Monte Carlo 2019
- DUN I LOVE
- Administrator
Re: Monte Carlo 2019
No i bez Federera, który też nieznacznie mógłby średnią zawyżyć.
Faktem jest, że coraz więcej młodych ludzi przedziera się przez pierwsze rundy, ale nam bardziej chodzi o to, żeby zaczęli grać na sensownym poziomie w finalnych fazach.
Faktem jest, że coraz więcej młodych ludzi przedziera się przez pierwsze rundy, ale nam bardziej chodzi o to, żeby zaczęli grać na sensownym poziomie w finalnych fazach.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Głównie najlepszą 16-tkę mam na myśli, a ewentualny finał Rafy i Novaka? Clay goat, wypoczęty i jeszcze w znośnym wieku kontra rok młodszy Djokovic przygotowujący formę pod Garrosa i także wypoczęty to coś spokojnie do "przyjęcia". Rakotwórcze, ale zrozumiałe. W Miami był obolały serwbot i 37.5 dziadek młócący rywaliDUN I LOVE pisze: ↑18 kwie 2019, 8:47Czy jest to wyjątkowa sytuacja się okaże, kiedy poznamy skład finału i wiek 2 najlepszych graczy turnieju.![]()

O to nam wszystkim chodzi tyle, że ogranie 33 letniego Nadala, który robi wszystko by mieć jak najwięcej sił na swoją ulubioną cegłę lekko mówiąc do łatwych nie należy.DUN I LOVE pisze: ↑18 kwie 2019, 9:04
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2019, 9:35 przez Kamileki, łącznie zmieniany 1 raz.
- DUN I LOVE
- Administrator
Tak się zastanawiam, czy był w historii drugi taki sportowiec jak Rafa - pod względem fascynacji jego osobą na pewno nie, ale bardziej mi chodzi o fakt, że ktoś tak eksploatowany jako nastolatek, dalej potrafi dominować u progu 33 urodzin. Niesamowita rzecz jednak.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Ronaldo też się świetnie trzyma, i tak samo jak Rafa zaczął w wieku 19 lat na pełnych obrotach. Nadal od wielu lat stosuje taktykę odpuszczania mało istotnych dla siebie startów, Cristiano też od kilku lat ma swoje metody i albo nie gra w meczach ligowych albo po prostu nie wysila się w mało ważnych spotkaniach. Na pewno w sportach drużynowych jest to łatwiejsza sprawa. np. profesjonalna kariera Jagra trwała 30 lat
Ale w hokeju można robić wiele zmian więc jest łatwiej niż w piłce nożnej o tenisie nie wspominając.
Mnie ciekawi jak Djokovic potrafił przez 5.5 roku (2011 do połowy 2016) grać na pełnych obrotach całe sezony bez większych konsekwencji dla organizmu. Geny, dieta i szczęście?

Mnie ciekawi jak Djokovic potrafił przez 5.5 roku (2011 do połowy 2016) grać na pełnych obrotach całe sezony bez większych konsekwencji dla organizmu. Geny, dieta i szczęście?
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2019, 9:52 przez Kamileki, łącznie zmieniany 3 razy.
Guru 

- DUN I LOVE
- Administrator
Cris w sumie w wieku 23 lat dopiero ogarnął pierwszego hat-tricka. Wcześniej owszem był gwiazdeczką, ale piłkarzem formatu światowego stał się chyba dopiero w 2008 roku.
Djoković tak - nieziemska seria 2011-połowa 2016. 5.5 roku grania na kosmicznych obrotach.
Djoković tak - nieziemska seria 2011-połowa 2016. 5.5 roku grania na kosmicznych obrotach.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Cristiano w latach 2004-2006 to jeszcze faktycznie gwiazdeczka, w 2007-ym wszedł na najwyższe obroty i już za ten rok był bliski Złotej piłki, na finiszu sezonu 2006-2007 wyprzedził go Kaka. Messi już od nastolatka gra na najwyższym poziomie, ale wybuch formy nastąpił w 2009-ym roku, rok wcześniej od Federera. Nadal w wieku 19 stał się fenomenem i jest nim do dziś, jest trochę jak Brazylijczyk Ronaldo, który jako 20 latek był najlepszy na świecie ale utrzymał to przez tylko trzy niecałe lata, w sumie podobny przebieg kariery wieszczono Hiszpanowi. 

- DUN I LOVE
- Administrator
Zdjęcie na dziś, dzień III rundy za chwilę. 

Sustain Europe

Sustain Europe
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Z jaką najmniejszą liczbą przegranych gemów wygrał Monte Carlo Rafa? Danił ewidentnie zasadza się na ten rekord.
- DUN I LOVE
- Administrator
- Wujek Toni
Trochę się Cipek ośmieszy, jeśli wtopi z Dymitrem na tak wolnym kleju.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Kibicowanie zawodnikom poziomu Tsitsipasa (niby potencjał, ale trochę przeceniany grajek) to jednak emocjonalnie ciężka sprawa, bo chętnie już bym wyłączył.
- DUN I LOVE
- Administrator
Dlaczego? Pisałem już wczoraj, że Danił jeszcze na cegle nie jest zweryfikowany. W dwóch pierwszych meczach oddawał rywalom pojedyncze gemy, więc wychodzi na to, że wcale nie czuj się na cegle najgorzej.Wujek Toni pisze: ↑18 kwie 2019, 11:32 Trochę się Cipek ośmieszy, jeśli wtopi z Dymitrem na tak wolnym kleju.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Jak kogoś Danił ogrywa dropszotami to jest źle, ale dobrze przebija na razie. Za to Grek żałośniutko.
- DUN I LOVE
- Administrator
Danił w tym turnieju jak do tej pory:
João Sousa
6-1 6-1
Radu Albot
6-1 6-2
[6] Stefanos Tsitsipas
5-1
João Sousa
Radu Albot
[6] Stefanos Tsitsipas
MTT Titles/Finals
Spoiler:
I 5-1
Ciśnij ciśnij Danił bo pamiętaj, jak się nie będą Ciebie bali to się będą z Ciebie śmiali.

- DUN I LOVE
- Administrator
- no-handed backhand
Kto jeszcze ogląda ten mecz dla końcowego podziękowania?
- DUN I LOVE
- Administrator
- no-handed backhand
A nie dziś?