Zwycięstwa: Roland Garros 2013 (debel), Eastbourne 2013, Australian Open 2014
Finały: Memphis 2013, Indian Wells 2014, Indian Wells 2014 (debel), Casablanca 2014, Rzym 2014 (debel), Hamburg 2014, Wimbledon 2015 (debel)
Anula

Post autor: Anula »

Wow.!!! :D

Brawo Rafael.!!! :padam: :woho: :gogo: :banan: :wygrana:
Nie widziałam bezpośredniej transmisji, ale z przyjemnością zobaczę powtóreczkę.
Osiem razy z rzędu.!!! :o
Awatar użytkownika
Jacques D.

Post autor: Jacques D. »

No to cała trójeczka potwierdziła już swoje aspiracje, kopię Lendla zostawiając na należnym jej miejscu. hahaha Trzeba przyznać, że ten rok jest ciekawszy od poprzedniego, choć poziom tenisa równie beznadziejny. :lol:
I know the pieces fit.
Spoiler:
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Jacques D. pisze:No to cała trójeczka potwierdziła już swoje aspiracje (...)
W Madrycie czas na Del Potro. :P
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Jacques D.

Post autor: Jacques D. »

DUN I LOVE pisze:
A w Rzymie na Janko i będzie idealnie. :mrgreen:
I know the pieces fit.
Spoiler:
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Jacques D. pisze:
DUN I LOVE pisze:
A w Rzymie na Janko i będzie idealnie. :mrgreen:
Jeszcze Raonic w Kanadzie...

:D :D :D
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Joao

Post autor: Joao »

Koniec dobrej passy Novaka. Gdzie jak nie w MC Nadal miał wielkie szanse się odegrać i to zrobił. Ciekawy jestem wyników ich następnych konfrontacji na skąpanym w słońcu ziemnym pyle.
Awatar użytkownika
jowy

Post autor: jowy »

Brawo Rafa!

Miło nie mieć kontaktu ze światem sportu przez 2 tygodnie i dostać takie informacje! :)
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Niemal nic z tego turnieju (nie)stety nie oglądałem. Rafa jest tu jednak nie do ruszenia, szkoda że finał musiał się odbyć w takiech okolicznościach dla Serba.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
robpal

Post autor: robpal »

Jeszcze odnośnie dobrze funkcjonującego serwisu - Toni mówi, że Rafa wrócił do uchwytu z US Open, tylko wkłada w podanie mniej mocy. To kiedy zacznie boleć? :D
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
Awatar użytkownika
Robertinho

Zmień pieluchę Robciu. ;)
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Poprzednim razem Rafa ograł Novaka w finale Korolo w 2009 roku. Co było później, pamiętamy. W tym sezonie możemy mieć powtórkę z rozrywki, co stanowi dość smutną informację dla sympatyków przystojniaka z Manacor: w tym roku Szlema nie będzie.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

DUN I LOVE pisze:Poprzednim razem Rafa ograł Novaka w finale Korolo w 2009 roku. Co było później, pamiętamy. W tym sezonie możemy mieć powtórkę z rozrywki, co stanowi dość smutną informację dla sympatyków przystojniaka z Manacor: w tym roku Szlema nie będzie.
Ale jinx, nie dźwigam. :o
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Nie do końca ogarnąłem...sygnalizuję zwyżkę formy czy nie? :P
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
robpal

DUN I LOVE pisze:Nie do końca ogarnąłem...sygnalizuję zwyżkę formy czy nie? :P
Człowieku, na rowerze nas odesłałeś :D
Oby tylko Roger też w takim tempie nabierał mocy, to nic go już nie powstrzyma w tym sezonie hahaha
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Gorzej, jak Rafa łyknie trzy pozostałe w tym roku szlemiki. Wtedy wyjdzie na to, że ten rower to tylko chwilowy przebłysk w zabetonowanej rywalizacji. Prawie tak, jak wczorajszy sukces Rafy nad Nole.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
robpal

DUN I LOVE pisze:Wtedy wyjdzie na to, że ten rower to tylko chwilowy przebłysk w zabetonowanej rywalizacji. Prawie tak, jak wczorajszy sukces Rafy nad Nole.
Jeśli MC było krótkim przebłyskiem, to Szlemiki raczej odpadają :P
Anula

Post autor: Anula »

DUN I LOVE pisze:Poprzednim razem Rafa ograł Novaka w finale Korolo w 2009 roku. Co było później, pamiętamy. W tym sezonie możemy mieć powtórkę z rozrywki, co stanowi dość smutną informację dla sympatyków przystojniaka z Manacor: w tym roku Szlema nie będzie.
Co tam wyniki. :P
"Przystojniak z Manacor" na korcie, to walor sam w sobie. :D hahaha
Dramatyzujesz Dawidzie. :facepalm: Każdy scenariusz jest możliwy. ;) :P
Awatar użytkownika
Robertinho

robpal pisze:
DUN I LOVE pisze:Nie do końca ogarnąłem...sygnalizuję zwyżkę formy czy nie? :P
Człowieku, na rowerze nas odesłałeś :D
Oby tylko Roger też w takim tempie nabierał mocy, to nic go już nie powstrzyma w tym sezonie hahaha

A cóż to za kółeczko wzajemnej adoracji? :P Och Dawidku, ależ błyskotliwie napisałeś, no zwyżka formy niesamowita, cóż za styl, a treść jaka głęboka! Ależ Robciu, te twoje riposty, to dopiero klasa sama w sobie, pióro masz ostrzejsze od brzytwy!

:D

Ja tam jednak liczę, że ten mecz nic nie zmieni w rywalizacji i kolejne ich potyczki będą padać łupem Serba.
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

Nadal to jest zawodnik w ogromnym stopniu bazujący na pewności siebie, regularnie budowanej w czasie sezonu ceglanego, co właśnie ukazuje się naszym oczom także i w tym roku.
Obawiam się, czy Djoković nie przekreślił tym spotkaniem tej mozolnie budowanej przewagi w poprzednich spotkaniach, okupionych krwią, potem i łzami.

Jeżeli Hiszpanowi udało się wczoraj wyleczył kompleks, który ewidentnie zaczynał wykluwać się w jego głowie, to przewiduję okres dominacji Rafy aż po Wimbledon.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Zablokowany