Forum fanów tenisa ziemnego, gdzie znajdziesz komentarze internautów, wyniki, skróty spotkań, statystyki, materiały prasowe, typery i inne informacje o turniejach ATP i WTA.
Kaia Kanepi (EST) vs [17] Serena Williams (USA) [18] Ashleigh Barty (AUS) vs [8] Karolina Pliskova (CZE) [3] Sloane Stephens (USA) vs [15] Elise Mertens (BEL) [19] Anastasija Sevastova (LAT) vs [7] Elina Svitolina (UKR)
[30] Carla Suarez Navarro (ESP) vs [22] Maria Sharapova (RUS) [14] Madison Keys (USA) vs [29] Dominika Cibulkova (SVK) [26] Aryna Sabalenka (BLR) vs [20] Naomi Osaka (JPN)
Marketa Vondrousova (CZE) vs Lesya Tsurenko (UKR)
2015: Tokio
2016: Rio de Janeiro, Indian Wells, Waszyngton, Chengdu, WTF
2017: Doha, Sydney, Dubaj, Miami, Marrakesz, Estoril, s-Hertogenbosch
2018: Barcelona,Winston-Salem,Sztokholm, Paryż-Bercy,
2019: Dubaj, Miami, Monachium, Kitzbühel, St. Petersburg, WTF
2020: Adelaide, Rzym
2022: Adelaide 1, Australian Open, Rzym, Halle
2023: Indian Wells, Miami, Barcelona, US Open, WTF
2024: Wimbledon, Winston-Salem
2015: Kuala Lumpur
2016: Queens, Sankt Petersburg
2017: Waszyngton, Winston-Salem, US Open, Sankt Petersburg, WTF
2018: Doha, Miami, Hamburg,
2019: Eastbourne, US Open,
2020: RG, Sofia
2021: ATP Cup
2022: Stuttgart, Eastbourne, Winston-Salem, Florencja
2023: Montpellier, Rzym, Atlanta
2024: Mallorca
MTT (DEBEL) - Tytuły (7) / Finały (7)
2019: RG, Cincinnati, Paryż-Bercy, WTF
2020: RG, US Open
2021: Rzym
2018: WTF
2019: Indian Wells, Madryt
2020: Australian Open
2021: Australian Open, RG, Paryż-Bercy
Kanepi jednak w top formie, to bije w piłkę z mocą Keys, a jeszcze jest pomyślunek.
Dajesz Kaia!
DUN I LOVE pisze: ↑05 sie 2021, 23:58
Praktycznie wszystkie finały w LA mi uciekły podczas tegorocznych IO. Jestem ogromnie tym zasmucony, za 3 lata już to się nie powtórzy.
Ja tam nie mogę grać u buka, za dużo nerwów mnie to kosztuje. Tyle razy Williams wygrywała Wielkiego Szlema w sposób bezdyskusyjny i do szału mnie doprowadzała, raz do cholery by mogła się na coś przydać i wygrać kiedy i ja tego chcę.
Ed. Kanepi 6:4. Czarno to widzę, że tak napiszę.
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2018, 23:10 przez Kiefer, łącznie zmieniany 1 raz.
Odprawiła Mertens w dwóch setach Sloane i moim zdaniem był to najlepszy występ Amerykanki w US Open 2018. Bardzo dobrze podawała, znakomicie prowadziła wymiany, a druga część drugiego seta to już było to co dało Jej tytuł 12 miesięcy temu - ofensywa, pewne smagnięcie z fh i przejęcie inicjatywy. Trochę się uspokoiłem, bo tylko Sloane mi została w turnieju, a do tej pory grała tylko średnio-dobrze. Dziś to była już pólka wyżej, jestem usatysfakcjonowany.
Mertens niezła, parę strzałów Jej wpadło, ale za często dawała się zepchnąć i traciła kontrolę. Podanie i fh też mogłyby być lepsze.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Tytuł Zverev w spódnicy zobowiązuje do żegnania się ze Szlemem bajglem.
*** MTT Career highlights: GS:W Wimbledon '15, US Open '17 WTF: -SF '17 M 1000:W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17 ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16 ATP 250:W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel: GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16 M 1000:W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer