Roland Garros 2019
Re: Roland Garros 2019
Poza niesamowicie przyfarconym Acapulco Kyrgios od roku nie istnieje. Większe sukcesy mógłby teraz odnieść w rzucie krzesłem w dal.
Jeszcze Tennys i zaraz kończymy eliminacje.
Jeszcze Tennys i zaraz kończymy eliminacje.
Najbardziej szkoda, że Del Potro i Thiem potencjalnie trafią na siebie (aczkolwiek w Delpo w bo5 na cegle średnio wierzę), bo obaj mogą być w dobrej dyspozycji, reszta nie ma żadnego znaczenia jeżeli Djoković i Nadal będą w formie.
Tak nudnej pierwszej rundy to ja sobie nie przypominam. Ale znowu będzie, że hejtuję Hurkacza.
Tak nudnej pierwszej rundy to ja sobie nie przypominam. Ale znowu będzie, że hejtuję Hurkacza.

Roland Garros - wyniki III rundy kwalifikacji:
[1] Tennys Sandgren
[31] Salvatore Caruso
[WC] Elliot Benchetrit
[32] Mikael Ymer
Simone Bolelli
Alexiej Watutin
[7] Thiago Monteiro
[8] Yannick Maden
[26] Pedro Martinez
Kimmer Coppejans
Blaz Rola
[12] Guillermo Garcia-Lopez
[13] Stefano Travaglia
[WC] Alexandre Muller
Yannick Hanfmann
Rudolf Molleker
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
To akurat prawda i mogę to napisać bez szczypty marudzenia. Bardzo biednie.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Kurde pierwsze rundy jakie by nie były to ich nie oglądam, w pierwszym tygodniu na ile będę mógł popatrzę na Rogera, tyle. Inna sprawa, że ten turniej jest mi tak Obojętny, że nie widzę większego sensu obserwowania go, bo wiadomo jaki będzie tego efekt. 

Ostatnio zmieniony 24 maja 2019, 15:43 przez Kiefer, łącznie zmieniany 1 raz.
Niebawem rozlosowani zostaną kwalifikanci oraz poznamy nazwiska trzech LL (z grona: Laaksonen, Stachowski, Davidovich Fokina, Rosol, Otte). 

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:

MAIN DRAW
(uzupełniony o kwalifikantów i lucky loser's)
[1] Novak Djokovic
Sam Querrey
Jaume Munar
[LL] Serhij Stachowski
[20] Denis Shapovalov
Radu Albot
Lloyd Harris
Aljaz Bedene
[9] Fabio Fognini
[Q] Guillermo Garcia-Lopez
Taylor Fritz
Steve Johnson
[30] Dusan Lajovic
Cameron Norrie
[Q] Mikael Ymer
John Millman
[4] Dominic Thiem
[Q] Rudolf Molleker
[WC] Maxime Janvier
Jeremy Chardy
[23] Fernando Verdasco
[WC] Antoine Hoang
[Q] Stefano Travaglia
Taro Daniel
[10] Karen Chaczanow
[WC] Gregoire Barrere
Martin Klizan
[Q] Simone Bolelli
[25] Felix Auger-Aliassime
Ivo Karlovic
Yoshihito Nishioka
Nicolas Jarry
[6] Stefanos Tsitsipas
Prajnesh Gunneswaran
Roberto Carballes Baena
Filip Krajinovic
[24] Stan Wawrinka
Reilly Opelka
Janko Tipsarevic
Thomas Fabbiano
[16] Marco Cecchinato
Robin Haase
Jiri Vesely
Marton Fucsovics
[29] Mateo Berrettini
Casper Ruud
Malek Jaziri
Lorenzo Sonego
[7] Kei Nishikori
Jo-Wilfried Tsonga
[WC] Alexei Popyrin
Albert Ramos-Vinolas
[21] Alex De Minaur
Pablo Carreño Busta
Benoit Paire
Pierre-Hugues Herbert
[15] Nikołoz Basilaszwili
Mischa Zverev
[Q] Alexiej Watutin
Guido Andreozzi
[27] David Goffin
Miomir Kecmanovic
[Q] Yannick Maden
[Q] Yannick Hanfmann
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Nadal pierwsze dwie rundy to chyba będzie grał no-handed i na leżąco 

Hanfmann był w finale Gstaad w 2017 roku.
Jeszcze Gasquet tu R16 zrobi jak nic mu w krzyżu nie strzeli.
MTT bilans finałów (22-29)
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
Wydaje mi się, że Gruzin to taki typ, że dobicie trupa Richarda będzie dla niego prostym zadaniem, a ugranie kilka gemów z Nadalem przekracza jego możliwości.
Gruzin to taki typ, że jak ma zły dzień to nikogo nie dobije, co najwyżej kilku swoich fanów.
Liczba randomów z numerami porażająca.
Liczba randomów z numerami porażająca.
Roger zacznie w niedzielę.
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Dokładnego rozkładu jazdy jeszcze nie ma?
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Ale Roger i Stefanos na 99 % będą grali na centralu.
- The Djoker
To juz jest szczyt. Nie dosc ze Djoko ma Foga i Thiem/delpo to jeszcze gorna polowka gra pozniej.
Czyli Nadal ma jednego dobrego grajka (Federera nie licze,bo to oleje) Greka ktory i tak jest bez szans na tym korcie i w bo5 oraz dwa dni przerwy po qf. Jakby one byly mu potrzebne do czegos.
Jedyna szansa zeby Djoko wygral turniej to:
- brak Foga w qf albo szybkie uporanie sie z nim
- brak Thiem/delpo w SF albo szybkie uporanie sie z nimi
O ile spelnienie 1 pktu wierze,to w 2 juz nie.
Na bank jeden z nich bd w semi i moze nawet wypoczety.
Jesli tak sie stanie trzeba bedzie grac orke pewnie przez 2 dni bo pewnie to bd 2 polfinal i nie zdaza przed zmrokiem lub przez deszcz. Ci idioci dadza Nadala od 13 bo po co np. od 11 albo jako drugiego. O 18 Nadal bedzie popijal szampana w hotelu gdy na korcie bedzie 1.5 seta.
Rzygac mi sie chce na organizatorow RG. Zawsze Fedex mial fory od organizatorow turniejow teraz juz Rafa doszedl. Djoko nie ma nigdzie nawet w Melbourne.
Czyli Nadal ma jednego dobrego grajka (Federera nie licze,bo to oleje) Greka ktory i tak jest bez szans na tym korcie i w bo5 oraz dwa dni przerwy po qf. Jakby one byly mu potrzebne do czegos.
Jesli tak sie stanie trzeba bedzie grac orke pewnie przez 2 dni bo pewnie to bd 2 polfinal i nie zdaza przed zmrokiem lub przez deszcz. Ci idioci dadza Nadala od 13 bo po co np. od 11 albo jako drugiego. O 18 Nadal bedzie popijal szampana w hotelu gdy na korcie bedzie 1.5 seta.
Rzygac mi sie chce na organizatorow RG. Zawsze Fedex mial fory od organizatorow turniejow teraz juz Rafa doszedl. Djoko nie ma nigdzie nawet w Melbourne.
- DUN I LOVE
- Administrator
Jakoś nie wydaje mi się, aby Fog cokolwiek tutaj zrobił. Z punktu widzenia interesów Djokovicia, większym zagrożeniem jest scenariusz z WTF, gdzie kopiący się po czole Zworek nagle przypomina sobie jak się gra w tenisa.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Robertinho
Takiej plaży Rafałka, to nawet ja i Wujek się nie spodziewaliśmy. xD
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
The Djoker pisze: ↑24 maja 2019, 19:06 To juz jest szczyt. Nie dosc ze Djoko ma Foga i Thiem/delpo to jeszcze gorna polowka gra pozniej.

Jak tu Cię nie kochać?