Roland Garros 2019
Re: Roland Garros 2019
Wygląda na to, że informacja, że Djokovic opuścił stadion przed podjęciem decyzji, to nieprawda.
Ale ktoś ma wątpliwości, że Thiem został poszkodowany, sama decyzja była błędna, a Djoković od samego początku spotkania właściwie próbował ją wymusić? Spakowanie się gdy Thiem był jeszcze przy linii to też był niezły żart.
Ciężko na poważnie traktować ten turniej.
Ale ktoś ma wątpliwości, że Thiem został poszkodowany, sama decyzja była błędna, a Djoković od samego początku spotkania właściwie próbował ją wymusić? Spakowanie się gdy Thiem był jeszcze przy linii to też był niezły żart.
Ciężko na poważnie traktować ten turniej.
Jakiś argument, czy nieudolna demagogia i ataki ad personam? W takim razie ja podziękuję.LokalnyEkspert pisze: ↑07 cze 2019, 21:44Czytanie ze zrozumieniem. Pisałem o sytuacjach do których wspomniane wyżej określenie również bardzo dobrze pasuje.
MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
MTT Career highlights:
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel:
Dawid, ale czemu panuje narracja, że to Rafy wina? Choćby dziś - Novak grać nie chciał. Pomijając akcję na końcu - w pierwszym secie wibitnie chciał przerwać grę. No chyba jest świadom konsekwencji...?DUN I LOVE pisze: ↑07 cze 2019, 21:48Nadal gra ten turniej normalnym rytmem, ćwierćfinał zagrał we wtorek, półfinał w piątek, finał zagra w niedzielę. Djoković i Thiem ćwiartkę grali we czwartek, połówkę (minimum 4 sety) zagrają przez piątek i sobotę. W niedzielę czeka na nich wypoczęty Nadal i nie w BO3, a BO5 i to w turnieju, który wygrał 11 razy na 14 ostatnich edycji. W Rzymie załatwiły Serba 2 mecze Bo3 grane dzień po dniu, tutaj wytrzyma 4 dni grania pod rząd, gdzie ten ostatni to finał na najdłuższym możliwym dystansie z Rafaelem Nadalem.lake pisze: ↑07 cze 2019, 20:00Przez chwilę zastanawiałem się co on próbuje ugrać tym manewrem, ale w sumie to dobrze kombinuje, mecz mu się wymyka i dziś mógł przegrać, a tak jak dobrze pójdzie to pogra trzy dni z rzędu w formule Bo3. Wytrzyma na luzie. I wszystko będzie cacy fani Serba i Szwajcara w domu, bo wszystkie chwyty dozwolone, byle ten straszny Hiszpan nie wygrał.
Ciężko Ci będzie przekonać ludzi, że szanse są wyrównane, a chyba próbujesz.
A należy jeszcze dodać brak szacunku do przeciwnika. Ciągle się Uszatemu obrywa tutaj.

Ostatnio zmieniony 07 cze 2019, 21:53 przez Sowa, łącznie zmieniany 1 raz.
Po prostu się zastanawiam co Serbowi strzeliło do głowy dzisiaj, bo mimo wszystko sam sobie robił szkodę. I to co napisałem to jedyne racjonalne wytłumaczenie jakie przyszło mi do głowy. Pisząc Bo3 w niedziele miałem na myśli że będzie chciał spakować Rafę w trzech max czterech setach.DUN I LOVE pisze: ↑07 cze 2019, 21:48Nadal gra ten turniej normalnym rytmem, ćwierćfinał zagrał we wtorek, półfinał w piątek, finał zagra w niedzielę. Djoković i Thiem ćwiartkę grali we czwartek, połówkę (minimum 4 sety) zagrają przez piątek i sobotę. W niedzielę czeka na nich wypoczęty Nadal i nie w BO3, a BO5 i to w turnieju, który wygrał 11 razy na 14 ostatnich edycji. W Rzymie załatwiły Serba 2 mecze Bo3 grane dzień po dniu, tutaj wytrzyma 4 dni grania pod rząd, gdzie ten ostatni to finał na najdłuższym możliwym dystansie z Rafaelem Nadalem.lake pisze: ↑07 cze 2019, 20:00Przez chwilę zastanawiałem się co on próbuje ugrać tym manewrem, ale w sumie to dobrze kombinuje, mecz mu się wymyka i dziś mógł przegrać, a tak jak dobrze pójdzie to pogra trzy dni z rzędu w formule Bo3. Wytrzyma na luzie. I wszystko będzie cacy fani Serba i Szwajcara w domu, bo wszystkie chwyty dozwolone, byle ten straszny Hiszpan nie wygrał.
Ciężko Ci będzie przekonać ludzi, że szanse są wyrównane, a chyba próbujesz.
MTT Career highlights:
Debel:
MTT Career highlights:
Debel:
- DUN I LOVE
- Administrator
Napisałem w tym temacie może z 2 posty, obwiniając organizatorów, nie wiem skąd ten Rafa (czy też jakaś jego wina) się wziął w poście skierowanym do mnie.
Decyzyjnie dali dupy po całości, psując turniej i kropka. Przypomina mi się sytuacja z USO08, kiedy władze turnieju wiedziały, że w kierunku wschodniego wybrzeża sunie huragan Hannah, a mimo to nie skorygowali planu gier. Obudzili się wprawdzie godzinę po rozpoczęciu pierwszego semi (Fed z Nole grali od 11, Rafę i Murraya w ostatniej chwili rzucili na Armstronga od 12:30), ale nie zapobiegło to wypaczeniu końcowego wyniku. Dla mnie posiadanie oczywistych prognoz i brak zdecydowanych reakcji jest zawodową dyskwalifikacją.
Jeżeli biuro meteorologiczne RG nie potrafi analizować radarów, to może powinni - najlepiej poprzez Linkedin albo PW na forum - przyjść z ofertą do Damiana?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
W którym miejscu napisałem, że Serb sam przerzucił swój mecz na jutro? Po prostu wywierał swoim karykaturalnym zachowaniem od początku meczu presję na organizatorów, a oni mu nie wiedzieć czemu ulegli i przełożyli spotkanie na jutro pomimo tego, że dziś można spokojnie było jeszcze kontynuować grę. A fakt, że Djokovic wykazał zero szacunku do swojego rywala pakując manatki i schodząc z kortu ciężko komentować.LokalnyEkspert pisze: ↑07 cze 2019, 21:18Jeśli mowa o tym, że Serb sobie sam przerzucił swój mecz na jutro to jakieś oficjalne wiadomości w tej sprawie są? Czy bazujesz na "ktoś tam powiedział na twitterze"?
- TennisUser
Na MTF ktoś pisał, że Mcenroe ponoć usłyszał w szatni, że Djokovic chce dnia przerwy, skoro musi jutro kończyć półfinał. Tj ewentualny finał w poniedziałek 

You lost that heartbreaking final at Wimbledon, what did you do differently today?
"I won the match point, I guess."
"I won the match point, I guess."
- DUN I LOVE
- Administrator
Znając MTF, wyobraźni działa na pełnej. 
Co do samego meczu, mam nadzieję, że weźmie to Austriak. Novak bez tej tacki się obejdzie, a dla Dominika to zawsze wynik.

Co do samego meczu, mam nadzieję, że weźmie to Austriak. Novak bez tej tacki się obejdzie, a dla Dominika to zawsze wynik.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Za dużo kasy by stracili, nie pójdą na to.
Nie no w taką butę Serba nawet ja nie uwierzę. Oczywiście po głowie na pewno mu to chodzi, ale wypowiedzieć coś takiego na głos to już inna sprawa kaloszy.
A co do przewidywania pogody na RG i oficjalnych komunikatów.Te zdaje się mówią że miało padać, trochę nie i znowu, stąd taka decyzja. No trudno oczekiwać, żeby przyznali się do błędów w prognozach, a tym bardziej do tego, że ugięli się pod presją, jeżeli tak faktycznie było. A czy tak było to się już raczej nie dowiemy. Natomiast to Serb całą swoją dzisiejszą postawą dał rację bytu takim spekulacjom.
A co do przewidywania pogody na RG i oficjalnych komunikatów.Te zdaje się mówią że miało padać, trochę nie i znowu, stąd taka decyzja. No trudno oczekiwać, żeby przyznali się do błędów w prognozach, a tym bardziej do tego, że ugięli się pod presją, jeżeli tak faktycznie było. A czy tak było to się już raczej nie dowiemy. Natomiast to Serb całą swoją dzisiejszą postawą dał rację bytu takim spekulacjom.
MTT Career highlights:
Debel:
MTT Career highlights:
Debel:
Plotki, ploteczki. Forum Dawida prawdę Ci powieTennisUser pisze: ↑07 cze 2019, 22:54 Na MTF ktoś pisał, że Mcenroe ponoć usłyszał w szatni, że Djokovic chce dnia przerwy, skoro musi jutro kończyć półfinał. Tj ewentualny finał w poniedziałek![]()

- LokalnyEkspert
Coś Ty taki wrażliwy? Przynieść może chusteczki i ciepło mleczko? Chociaż nie, w niedziele będziesz miał lepszy prezent od swojego Rafy, powinno chyba wystarczyć.
Tak jak się spodziewałem. Jak nawet nie potrafisz sobie przypomnieć w jakich sytuacjach w przeszłości Nadal pokazywał swoje prawdziwe oblicze i przejawy gwiazdorzenia/divy to rzeczywiście nie ma o czym z Tobą tutaj rozmawiać, klapki na oczach. Zaskoczony nie jestem, w końcu fan Nadala.
Nie byłem pewien do czego pijesz, dlatego dodałem na samym początku "jeśli".
Rezultat tego był taki, że nic to nie dało i musiał stroić fochy na korcie. Nie on tutaj decydował.
Poproszę o rzetelne informacje potwierdzające taką tezę. Ja widzę odwołanie wszystkich meczów z powodu złej pogody i dokończenie ich jutro.
Zgadzam się.
Po prostu uważam, że zachowanie Novaka wpłynęło na organizatorów, a odwołanie wszystkich pozostałych spotkań było naturalną konsekwencją - gdyby grano na pozostałych kortach ich decyzja byłaby kompletnie niezrozumiała. Gdyby Djokovic grał jak tenisista od początku meczu i nie narzekał raczej pograliby dziś jeszcze trochę. Bo czemu by nie? Wiatr był mocny, ale nie stwarzał zagrożenia więc bez sprzeciwu tenisistów nikt nie wpadłby na tak absurdalny pomysł aby zakończyć gry gdy pogoda się polepszyła. A nawet jeśli się mylę i snuję jakiś spisek to wyczyny Novaka chwały mu nie przynoszą. Taki wielki sportowiec, któremu przeszkadza nieco gorsza aura pogodowa ? Niczemu dobremu to nie służyło i oglądać się odechciewa taki tenis.LokalnyEkspert pisze: ↑07 cze 2019, 23:42Poproszę o rzetelne informacje potwierdzające taką tezę. Ja widzę odwołanie wszystkich meczów z powodu złej pogody i dokończenie ich jutro.
Ostatnio zmieniony 07 cze 2019, 23:54 przez Kamileki, łącznie zmieniany 1 raz.
LokalnyEkspert pisze: ↑07 cze 2019, 23:42
Tak jak się spodziewałem. Jak nawet nie potrafisz sobie przypomnieć w jakich sytuacjach w przeszłości Nadal pokazywał swoje prawdziwe oblicze i przejawy gwiazdorzenia/divy to rzeczywiście nie ma o czym z Tobą tutaj rozmawiać, klapki na oczach. Zaskoczony nie jestem, w końcu fan Nadala.

Jednak poproszę o przykłady.

Fatalnie, że pogoda rozdaje karty w tym turnieju. Nie lubię takich sytuacji.
Pamiętam jakie gromy rzucane były na forum przy okazji wypowiedzi o faworyzowaniu Federera przez organizatorów. Gremialnie uznano, że nie ma w tym nic zdrożnego, a nawet jest zupełnie zrozumiałe i do przyjęcia. Dawid podesłał mi nawet linka (Chyba coś dla Anuli.Kamileki pisze: ↑07 cze 2019, 23:51
Po prostu uważam, że zachowanie Novaka wpłynęło na organizatorów, a odwołanie wszystkich pozostałych spotkań było naturalną konsekwencją - gdyby grano na pozostałych kortach ich decyzja byłaby kompletnie niezrozumiała. Gdyby Djokovic grał jak tenisista od początku meczu i nie narzekał raczej pograliby dziś jeszcze trochę. Bo czemu by nie? Wiatr był mocny, ale nie stwarzał zagrożenia więc bez sprzeciwu tenisistów nikt nie wpadłby na tak absurdalny pomysł aby zakończyć gry gdy pogoda się polepszyła. A nawet jeśli się mylę i snuję jakiś spisek to wyczyny Novaka chwały mu nie przynoszą. Taki wielki sportowiec, któremu przeszkadza nieco gorsza aura pogodowa ? Niczemu dobremu to nie służyło i oglądać się odechciewa taki tenis.

Dzisiaj gromy sypią się na Novaka. Czy to nie zabawne?

Dzisiaj bardziej niż pogoda karty rozdali Djokovic i organizatorzy. Aż szkoda strzępić ryja, dobrze, że już odpowiednio ich podsumowaliście. Oczywiście oprócz adwokatów Nole, którzy przypadkiem są akurat jego fanami.
Dominik, musisz.
Dominik, musisz.
Tytuły (30):
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Anula, chcesz mnie sprowokować?Anula pisze: ↑08 cze 2019, 0:06Pamiętam jakie gromy rzucane były na forum przy okazji wypowiedzi o faworyzowaniu Federera przez organizatorów. Gremialnie uznano, że nie ma w tym nic zdrożnego, a nawet jest zupełnie zrozumiałe i do przyjęcia. Dawid podesłał mi nawet linka (Chyba coś dla Anuli.Kamileki pisze: ↑07 cze 2019, 23:51
Po prostu uważam, że zachowanie Novaka wpłynęło na organizatorów, a odwołanie wszystkich pozostałych spotkań było naturalną konsekwencją - gdyby grano na pozostałych kortach ich decyzja byłaby kompletnie niezrozumiała. Gdyby Djokovic grał jak tenisista od początku meczu i nie narzekał raczej pograliby dziś jeszcze trochę. Bo czemu by nie? Wiatr był mocny, ale nie stwarzał zagrożenia więc bez sprzeciwu tenisistów nikt nie wpadłby na tak absurdalny pomysł aby zakończyć gry gdy pogoda się polepszyła. A nawet jeśli się mylę i snuję jakiś spisek to wyczyny Novaka chwały mu nie przynoszą. Taki wielki sportowiec, któremu przeszkadza nieco gorsza aura pogodowa ? Niczemu dobremu to nie służyło i oglądać się odechciewa taki tenis.Novak Djoković: Roger Federer zasługuje na wyjątkowe traktowanie. Jest siłą napędową tenisa. https://sportowefakty.wp.pl/tenis/78826 ... ila-napedo ...).
Dzisiaj gromy sypią się na Novaka. Czy to nie zabawne?![]()