Roland Garros 2019

Obrazek
Awatar użytkownika
Kamileki

Re: Roland Garros 2019

Post autor: Kamileki »

Kiefer pisze: 01 cze 2019, 0:00
, niby jak Federer miałby się przebić przez defensywę Hiszpana grając piłkami, które nie nadają się do ataku?
Chodząc do siatki?
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Kamileki pisze: 31 maja 2019, 23:54 Jeśli zrobiłby to przy takiej pogodzie jak dziś to jak najbardziej. Jednak pisałem o grze w ciężkich, wilgotnych warunkach bo takie mogą być patrząc na prognozy. Bolelli prawie urwał seta to Dziadek może i urwać dwa przy takich okolicznościach atmosferycznych. Ale mam nadzieję, że prognozy nie spełnią się jak to zazwyczaj bywa i będzie słonecznie.
Może z Djoko ciężki kort byłby przeciw Nadalowi, może. Z tym, że wtedy raczej brak słońca i upału jest ważniejszy dla Serba, niż właściwości nawierzchni. Dla Feda każdy wariant jest zły. Albo wysoki kozioł, albo wolniejsze warunki.

Ogólnie jeśli w więcej niż jednym secie Fed wyjdzie z 4 gemów, to będzie bardzo dziwne. Ale liczę, że Stefanos oszczędzi światu tego widowiska.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Robertinho

Kamileki pisze: 01 cze 2019, 0:02
, niby jak Federer miałby się przebić przez defensywę Hiszpana grając piłkami, które nie nadają się do ataku?
Chodząc do siatki?
Dobra, przyznaj się wreszcie, że piszesz pracę o trollingu na forach tematycznych.
Rroggerr

Post autor: Rroggerr »

@Kamileki osiąga wyżyny jinxu w tym momencie.

Mnie ten Wawrinka bardziej ciekawi, aczkolwiek dochodzę do wniosku (choć oglądałem oba mecze popołudniowe na raz), że dzisiaj z Dimitrowem różnicę w bardzo zaciętych setach zrobiła dysproporcja serwisowa na korzyść Szwajcara, a z ogarniętym rywalem w tych warunkach nie powinno to mieć tak dużego znaczenia. Ale czy Tsitsipas wejdzie do ćwiartki, to mam spore wątpliwości.
Awatar użytkownika
Kamileki

Post autor: Kamileki »

Robertinho pisze: 01 cze 2019, 0:09
Może z Djoko ciężki kort byłby przeciw Nadalowi, może. Z tym, że wtedy raczej brak słońca i upału jest ważniejszy dla Serba, niż właściwości nawierzchni. Dla Feda każdy wariant jest zły. Albo wysoki kozioł, albo wolniejsze warunki.

Ogólnie jeśli w więcej niż jednym secie Fed wyjdzie z 4 gemów, to będzie bardzo dziwne. Ale liczę, że Stefanos oszczędzi światu tego widowiska.
Finał Garrosa 2012 i utrata 8 gemów z rzędu gdzie na tablicy widniało 6-4, 6-3 i 2-0 dla Nadala nie wyglądała mi na choke i raczej nie był to przedziwny zbieg okoliczności, że Novak przejął kontrolę nad meczem w momencie gdy zaczęło wyraźnie padać i kort stawał się bagniskiem. Dla Feda odbieranie znacznie niższych i wolniejszych świdrów Nadala byłoby również korzystne moim zdaniem, oczywiście Fafa mógłby próbować zamęczyć w takich warunkach Rogera przedłużając wymiany. Obstawiałem, że Szwajcar dobrze się zaprezentuje w Garrosie, ale nie sądziłem że może dojść do Fedala po tylu latach.
Robertinho pisze: 01 cze 2019, 0:13
Chodząc do siatki?
Dobra, przyznaj się wreszcie, że piszesz pracę o trollingu na forach tematycznych.
To tylko jinx jak słusznie zauważył Rroggerr, jestem bardzo lękliwym człowiekiem ;) Trolling byłby wtedy gdybym pisał np. o tym, że Nadal przegrał ostatnie pięć spotkań z Fedem i od ponad 5 lat go nie pokonał więc to Szwajcar jest faworytem. Takie cuda można na tennis talk przeczytać.
Awatar użytkownika
Robertinho

Przegra tak czy siak Fed, pogoda może mieć znacznie w kontekście planu gier i jego wpływu na formę graczy w finale, nic więcej
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Zastanawiam się, czy przypadkiem znowu przedwcześnie lekceważymy Thiema jak to miało miejsce na USO, gdzie przegrał seta z Johnsonem (już samo w sobie skreślanie po przegranej partii to niezły kabaret). Austriak już tak ma, i raczej niewiele to się zmieni, że traci koncentracje, miewa słabsze chwile i regularnie gubi sety we wczesnych fazach WS - jakoś mniej mnie to rusza, a dużo większe wrażenie robi fakt, że jak już miewa dobre momenty, to robi 1UE w secie, jak przedwczoraj w partii otwarcia.

Chyba ogarnie w 3-4 Domiś.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Rroggerr

Coś podobnego chciałem stwierdzić, ale nie mam zamiaru umierać za Thiema, więc miło, że to napisałeś. W tym sezonie Austriak z niczego wziął Indian Wells po fatalnym starcie sezonu, rok temu zmiażdżył Nadala w Madrycie po słabiutkiej grze na cegle i bardzo przeciętnych meczach z Coriciem i Delbonisem gdzie wszyscy skazywali go na pożarcie, na US Open była pięciosetówka z Johnsonem i męczarnie z Fritzem, po okresie gdzie wyglądał na korcie jak zwłoki. Chyba nie ma drugiego gracza w czołówce, który tak szybko jest w stanie z kompletnego bagna przejść do poważnej gry. Czy tak będzie tutaj, uprzedzając, nie wiem, ale trochę więcej spokoju chyba warto zachować. To samo z Tsitsipasem, który w Sydney odpadł w słabym stylu z Seppm, a w Melbourne grał bardzo przeciętnie pierwsze trzy rundy.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Też trzeba brać poprawkę, że oni sami nie są i nie czują się robotami na poziomie Fabsterów, a i przeciwnicy uważają dokładnie tak samo i jednak na trochę większym luzie wychodzą na takiego Thiema niż na Nadala w tych warunkach.

W Nowym Jorku z Johnsonem dali kozacki mecz.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

ObrazekObrazek

Roland Garros - plan gier na sobotę:

Kort Philippe Chatrier – start o 11:
[3] Simona Halep 🇷🇴 vs [27] Lesia Tsurenko 🇺🇦

Nie przed 12:
[6] Stefanos Tsitsipas 🇬🇷 vs Filip Krajinovic 🇷🇸 (dokończenie meczu od stanu 7-5 6-3 5-5)
[1] Novak Djokovic 🇷🇸 vs Salvatore Caruso 🇮🇹
Antoine Hoang 🇫🇷 vs [14] Gael Monfils 🇫🇷
[10] Serena Williams 🇺🇸 vs Sofia Kenin 🇺🇸

Kort Suzanne Lenglen – start o 11:
[9] Fabio Fognini 🇮🇹 vs [18] Roberto Bautista Agut 🇪🇸
[1] Naomi Osaka 🇯🇵 vs Katerina Siniakova 🇨🇿
[4] Dominic Thiem 🇦🇹 vs Pablo Cuevas 🇺🇾
Andrea Petkovic 🇩🇪 vs [8] Ashleigh Barty 🇦🇺

Kort Simonne Mathieu – start o 11:
[30] Dusan Lajovic 🇷🇸 vs [5] Alexander Zverev 🇩🇪
Anna Blinkova 🇷🇺 vs [14] Madison Keys 🇺🇸
Jordan Thompson 🇦🇺 vs [8] Juan Martin del Potro 🇦🇷

Kort 1 – start o 11:
Fiona Ferro 🇫🇷 / Diane Parry 🇫🇷 vs [13] Alicja Rosolska 🇵🇱 / Zhaoxuan Yang 🇨🇳

Nie przed 12:
[24] Stan Wawrinka 🇨🇭 vs Grigor Dimitrov 🇧🇬 (dokończenie meczu od stanu 7-6(5) 7-6(4))
Monica Puig 🇵🇷 vs Iga Świątek 🇵🇱
[10] Karen Chaczanow 🇷🇺 vs Martin Klizan 🇸🇰
Amanda Anisimova 🇺🇸 vs Irina Camelia Begu 🇷🇴

Kort 14 – start o 11:
[5] Samantha Stosur 🇦🇺 / Shuai Zhang 🇨🇳 vs Danielle Collins 🇺🇸 / Sabrina Santamaria 🇺🇸
Jan-Lennard Struff 🇩🇪 vs [13] Borna Coric 🇭🇷

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

View Schedule: Djokovic, Thiem & Zverev Kick Off The Weekend At Roland Garros
Spoiler:
https://www.atptour.com/en/news/djokovi ... ay-preview

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

ObrazekObrazek

Eurosport - plan gier na sobotę:

E1 – start o 11:
[3] Simona Halep 🇷🇴 vs [27] Lesia Tsurenko 🇺🇦

Nie przed 13:
Giro

Nie przed 17:15:
[4] Dominic Thiem 🇦🇹 vs Pablo Cuevas 🇺🇾 (końcówka)
[10] Serena Williams 🇺🇸 vs Sofia Kenin 🇺🇸

E2 – start o 11:
[30] Dusan Lajovic 🇷🇸 vs [5] Alexander Zverev 🇩🇪 (do momentu rozpoczęcia meczu Świątek)
Monica Puig 🇵🇷 vs Iga Świątek 🇵🇱
[4] Dominic Thiem 🇦🇹 vs Pablo Cuevas 🇺🇾 (początek)
[1] Łukasz Kubot 🇵🇱 / Marcelo Melo 🇧🇷 vs Fabrice Martin 🇫🇷 / Jeremy Chardy 🇫🇷

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

Chodząc do siatki?
A ja głupi o tym nie pomyślałem. :facepalm:
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Do 16:30 siedzę na wykładzie i widzę, że fajna atrakcja na LS mnie czeka. Mecz Saszy.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Alan

Post autor: Alan »

Miał setbola w pierwszym, w drugim inne mikro szansę na wygranie go przed TB, ale Grigor wiadomo - szczerze gardzi big pointami i ponad wszystko kocha pięknie przegrywać.

Aha i miej trochę luzu w d**** man, i i nie bulwersuj się tak za bejbi Federera :lol: , bo to w sumie dla ciebie powinna być tak przyjemna rzecz jak prośba okazania dowodu tożsamości przy zakupie alkoholu.
Awatar użytkownika
CajraX

Post autor: CajraX »

DUN I LOVE pisze: 01 cze 2019, 10:02 Do 16:30 siedzę na wykładzie i widzę, że fajna atrakcja na LS mnie czeka. Mecz Saszy.
Taki stary i jeszcze się uczy :P
Afrykańskie upały zbliżają się do Polski. Nie wiem jak przeżyję (i reszta fanów Feda) potencjalnego Fedala przy 30 stopniach. :boisie:
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Człowiek się uczy przez całe życie. :P

Już cyrk w meczu Niemca.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
lake

Post autor: lake »

Lepsza wersja Niemca z chyba gorszą Serba grała piąteczkę, więc cyrk raczej spodziewany.

MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17

Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Rroggerr

Drugi serwis Zvereva staje się główną atrakcją obecnego touru tak szczerze powiedziawszy. Niby Lajović też beznadziejny, ale jakieś cztery godziny może z tego wyjdą.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Jest set.

Jeszcze 14.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Zablokowany