Australian Open 2019
Re: Australian Open 2019
To już przesada.
Mam nadzieję, że ktoś się na wicelidera uciuła i ta rywalizacja nie będzie kończyć turrniejów.
Mam nadzieję, że ktoś się na wicelidera uciuła i ta rywalizacja nie będzie kończyć turrniejów.
DUN I LOVE pisze: ↑05 sie 2021, 23:58 Praktycznie wszystkie finały w LA mi uciekły podczas tegorocznych IO. Jestem ogromnie tym zasmucony, za 3 lata już to się nie powtórzy.
- jarosword20
Dobra, zadam to pytanie - kto zastopuje Novaka (brakuje mu 5 szlemów)? A może szybciej wiek go zastopuje, biorąc pod uwagę styl jego gry?
-
Game over?
Obydwaj grają jak w 2015-2016 roku.
Obydwaj grają jak w 2015-2016 roku.
Nikt i nic.jarosword20 pisze: ↑27 sty 2019, 11:20 Dobra, zadam to pytanie - kto zastopuje Novaka (brakuje mu 5 szlemów)? A może szybciej wiek go zastopuje, biorąc pod uwagę styl jego gry?
Cenna uwaga eksperta:
Franciszek Smóda
@Franek_S
52m52 minutes ago
Coś nie tak z Nadalem. Zamiast sekwencji dupa, nos, 1. ucho, nos, 2. ucho zrobił teraz dupa, nos, 1. ucho, nos, 1. ucho.
6 replies 2 retweets 53 likes
Franciszek Smóda
@Franek_S
52m52 minutes ago
Coś nie tak z Nadalem. Zamiast sekwencji dupa, nos, 1. ucho, nos, 2. ucho zrobił teraz dupa, nos, 1. ucho, nos, 1. ucho.
6 replies 2 retweets 53 likes
DUN I LOVE pisze: ↑05 sie 2021, 23:58 Praktycznie wszystkie finały w LA mi uciekły podczas tegorocznych IO. Jestem ogromnie tym zasmucony, za 3 lata już to się nie powtórzy.
- DUN I LOVE
- Administrator
Ostatni raz napiszę: rekord Federera nie przetrwa, może go wyprzedzić i Novak, i Rafa. Nie zaprzątaj sobie tym głowy.jarosword20 pisze: ↑27 sty 2019, 11:20 Dobra, zadam to pytanie - kto zastopuje Novaka (brakuje mu 5 szlemów)? A może szybciej wiek go zastopuje, biorąc pod uwagę styl jego gry?

MTT Titles/Finals
Spoiler:
Jaki znowu styl gry? Rany boskie.jarosword20 pisze: ↑27 sty 2019, 11:20 Dobra, zadam to pytanie - kto zastopuje Novaka (brakuje mu 5 szlemów)? A może szybciej wiek go zastopuje, biorąc pod uwagę styl jego gry?
- no-handed backhand
Rafa.jarosword20 pisze: ↑27 sty 2019, 11:20 Dobra, zadam to pytanie - kto zastopuje Novaka (brakuje mu 5 szlemów)?

Znowu trzeba czekać na Wawrinkę.Rroggerr pisze: ↑27 sty 2019, 11:22Nikt i nic.jarosword20 pisze: ↑27 sty 2019, 11:20 Dobra, zadam to pytanie - kto zastopuje Novaka (brakuje mu 5 szlemów)? A może szybciej wiek go zastopuje, biorąc pod uwagę styl jego gry?

Robił w 2015-ym, chyba nawet większe bo tam rywale byli pokroju Wawrinki i Murraya, run Hiszpana był po części spowodowany jego rywalami w drodze do finału. Mnie jest szkoda samego Rafy, tak genialny zawodnik nie zasługuje na takie baty, oczywiście dobrze, że Serb tego nie popuszcza, to też wyraz szacunku do Hiszpana.DUN I LOVE pisze: ↑27 sty 2019, 11:18Też tak to widzę - bez zbędnego silenia się na analizę gry, po prostu przychodzi taki dzień, gdzie rywal Cię niszczy, a Ty z kolejną piłką popadasz w coraz większą destrukcję.SebastianK pisze: ↑27 sty 2019, 11:13To jest normalne, są takie dni po prostu kiedy wychodzi Ci po prostu mniej. O ile z kimś innym by się to odbiło jakimś tajem to tutaj od razu jest bardzo boleśnie. Nie ma co płakać, tenis to jest taki sport po prostu. Novak jest dużo lepszy obecnie a to w dodatku jego ulubiony kort.
Każdy wielki gracz miał taki finał WS na koncie, Rafa cały czas się odcinał od takiego bólu.
A mi z kolei fanów Nadala szkoda - tak próbuję się postawić na waszym miejscu i gdyby Fed zrobił taki run do finału, to pewnie siłą rzeczy miałbym bardzo duże oczekiwania.
Del, Harris chyba trollował.![]()
Ostatnio zmieniony 27 sty 2019, 11:25 przez Kiefer, łącznie zmieniany 1 raz.
- DUN I LOVE
- Administrator
Ależ gra Novak. Jeżeli jest coś, co lubię w jego grze, to właśnie takie winnery, gdzie krzyczy jeszcze przed ich zagraniem. ![:] :]](./images/smilies/%5Bdblpt%5D%5D.gif)
![:] :]](./images/smilies/%5Bdblpt%5D%5D.gif)
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Czołkanow.jarosword20 pisze: ↑27 sty 2019, 11:20 Dobra, zadam to pytanie - kto zastopuje Novaka (brakuje mu 5 szlemów)? A może szybciej wiek go zastopuje, biorąc pod uwagę styl jego gry?
Może i ma "upper hand" w tym matchupie Djoko, nawet jeśli na RG nie potrafił tego zdyskontować, ale te 1200 błędów z niczego, są zupełnie do niego (Nadala) niepodobne.
Imaz jest w końcu w boksie Serba? (z ciekawości pytam) BTW Serb nawet 20 nie będzie musiał pobijać wygra jakieś 18 WS i dla potomności - najprawdopodobniej - i tak styknie. A może wygrać ofc więcej przy obecnej stawce.
Imaz jest w końcu w boksie Serba? (z ciekawości pytam) BTW Serb nawet 20 nie będzie musiał pobijać wygra jakieś 18 WS i dla potomności - najprawdopodobniej - i tak styknie. A może wygrać ofc więcej przy obecnej stawce.
Ostatnio zmieniony 27 sty 2019, 11:32 przez Del Fed, łącznie zmieniany 1 raz.
Rafael Nadal, to zło, zgoda?
PS. Nie ma zgody na brak zgody.
PS. Nie ma zgody na brak zgody.
- DUN I LOVE
- Administrator
Nie widziałem Imaza już kilka miesięcy tam. Ale niewiele oglądam Nole.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- LokalnyEkspert
Normalne, jasne. Ale takiej dyspozycji Rafy w meczu z Djokovicem dawno nie widziałem a sporo ich meczów oglądałem. Jak popatrzy się na Wimbledon 2018 to jest to przepaść. Bardzo możliwe, że ta długa przerwa spowodowana kontuzją też swoje zrobiła. Hiszpan potrzebuje czasu.SebastianK pisze: ↑27 sty 2019, 11:13To jest normalne, są takie dni po prostu kiedy wychodzi Ci po prostu mniej. O ile z kimś innym by się to odbiło jakimś tajem to tutaj od razu jest bardzo boleśnie. Nie ma co płakać, tenis to jest taki sport po prostu. Novak jest dużo lepszy obecnie a to w dodatku jego ulubiony kort.LokalnyEkspert pisze: ↑27 sty 2019, 11:05Dla mnie to nie wygląda normalnie. To nie jest ich standardowy mecz. Nadal miał wiele razy możliwość dociśnięcia Serba w wymianie, ale robi tak banalnie proste błędy, że nie jest w stanie nic zrobić. Wywala wszystko. Owszem, Djokovic gra dobrze, ale jak ma grać skoro nie ma żadnego oporu z drugiej strony siatki?SebastianK pisze: ↑27 sty 2019, 11:01
Jest zdrowy a przegrywa bo jest słabszy. A może inaczej, nie wymyśla na Novaka nic innego, zawsze gra to samo a sam jest cały czas zaskakiwany.
-
Wawrinka na Wimbledoniejarosword20 pisze: ↑27 sty 2019, 11:20 Dobra, zadam to pytanie - kto zastopuje Novaka (brakuje mu 5 szlemów)? A może szybciej wiek go zastopuje, biorąc pod uwagę styl jego gry?

3 gemy serwisowe od szczęścia Djokovic.
Potrzebuje czasu i robi finał bez straty seta I podania od drugiej rundy.LokalnyEkspert pisze: ↑27 sty 2019, 11:27Normalne, jasne. Ale takiej dyspozycji Rafy w meczu z Djokovicem dawno nie widziałem a sporo ich meczów oglądałem. Jak popatrzy się na Wimbledon 2018 to jest to przepaść. Bardzo możliwe, że ta długa przerwa spowodowana kontuzją też swoje zrobiła. Hiszpan potrzebuje czasu.SebastianK pisze: ↑27 sty 2019, 11:13To jest normalne, są takie dni po prostu kiedy wychodzi Ci po prostu mniej. O ile z kimś innym by się to odbiło jakimś tajem to tutaj od razu jest bardzo boleśnie. Nie ma co płakać, tenis to jest taki sport po prostu. Novak jest dużo lepszy obecnie a to w dodatku jego ulubiony kort.LokalnyEkspert pisze: ↑27 sty 2019, 11:05
Dla mnie to nie wygląda normalnie. To nie jest ich standardowy mecz. Nadal miał wiele razy możliwość dociśnięcia Serba w wymianie, ale robi tak banalnie proste błędy, że nie jest w stanie nic zrobić. Wywala wszystko. Owszem, Djokovic gra dobrze, ale jak ma grać skoro nie ma żadnego oporu z drugiej strony siatki?

- SebastianK
DUN I LOVE pisze: ↑27 sty 2019, 11:18Też tak to widzę - bez zbędnego silenia się na analizę gry, po prostu przychodzi taki dzień, gdzie rywal Cię niszczy, a Ty z kolejną piłką popadasz w coraz większą destrukcję.SebastianK pisze: ↑27 sty 2019, 11:13To jest normalne, są takie dni po prostu kiedy wychodzi Ci po prostu mniej. O ile z kimś innym by się to odbiło jakimś tajem to tutaj od razu jest bardzo boleśnie. Nie ma co płakać, tenis to jest taki sport po prostu. Novak jest dużo lepszy obecnie a to w dodatku jego ulubiony kort.
Każdy wielki gracz miał taki finał WS na koncie, Rafa cały czas się odcinał od takiego bólu.
A mi z kolei fanów Nadala szkoda - tak próbuję się postawić na waszym miejscu i gdyby Fed zrobił taki run do finału, to pewnie siłą rzeczy miałbym bardzo duże oczekiwania.
Del, Harris chyba trollował.![]()
Ale czemu szkoda ? Przecież Rafa i tak dostarcza nam sporo radości. Trzeba jednak wiedzieć, że się zestarzał i jego możliwości nie są już takie. Chciałoby się wielogodzinnych orek z jego wykonaniem ale to już nie wróci po prostu.
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Trochę spasował Novak.
- jarosword20
Kto tam wjechał z betem na 8k w Nadala? Pewnie pluje sobie w brodę, że nie kontrował 

Strasznie gra dziś Hiszpan, takie błędy...