Indian Wells 2019
Re: Indian Wells 2019
Ksnadyjczyk rozdaje karty i w nagrodę ma I seta.
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
- Wujek Toni
Surowy jest Kanadyjczyk i to bardzo, co oczywiście nie może dziwić po szybkim zerknięciu w metrykę. Tak czy inaczej, wydaje mi się, że konkretnie spaziuje sobie Tsitsipasa w przyszłości, jeżeli oczywiście krzywa wzrostu Felixa będzie przebiegać zgodnie z oczekiwaniami i nie powrócą problemy zdrowotne. Nawet w obecnej sytuacji, gdy to Grek znajduje się wznoszącej i właśnie dołączył do najlepszej dziesiątki świata, a Kanadyjczyk dopiero rozpoczyna swoją poważną karierę na szczeblu ATP, niesamowicie łatwo eksploatuje FAA backhand Cipasa.
Ostatnio zmieniony 09 mar 2019, 21:32 przez Wujek Toni, łącznie zmieniany 1 raz.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Słabo wygląda Grek, ale idealną grę do paziowania całego NextGena (poza Zverevem) ma Feliks.
- Wujek Toni
Mocno przypomina ten mecz późnego Fedalovicia, przy oczywistym zachowaniu proporcji.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Sporo gry w styczniu i w lutym się odbiło na dyspozycji Cipasa, tutaj nie było nawet za bardzo widać, że mu zależy, chyba to było po prostu ponad niego, może za dwa tygodnie w Miami będzie lepiej.
- Wujek Toni
On się raczej nie nauczy, dopóki go kontuzja nie wyłączy z gry na dłuższy czas. Chociaż w sumie Thiemowi nawet to nie pomaga, a przypadek wydaje się być podobnie beznadziejny.
Fajna drabinka po ćwiartkę, zwłaszcza że RBA nic nie pograł po Melbourne. Ustabilizować ten forehand i top20 samo wpadnie przez następne 12 miesięcy.
Może wyciągnie z tego wnioski po sezonie, bo Thiem to zdaje się już nigdy, orze tak od pięciu lat.Wujek Toni pisze: ↑09 mar 2019, 21:43 On się raczej nie nauczy, dopóki go kontuzja nie wyłączy z gry na dłuższy czas. Chociaż w sumie Thiemowi nawet to nie pomaga, a przypadek wydaje się być podobnie beznadziejny.
FAA.
Pierwsze wygrane w Mastersie dla Djere i Kecmanovica.
De Minaur chyba leci. 

Spoiler:

Spoiler:

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Ponawiam pytanie o Girona.
MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Staty meczu.
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Doktor na spokoju wciąga Corica.
40-letni Karlovic wyjaśnia Corica w dwóch setach. 
-
I będzie zjazd rankingowy, bo bronił półfinału. Nowa generacja naoglądała się chyba AO 2002 i wyciągnęła wniosek, że rolą rozstawionych jest szybkie odpadnięcie.
Tsitsipas, De Minaur, Coric i Marterer poza zawodami po 3,5h gry
Grek wypalił dzisiaj, że ma dość tenisa. Co on w takim razie robił w drabince deblowej? Oj Cipas, Cipas.
Tsitsipas, De Minaur, Coric i Marterer poza zawodami po 3,5h gry
![:] :]](./images/smilies/%5Bdblpt%5D%5D.gif)
Ivo bije kolejne rekordy i chyba szybko to się nie skończy.
Chorwat od czasu występu Connorsa w Halle'95, staje się najstarszym zawodnikiem z dwoma wygranymi meczami w turnieju ATP. 
Spoiler:

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Ivo może grać ćwierćfinał z Djokovicem. Ma pewne szanse Chorwat - Basilashvili i Simon to jego największe zagrożenia w drodze do 1/4 

-
On był dwa asy od wygranej w Pune. Gdzieś mi też mignęło, że Lopez wygrał. Chyba jednak było trochę prawdy z tą wypowiedzią o dinozaurach.
Czas na Kyrgiosa, będzie powtórka z 2017 czy to była jednorazówka w Acapulco?
Ładnie sobie Djere radzi
Dziesiąty w race.
Czas na Kyrgiosa, będzie powtórka z 2017 czy to była jednorazówka w Acapulco?
Ładnie sobie Djere radzi

Jutro Fed (jako drugi mecz) w dziennej, Rafa o 2 w nocy.
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
-
Fruwająca połamana rakieta, dyskusje i set na koncie Kohlschreibera. W tle uśmiechający się Djokovic.
PS. Powrót na ziemię, Niemiec to okropnie solidny gracz z niskim sufitem i wysoką podłogą, więc takie klepanko nie przejdzie. Szkoda, że z Serbią nie powalczy.
PS. Powrót na ziemię, Niemiec to okropnie solidny gracz z niskim sufitem i wysoką podłogą, więc takie klepanko nie przejdzie. Szkoda, że z Serbią nie powalczy.