PKO Ekstraklasa

Dla sympatyków futbolu.
Awatar użytkownika
Robertinho

Re: T-Mobile Ekstraklasa

Post autor: Robertinho »

3-0, a już zaczynałem wierzyć, że opędzlują za ligę. :P
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
RuchChorzów

Post autor: RuchChorzów »

Legia Warszawa - Ruch Chorzów 3-0 :(
Nie wiem, co się we wtorek stało z chłopakami. Presja ??
Oczywiście mam także zastrzeżenia do PZPN i Skorży. Może najpierw przypomnę drogę Legii do PP:
- Rozwój II Katowice
- Widzew Łódź
- Gryf Wejherowo
- Arka Gdynia
- Ruch Chorzów

Zadziwiająco łatwa, nie ?
A co do Skorży to nie widziałem tak zakłamanego człowieka. Co mówił Skorża przed meczem: "Ljuboja na pewno nie zagra w finale". Co się okazuję ? Ljuboja gra 90 minut (!!!), strzela bramkę i nie ma żadnej kontuzji (przy najmniej nie było tego widać na boisku)
Legia była wczoraj lepsza to fakt :/
ALE:
Dlaczego Piech nie mógł grać w finale ?? Bo się zaplątał sznurówkami z Diazem - nonsens :facepalm:
Dlaczego Kuciak nie dostał ewidentnej czerwonej kartki w meczu ligowym z Widzewem ?? ... ?
Dlaczego gospodarzem finału była Legia ?? Bo gdyby to Ruch był gospodarzem to Legia by grała bez swoich kibiców.
RUCH CHORZÓW
Awatar użytkownika
Bizon

Post autor: Bizon »

Skorża zastosował typową zasłonę dymną, od wielu lat taki proceder jest praktykowany, co w tym złego? Co do gospodarza, to bardzo dobrze się stało że kibice Legii mogli wejść na mecz. W końcu piłka nożna jest dla kibiców.
144 weeks #1, 2010, 2011, 2012 Year-end no. 1
W: LA 08, Dubaj 09, New Heaven 09, Bangkok 09, Pekin 09, Madryt 10, Roland Garros 10, Barcelona 11, Madryt 11, Roland Garros 11, Cincinnati 11, Paryż-Bercy 11, Monte Carlo 12, Tokio 12, Dusseldorf 14Roland Garros 22
F: Olympic Games 08, Bangkok 08, s'Hertogenbosch 10, Wimbledon 10, LA 10, Memphis 11, Waszyngton 11, Montreal 11, Szanghaj 12, WTF 12, Madryt 14
MG FCB

Post autor: MG FCB »

Też uważam że mecz powinien być z udziałem kibiców obydwu drużyn.A te sztuczki to upowszechnił Mou i obecnie są bardzo popularne. :)
MTT
Best rank. #2
Zwycięstwa: Roland Garros 2013 (debel), Eastbourne 2013, Australian Open 2014
Finały: Memphis 2013, Indian Wells 2014, Indian Wells 2014 (debel), Casablanca 2014, Rzym 2014 (debel), Hamburg 2014, Wimbledon 2015 (debel)
Awatar użytkownika
Robertinho

Jakby nie patrzeć, to końcówka ligi zapowiada się arcyciekawie, szkoda tylko że zespoły rywalizują kto się bardziej skompromituje. :D
Awatar użytkownika
Bizon

Szkoda że Wisła tak zeszmaciła tą rundę. Gdyby dali radę uciułać chociaż z 6pkt więcej moglibyśmy walczyć jeszcze o obronę tytułu.
W: LA 08, Dubaj 09, New Heaven 09, Bangkok 09, Pekin 09, Madryt 10, Roland Garros 10, Barcelona 11, Madryt 11, Roland Garros 11, Cincinnati 11, Paryż-Bercy 11, Monte Carlo 12, Tokio 12, Dusseldorf 14Roland Garros 22
F: Olympic Games 08, Bangkok 08, s'Hertogenbosch 10, Wimbledon 10, LA 10, Memphis 11, Waszyngton 11, Montreal 11, Szanghaj 12, WTF 12, Madryt 14
Awatar użytkownika
RuchChorzów

Ruch - ŁKS 2-2 :facepalm:

Super początek Ruchu, gol w 21 sekundzie strzelony przez kogo ? - ARKA PIECHA. Potem dwa gole stracone przy biernej postawie obońców. A co jest najgorsze ? - Nie uznana bramka PIECHA ! Sędzia liniowy jest chyba ślepy, albo przekupiony - http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... nego_.html

W drugiej połowie sędzia liniowy pokazał spalonego, gdy ABBOTT wychodził sam na sam. Oczywiście spalonego nie było !! W 66 minucie wynik ustalił Stawarczyk. Sędziowie liniowi :czerwonakartka: :czerwonakartka: :czerwonakartka:
RUCH CHORZÓW
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

http://www.weszlo.com/news/10318-Kowal_ ... me_jedynki
Co sądzić o lidze, w której kandydat do mistrzostwa kraju i finalista pucharu remisuje z drużyną, która nie miała pieniędzy na ani jedno zgrupowanie, klecona była z przypadkowych zawodników, do których akurat trener miał numery telefonów i która organizacyjnie pasuje raczej do okręgówki? Czy można było oczekiwać lepszego podsumowania tegorocznej walki o tytuł? ŁKS pojechał do Chorzowa i zanim spadł to jeszcze na oczach rozkrzyczanych dzieciaków pociągnął w dół tak wychwalany przez wszystkich Ruch. Gdybyśmy mówili o naprawdę profesjonalnych rozgrywkach to takie cuda nie miałyby prawa się zdarzyć.
Chyba tyle w temacie, a zwalanie winy na sędziów liniowych jest nieporozumieniem. Tu powinno być 3-0 do przerwy (tym bardziej po objęciu prowadzenia w 21 sekundzie) i tyle w temacie.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

Ręce opadają. :(
Awatar użytkownika
asiek

Post autor: asiek »

Robertinho pisze:Ręce opadają. :(
Co? Chociaż mamy emocjonują finisz. Chyba nie ma ligi, żeby na samym końcu rozgrywek w walce o mistrza ciągle było aż 5 zespołów. :P
Awatar użytkownika
Bizon

Co za dziwna liga. Wszyscy w czołówce oprócz Lecha, graja bardzo, bardzo w kratkę. Nie zdziwie się jak to właśnie klub z Poznania zdobędzie mistrzostwo. Stylem podobno nie zachwycają, ale punktują regularnie. Ruch ma banalny kalendarz, ale skoro remisują z ŁKS to mnie już nic nie zdzwi. Duże znaczenie dla układu tabeli będzie miał również ostatni mecz w kolejce Legia-Korona.

Aha, Blanco i Novo to się nawet do tarcia chrzanu nie nadają. Nieźle oskubali Legie, podpisali ogromne kontrakty, a widać że przyjechali sobie do Polski na piknik. Dobrze dla Legii że ich kontrakty kończą się z końcem tego sezonu.

Dzisiaj derby, każdy inny wynik jak zwycięstwo będzie dla mnie nie do zaakceptowania. Spuścić Cracovie z ligi na własnym stadionie = bezcenne :]
Awatar użytkownika
Ranger

Post autor: Ranger »

Bizon pisze:Dzisiaj derby, każdy inny wynik jak zwycięstwo będzie dla mnie nie do zaakceptowania. Spuścić Cracovie z ligi na własnym stadionie = bezcenne :]
:ok:

Też liczę na zwycięstwo i w dodatku w wielkim stylu, oj będzie się dziś na Reymonta działo. :P
W(21): 24': Bercy 23': Halle 22': Doha, Bastad, Gijon 21': Cagliari, Lyon, Waszyngton 20': Montpellier 18': Doha, Pekin 17': Szanghaj, Bazylea 16': Queen's Club, Atlanta 14': Pekin 13': Montpellier, Atlanta 12': Kuala Lumpur, Szanghaj, Bazylea
F(29): 23': Pune, Australian Open, 22': Neapol 21': Marsylia, Stuttgart, Eastbourne, Gstaad, Winston-Salem, Metz 20': Adelajda, Australian Open 19': Montpellier 18': Dubaj, Umag 17': Sofia, Barcelona, s-Hertogenbosch', Wimbledon 16': Genewa, s-Hertogenbosch' 13': Barcelona, Madryt, Bercy 12': Dubaj, Estoril, Madryt, Rzym, Nicea 11': Los Angeles

W(17): 24': RG, Wimbledon, USO 22': AO, MC, Madryt, Wimbledon, Cincy, Bercy 21': Toronto, Cincy 19': Montreal 18': MTT Finals 17': USO 15': AO, RG 13': Wimbledon
F(8): 23': Rzym 22': USO, MTT Finals 19: Rzym, Wimbledon, Davis Cup 18': USO 16':
Wimbledon 15':USO
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

1-0. Bramka Meliksona ozdobą tego słabego (co najwyżej przeciętnego) meczu. :P
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

Legła rotfl rotfl rotfl rotfl
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
jonathan

Post autor: jonathan »

Wujek Toni pisze:Legła rotfl rotfl rotfl rotfl
Jak najbardziej się przyłączam. Warszowioki to mają teraz biedę. rotfl rotfl rotfl
Ostatnio zmieniony 03 maja 2012, 22:15 przez jonathan, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

To komu tytuł: Śląsk, Ruch czy Lech?

Sytuację Legii znakomicie podsumował wpis strony Weszło na fb:
Drużynowo - frajerami sezonu zawodnicy Legii Warszawa. Indywidualnie - frajerem sezonu Mariusz Walter, który przedłużył kontrakt z Maciejem Skorżą. Spektakularna katastrofa.
http://www.facebook.com/Weszlocom
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
RuchChorzów

DUN I LOVE pisze:To komu tytuł: Śląsk, Ruch czy Lech?
Ruch ! :D
Miejmy tylko nadzieję, że Wisła ze Śląskiem się nie umówią :(
RUCH CHORZÓW
Joao

Post autor: Joao »

DUN I LOVE pisze:To komu tytuł: Śląsk, Ruch czy Lech?
Śląsk :P
MG FCB

Post autor: MG FCB »

Wygra Lech. :P Ale Legia poległa; moje przypuszczenia, że Skorża jest beznadziejny sprawdziły się. :|
MTT
Best rank. #2
Zwycięstwa: Roland Garros 2013 (debel), Eastbourne 2013, Australian Open 2014
Finały: Memphis 2013, Indian Wells 2014, Indian Wells 2014 (debel), Casablanca 2014, Rzym 2014 (debel), Hamburg 2014, Wimbledon 2015 (debel)
Awatar użytkownika
Whydack
Kontakt:

Post autor: Whydack »

MG FCB pisze:Ale Legia poległa; moje przypuszczenia, że Skorża jest beznadziejny sprawdziły się. :|
Moim zdaniem za słabą postawę Legii nie odpowiada wyłącznie Skorża. Ok może coś zawalił w zmianach czy taktyce, ale nikt już nie pamięta jak w zimie zabrano mu 3 zawodników z pierwszego składu, a w ich miejsce sprowadzono piłkarzy, którzy najlepsze lata mają już za sobą.
"Jeśli nosisz koszulkę Arsenalu nie możesz się poddawać, bez względu na wynik." - Arsene Wenger.

http://www.wtatenis.pl/
ODPOWIEDZ