Hiszpania - La Liga cz. I

Dla sympatyków futbolu.
Awatar użytkownika
Saboteur

Re: Hiszpania - La Liga

Post autor: Saboteur »

asiek pisze:
MG FCB pisze:Barca wygra na CN ponieważ ma lepszy zespół i zdecydowaną przewagę w meczach bezpośrednich nad Realem ;)
hahaha hahaha hahaha hahaha
Po meczu to każdy może się śmiać....
Tytuły (4): 2023: Doha; 2017: Chennai, Queens Club; 2012: Memphis
Finały (6): 2017: Newport, Montreal; 2014: Abu Dhabi, Metz; 2013: Pekin, Atlanta

twitter.com/saboteur_cod
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Chyba wyszło na moje, że po golu Ozila w Monachium, Mou zaczął myśleć o GD. Chociaż raz. :P

Real wczoraj poprawił rekord Realu Toshacka, który dwie dekady temu zdobył 107 goli w lidze. Obecna drużyna ma tych bramek 109, a do końca rozgrywek pozostały jeszcze 4 mecze.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Nie ma co drzeć szat. Gramy czwarty sezon na niesamowitym poziomie, nie można mieć wszystkiego, Real cały sezon ciężko pracował na mistrzostwo.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Plotki przybierają na sile przed jutrzejszą konferencją prasową Guardioli. Coraz głośniej szepcze się, że Pep jednak opuści stolicę Katalonii, zamykając tym samym wspaniały okres 4 lat gry Blaugrany.

Potencjalni następcy, czyli plan "B" Zubizarrety:
http://www.fcbarca.com/41997-quotplan-b ... rrety.html
MTT Titles/Finals
Spoiler:
sheva

Post autor: sheva »

http://www1.skysports.com/football/news ... -Barcelona

Serwis SkySports podaje, że Guardiola po sezonie odchodzi z Barcelony.
http://www.sportowefakty.pl/tenis

MTT Rank -4 (High Rank -2)

W: Winston-Salem '14 Newport '14 Brisbane '14 Shanghai '13 Beijing '13 Wimbledon '12 Rome '12 Madrid '12 Basel '11 Dubai '11 Sydney '11 Kuala Lumpur '10
F: Bercy'14 AO '14 Eastbourne '12 Barcelona '12 Munich '12 Beijing '11 Bercy '09
SF: Barcelona '14 Stockholm '13 Paris-Bercy '12 Toronto '12 Vienna '11 LA '11 Valencia '10 Moscow '10 Hamburg '10 Belgrade '10 Brisbane '10
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Chyba zamiecione. Bardzo trudna decyzja. Z jednej strony słaby sezon, koniec pewnego etapu, ale z drugiej ewentualna chęć "odkucia się" za niepowodzenia.

Ja jestem wielkim zwolennikiem Guardioli - uważam, że sposób bycia i styl, w jaki "uprawia" swój zawód uczynił go w ostatnich latach najbardziej pozytywną postacią współczesnego futbolu (nie było to w sumie trudne po "wybrykach" Mourinho w poprzednim sezonie). Trudno mi sobie wyobrazić Barcę bez niego, ale z drugiej strony czuję, że coś się w tej relacji wypaliło. Kiedy ta maszyna zaczęła zgrzytać, Pep zaczął kombinować, próbować, eksperymentować - nie wyglądało to najlepiej. Jego ewentualne (wciąż niepotwierdzone) odejście zamknie pewien etap i ten dumny i genialny projekt o nazwie "Wielka Barcelona Guardioli" przejdzie do historii.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
asiek

Post autor: asiek »

Co, Pepowi się znudziło czy brakuje kaski? Bo rozumiem, że odejście będzie jednoznaczne z podpisaniem umowy gdzieś na Pòłwyspie Arabskim. :D
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Jakiś czas temu Pep mówił, że Sir Alex jest fenomenem, jeżeli idzie o okres czasu spędzony na ławce jednego klubu. Zapowiadał też, nie planuje tak długiej kariery w Barcelonie, bo to nie byłoby dobre dla klubu. Najwyraźniej uznał, że co mógł zrobić, to zrobił i czas zwolnić miejsce. Półwysep Arabski? Nie, mówi się o Premier League lub Serie A. Najpoważniejsi chętni po Hiszpana to Inter, Chelsea, City i Liverpool. :o
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Wielka szkoda, aczkolwiek tam chyba faktycznie coś pękło, coś się skończyło... Kiedy Pique mówił coś umawianiu się z trenerem na rozmowę, to już poczułem, że tam za dobrze nie jest. Jeśli idzie o wyniki, nie mam do Pepa większych pretensji, to jest czwarty sezon na najwyższym poziomie, praktycznie tym samym składem, a to nie wina trenera, że Villa złamał nogę i nie było komu (celnie) dobijać z metra... Można się oczywiście czepiać transferów, co sam czyniłem, ale prawda jest taka, że błędów nie popełnia ten, kto nic nie robi.
Ze swej strony mogę tylko podziękować mu za cztery wspaniałe sezony i absolutnie fanatastyczną grę, jaką prezentowała Barca, oraz życzyć sukcesów w dalszej trenarskiej karierze. Dziękujemy, Pepe! :padam:
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
bogdan1978

Post autor: bogdan1978 »

Konferencja Pepa rozpocznie się za około 7 minut (13:00). Będzie można ją obejrzeć tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=8a8CW5X7HCI
.
Awatar użytkownika
robpal

Post autor: robpal »

Tito Vilanova.
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Decyzja szokująca, ale może i słuszna. Na pewno są podstawy - Tito to człowiek, który zna klub od podszewki, nie tylko zawodników pierwszego zespołu, ale i drużyn rezerwowych. Jest to człowiek oddany Barcie, doskonale rozumiejący jej filozofię i myśl szkoleniową. Nie ma wprawdzie żadnego doświadczenia trenerskiego (poza pomocą Guardioli), ale to nie zawsze jest czymś negatywnym. Benitez poszedł do Interu i całkowicie się nie sprawdził, a Villas-Boas w Potro czy Pep w Barcie zaczynali od zera i jakoś dali radę. Zobaczymy. Na pewno będzie kontynuacja wizji La Masii - to pozytywne.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
MG FCB

Post autor: MG FCB »

Szkoda że Pep odchodzi :( ,ale niestety po tym jak tak długo przedłużał oczekiwanie do przedłużenia kontraktu spodziwałem się tego.Gratulacje dla Pepa stworzył niesamowity zespół który zdobył 13 trofeów ,a ma jeszcze szanse na 14-ste. ;) Powdzenia na nowej drodze życia i w każdymm klubie ,który będziesz w przyszłości trenował.Myślę ,że Vilanova na trenera to bardzo dobry wybór. :) Moją wypowiedź mogę podsumować jedynie słowami Gracias Pep! :padam:
MTT
Best rank. #2
Zwycięstwa: Roland Garros 2013 (debel), Eastbourne 2013, Australian Open 2014
Finały: Memphis 2013, Indian Wells 2014, Indian Wells 2014 (debel), Casablanca 2014, Rzym 2014 (debel), Hamburg 2014, Wimbledon 2015 (debel)
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Oficjalny filmik, wyprodukowany przez FC Barcelonę w ramach podziękowania dla Pepa. 95 sekund, podczas których zawarte zostało wszystko, co najważniejsze: relacje z zawodnikami, pracowitość, zaangażowanie emocjonalne, 'żywotność' przy linii bocznej - po prostu klasa i profesjonalizm. Nawet Tito kilka razy się zdążył przewinąć. ;)

Dziękuję! :ok:
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

DUN I LOVE pisze:Oficjalny filmik, wyprodukowany przez FC Barcelonę w ramach podziękowania dla Pepa. 95 sekund, podczas których zawarte zostało wszystko, co najważniejsze: relacje z zawodnikami, pracowitość, zaangażowanie emocjonalne, 'żywotność' przy linii bocznej - po prostu klasa i profesjonalizm. Nawet Tito kilka razy się zdążył przewinąć. ;)

Dziękuję! :ok:
Jak długo będzie trwała twoja żałoba? :D
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
MG FCB

Post autor: MG FCB »

Żałoba. hahaha Filmik pokazujący jego pracę w Barcelonie. :)
MTT
Best rank. #2
Zwycięstwa: Roland Garros 2013 (debel), Eastbourne 2013, Australian Open 2014
Finały: Memphis 2013, Indian Wells 2014, Indian Wells 2014 (debel), Casablanca 2014, Rzym 2014 (debel), Hamburg 2014, Wimbledon 2015 (debel)
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Wujek Toni pisze:Jak długo będzie trwała twoja żałoba? :D
Mam nadzieję, że krócej niż Tobie będą zgrzytały zęby na myśl o 5-0, 6-2 i tak dalej. :D

Już dzisiaj Real może zapewnić sobie tytuł Mistrza Hiszpanii. Królewskich urządza zwycięstwo na San Mames lub potknięcie Barcelony z Malagą. ;)
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Bilbao to bardzo trudny teren, szczególnie dla Realu traktując rzecz historycznie.
W przeciwieństwie do Barcelony Los Blancos (może z wyjątkiem CR i Alonso) nie zwykli rozgrywać kilku sezonów z rzędu "na pełnym etacie"- mam tutaj na myśli rozgrywki wszelkiej maści, zarówno ligowe jak i puchary. I ten fizyczny aspekt gry najbardziej w tym momencie szwankuje u zawodników Mourinho. Druga sprawa jest taka, że reprezentanci kraju Basków koncentrują się zapewne mocniej na rozgrywkach Copa del Rey oraz Ligi Europejskiej- w tym upatrywałbym szansy Realu na odrobinę lżejszą przeprawę.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Real prowadzi 1-0, 70 minut dzieli podopiecznych Mou od 32 mistrzostwa Hiszpanii. Zanim jeszcze to się nie stało, to napiszę słowo o Messim. Argentyńczyk zdobył 3 bramki w meczu z Malagą (4-1) i łącznie ma już 68 goli w tym roku, we wszystkich rozgrywkach, co jest nowym rekordem wszech czasów. Wcześniej najlepszym wynikiem mógł pochwalić się Gerd Muller (67 goli).

Leo. :brawo:
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Kolejne 2 karne dla Barcelony dzisiaj hahaha

Jak nie udało się mistrza, to przynajmniej Pichichi. :D
Zablokowany