Wimbledon 2019
- The Djoker
Re: Wimbledon 2019
Mysle ze wtedy moznaby smialo powiedziec ze zasluzony tytul bez przypadku drabinek itp.
- DUN I LOVE
- Administrator
Czytam, że Wimbledon jeszcze wolniejszy niż rok temu, czy jest jakaś nawierzchnia w Wielkim Szlemie bardziej pro-federerowska?
- DUN I LOVE
- Administrator
Plan transmisji w Polsacie:
Polsat Sport (godz. 14:00):
H. Hurkacz - L. Mayer (komentuje: Dawid Olejniczak)
K. Edmund - F. Verdasco (komentuje: Filip Gawęcki)
N. Djoković - D. Kudla (komentuje: Krzysztof Wanio)
Polsat Sport Extra (godz. 14:00):
H. Watson - A. Kontaveit (komentuje: Marcin Muras)
K. Khachanov - F. Lopez (komentuje: Justyna Kostyra)
C. Wozniacki - V. Kudermetova (komentuje: Tomasz Tomaszewski)
Polsat Sport News (godz. 12:00):
S. Wawrinka - R. Opelka (komentuje: Tomasz Lorek)
S. Halep - M. Buzarnescu (komentuje: Tomasz Lorek)
K. Anderson - J. Tipsarević (komentuje: Katarzyna Nowak)
C. Gauff - M. Rybarikova (komentuje: Katarzyna Nowak)
https://www.polsatsport.pl/
Polsat Sport (godz. 14:00):
H. Hurkacz - L. Mayer (komentuje: Dawid Olejniczak)
K. Edmund - F. Verdasco (komentuje: Filip Gawęcki)
N. Djoković - D. Kudla (komentuje: Krzysztof Wanio)
Polsat Sport Extra (godz. 14:00):
H. Watson - A. Kontaveit (komentuje: Marcin Muras)
K. Khachanov - F. Lopez (komentuje: Justyna Kostyra)
C. Wozniacki - V. Kudermetova (komentuje: Tomasz Tomaszewski)
Polsat Sport News (godz. 12:00):
S. Wawrinka - R. Opelka (komentuje: Tomasz Lorek)
S. Halep - M. Buzarnescu (komentuje: Tomasz Lorek)
K. Anderson - J. Tipsarević (komentuje: Katarzyna Nowak)
C. Gauff - M. Rybarikova (komentuje: Katarzyna Nowak)
https://www.polsatsport.pl/
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Forma jest bo była. Tak można podsumować pierwszą rundę Rafała. I co, chyba jednak trzeba w kategoriach szlagieru myśleć o czekającycm go pojedynku z Nickiem. Choć mam wrażenie dużo będzie jutro zależało od humoru Gyrosa. Wiem wiem, kontrowersyjna to teza.
W sumie nie zacząłem jeszcze narzekać, czytałem ten wpis Mario w innym temacie i nawet z nim się zgodzę w kontekście rywalizacji z Djokovicem, Nadalem już nie.
- DUN I LOVE
- Administrator
Tak, tak, obecny Fed by sklepał obecnego Rafę 3-0, oby tylko trochę przyspieszyli podłoże. Zejdź na Ziemię.
Ja to proponuję zacząć się zastanawiać, czy przypadkiem Nadal nie gra w tej chwili lepiej od Djokovicia, a nie porównywać go z przeciętnym Federerem.
Ja to proponuję zacząć się zastanawiać, czy przypadkiem Nadal nie gra w tej chwili lepiej od Djokovicia, a nie porównywać go z przeciętnym Federerem.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Grecki fochsiarz wyjdzie z zamiarem sklepania Nadala, pogra przez jednego seta, w TB przegra do jednego. A potem go boski Hiszpan sklepie. I tyle będzie z hitu drugiej rundy.
Novak raczej w finale nieunikniony. Ale na dole może jakaś niespodzianka. Querrey?
Novak raczej w finale nieunikniony. Ale na dole może jakaś niespodzianka. Querrey?

- DUN I LOVE
- Administrator
Obawiam się kolejnego Rafole. Te wszystkie "poważne" nazwiska na drodze największych to takie wydmuszki chyba.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
To takie trochę trzęsienie portkami, że Rafał na luzaku tu pokona dziadka.
- DUN I LOVE
- Administrator
Uważam, że AO17 trochę przekrzywiło obraz tej rywalizacji, czy tam "rywalizacji". Czas pokaże.
Swoją drogą, musisz chyba słuchać w domu tego określenia "boski". Ja mam ten luksus, że moja żona uważa, że Nadal jest brzydki i nie zajmuje się nim.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Roger i trawa, to zawsze Roger i trawa. Rafał niby coś tam wczoraj przebąkiwał w wywiadzie, że czuje się lepiej niż ostatnio tutaj, ale od ilu już lat z dużej chmury mały deszcz...?DUN I LOVE pisze: ↑03 lip 2019, 10:24Uważam, że AO17 trochę przekrzywiło obraz tej rywalizacji, czy tam "rywalizacji". Czas pokaże.
Swoją drogą, musisz chyba słuchać w domu tego określenia "boski". Ja mam ten luksus, że moja żona uważa, że Nadal jest brzydki i nie zajmuje się nim.
Sowa nigdy nie powiedziała, że Nadal jest boski (co najwyżej, że ma boskie siedzenie). Często słyszę za to, że jest uroczy.

Ale - kibicowanie innym tenisistom, to całkiem fajna sprawa.
Farciarz z Ciebie Dawid!DUN I LOVE pisze: ↑03 lip 2019, 10:24 Ja mam ten luksus, że moja żona uważa, że Nadal jest brzydki i nie zajmuje się nim.

Wyobraź sobie tylko sytuację odwrotną. Nie daj Bóg jeszcze gdyby Twoja druga połowa mu kibicowała.

Ciche dni i brak obiadu murowane!

Wątek rywalizacji Federer-Nadal to pewnie z 80% naszej twórczości na forum. Chyba dobrze, bo inaczej konalibyśmy w męczarniach.
- DUN I LOVE
- Administrator
No rok temu Nadal by o włos w zasadzie. Trzeba jednak brać pod uwagę to jak dobrze gra Nadala w szlemach ostatnio, jednak 2 finały w tym roku już zrobił. Nevermind, niech sobie chłopaki grają i walczą o swoje marzenia. 
Moja żona nienawidzi sportu i dla niej wszyscy sportowcy są brzydcy.

MTT Titles/Finals
Spoiler:
Taką sytuację można sensownie wykorzystać.Anula pisze: ↑03 lip 2019, 10:35Farciarz z Ciebie Dawid!DUN I LOVE pisze: ↑03 lip 2019, 10:24 Ja mam ten luksus, że moja żona uważa, że Nadal jest brzydki i nie zajmuje się nim.![]()
Wyobraź sobie tylko sytuację odwrotną. Nie daj Bóg jeszcze gdyby Twoja druga połowa mu kibicowała.![]()
Ciche dni i brak obiadu murowane!![]()
Pierwsza część wypowiedzi - możliwe.DUN I LOVE pisze: ↑03 lip 2019, 10:37
Druga część wypowiedzi - niemożliwe.

- The Djoker
Djoko ro***bie wszystkich tutaj.
- DUN I LOVE
- Administrator
Lubi tylko Messiego, bo jej wytłumaczyłem, że jest tak samo mały jak ona. W sensie wzrostu ogólnego oczywiście. 

MTT Titles/Finals
Spoiler:
Jak to jest, że ten Nadal zwykle przechodził męki w pierwszym tygodniu Wimbledonu, jak to jest, że potrafił Federera puknąć w 1,5 godziny w Paryżu a miesiąc później grać z nim pięć godzin...DUN I LOVE pisze: ↑03 lip 2019, 10:00 Tak, tak, obecny Fed by sklepał obecnego Rafę 3-0, oby tylko trochę przyspieszyli podłoże. Zejdź na Ziemię.