Wimbledon 2019

Obrazek
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Re: Wimbledon 2019

Post autor: DUN I LOVE »

jaccol55 pisze: 05 lip 2019, 11:33Oglądanie wczoraj chama na korcie też było super zabawą, nie powiem. :ok:
Jeden czy 2 mecze w roku się przemęczysz. Ja mam gorzej.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
jaccol55

Post autor: jaccol55 »

DUN I LOVE pisze: 05 lip 2019, 11:38Jeden czy 2 mecze w roku się przemęczysz. Ja mam gorzej.
Odbioru osoby Nicka nijak to u mnie nie zmienia.
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Nie no, kolejne nudne mecze starych, nudnych dziadów, to dobiero zabawa będzie.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
jaccol55

Przecież nigdzie nie napisałem, że czekam na tego typu mecze.

Nie przypisujcie mi słów, których nie wypowiedziałem.
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Kuba, po prostu randomowy mecz fap3 obecnie jest nieoglądalny, kiedyś jeszcze coś grali, albo byli trochę choć ciśnięci, teraz tylko ułatwiają coraz słabszym tenisistom kompromitowanie się(mecze Feda na RG do 1/4 to już jakiś skandal był absolutny).

Także ja bym grzeczne podziękował Kyrgiosowi za mecz fapstera z emocjami i chwilami poziomem w pierwszym tygodniu WS.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
jaccol55

Pełna zgoda - tenisowo był to bardzo interesujący mecz i trzeba to Nickowi oddać.

Ale jeśli rozmawiamy w kontekście wygranej z Rafą, to czy naprawdę ktoś sądzi, że Australijczyk mógłby dojść do np. półfinału? :)

Marzenie ściętej głowy.
Awatar użytkownika
Lucas

Post autor: Lucas »

Robercie nikt mu nie odmawia, że dobrze zagrał, a mecz rzeczywiście był ciasny i interesujący. Szkoda tylko że ceną za to są te wszystkie okoliczności poboczne. Gdyby całą energię jaką marnuje na pajacowanie i jak to znakomicie nazwałeś bycie atencjuszem, skierował w tenis, to może częściej udawałoby mu się zagrozić albo nawet odpalić takiego fabstera.

Nadal też miał ciśnienie w tym meczu, ale na gest triumfu, który na pewno był skierowany też do Kyrgiosa, pozwolił sobie dopiero po ostatniej piłce. Tak się gasi rywala na sportowej arenie i udowadnia wyższość. Nick zakłada maskę buntownika, ale tak jak niektórzy pisali pod spodem jest tylko rozkapryszony dzieciak, który nie radzi sobie z emocjami.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal

"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Awatar użytkownika
lake

Post autor: lake »

Ale macie problemy. Przypierd...ł mu i tyle. Rafał z kolei coś musiał odpowiedzieć na pytanie i odpowiedział jak zwykle, czyli mnie to wali ale chodzi o innych. Gyros z kolei dobrze się bawił w tym momencie. Nie zdziwiłbym się gdyby chodziło o to że chciał mu dać do zrozumienia że miał uciekać, tak jak on wymianę wcześniej.

Lucas, jak to ładnie wczoraj stwierdził Hiszpan :Gdyby nie istnieje. Poza tym gest triumfu był już po trzecim secie, chyba nawet większy niż na koniec. No i uczciwie trzeba dodać że Rafa wczoraj też prowokował.

MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17

Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Awatar użytkownika
Lucas

No jest Hiszpan pamiętliwy, ale jak to mówią za dużo to i świnia nie przeje. Miesiącami Kyrgios szukał guza i się doigrał. Na szczęście ze strony Nadala jest to tylko zemsta sportowa.

Oglądałem wywiad, między wierszami bardzo ładnie Rafa dowalał Nickowi, tak to się robi, jak się ma więcej niż 2 szare komórki.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal

"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Awatar użytkownika
Barty
Administrator

Post autor: Barty »

Lucas, niezły tekst z tym drżeniem ręki w kluczowych momentach o tenisiście z jedną z najlepszych psychik w historii.
Tytuły (30):
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Awatar użytkownika
Lucas

Taa, czekałem czy ktoś się przyczepi. Oczywiście, że Rafa jest mocny psychicznie, ale z drugiej strony ile razy tracił brejki przy 5*-3, albo wypuszczał tb, to jego. Jasne, że czasem jest to tylko set w plecy, albo pół godziny grania więcej, a nie porażka, ale w długim turnieju to się nawarstwia i w końcu wraca (jak z Delpo w zeszłym roku tutaj, gdzie mógł skończyć szybciej).

Awatar użytkownika
Kamileki

Post autor: Kamileki »

Rok temu z Delpo Rafa miał 6-3 w taju drugiego seta, a przy setowej popełnił podwójny błąd. Jak wiadomo Juan wziął ostatecznie tę partię i trzeba było orać 5 setów. W półfinale z Novakiem w taju też się nie popisał. Drżenie ręki Hiszpana w ważnych momentach zdarza się dość często od kilku lat. Psychę ma wciąż jedną z lepszych w turze, ale gdzieś od 2014 roku to już nie jest skała. Jak wygrywa to zazwyczaj bardzo pewnie, a jak mecz jest na styku to często kończy się tak jak z Mullerem czy Novakiem na Wimbledonie. Pewnie Nadal od 5 lat ma skuteczność takich ciasnych spotkań na poziomie 50 % gdzie za młodu wyrywał niemal każdego stykowe spotkanie.
Awatar użytkownika
LokalnyEkspert

Post autor: LokalnyEkspert »

Takie tam pieprzenie. Nawet najmocniejsza głowa na świecie będzie miała wtopy i głupio oddane punkty w najważniejszych momentach meczu. Nie ma ideałów w tenisie. Koniec końców, liczy się stosunek wygranych ważnych punktów w całej swojej karierze do tych banalnie przegranych a ten jest bardzo na plus u Hiszpana. Podobnie jak u Djokovica, czy nawet Federera u którego ludzie często wypominają słabą głowę.
Awatar użytkownika
Barty
Administrator

No tak. Ale fakt faktem że bilans pięciosetówek z ostatnich lat nie wziął się znikąd.

Ktoś ogląda starcie serwbotów?
Tytuły (30):
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Awatar użytkownika
Jacques D.

Post autor: Jacques D. »

Robertinho pisze: 05 lip 2019, 0:24 Tak jak napisał swego czasu Żak, wygraliśmy, tylko że to jedna z tych sytuacji, kiedy posiadanie racji jest równie przyjemne, jak nóż wbity w plecy.
Daj spokój, nawet ja nie sądziłem, że to zwycięstwo będzie aż tak okazałe. :D Tzn.jakość narracji wielbicieli niejakiego ZET była wiadoma od początku, ale nawet ja wtedy myślałem, że mimo wszystko z czasem będzie normalniej - że, nie wiem - te Dimitrowy i Tomicie ( :lol: ) na jakiś (sensowny) poziom wejdą, ktoś tam się jeszcze niespodziewany po drodze pojawi (taki Chaczanow miał przez chwilę mocne wejście kiedy był bodaj 17-latkiem), a Fabsterzy z czasem wymrą tenisową śmiercią naturalną - wysiądą fizycznie, wypalą się, po prostu zestarzeją - no generalnie okażą się ludźmi (tak, to było najbardziej naiwne założenie :D ). Plus w międzyczasie przeżyjemy jakiś najazd młodych - lepszych lub gorszych, ale jednak - jak w WTA. Czyli generalnie takie zjawiska, które były w tenisie (i pewnie w każdej innej dyscyplinie sportu) obecne chyba od zawsze, w większym lub mniejszym stopniu. I to wciąż robi mimo wszystko największe wrażenie, przynajmniej na mnie - że NIC z tego ostatecznie się nie spełniło.
Co do Marcosa, co tu gadać - facet umiał grać w tenisa, dotarł do tego finału dzięki własnej dobrej grze i paru świetnym meczom, a nie na jakichś pokrakach po drodze, w tym finale też się nie zbłaźnił, a nawet tego Federera trochę postraszył, w dodatku był w jakiejś mierze barwną i wyrazistą tenisową postacią z charakterem i ładną dziewczyną - nie ma na co narzekać.
A co do Gyrosa, to podziwiam, że ktoś w ogóle się zastanawia nad tym, czy on ma coś w głowie. :) Typowy dla swojego pokolenia prymitywny pajac z ekstremalnie przerośniętym ego, coś tam umiejący, ale nie pokazujący najczęściej nawet tego, wywindowany do statusu gwiazdy kompletnie za nic (i akurat to zagranie na ciało to najmniejszy problem tutaj) - mniej zasługuje na strzępienie języka niż Albot, Vesely czy inny Kudla.
(czyli znów zgoda z Anulą, robi się coraz ciekawiej :mrgreen: )

Podsumowując te wszystkie wątki: Don't cry, baby, it's a sign of the times. :lol:

E: A co do jakości tego meczu NK z Nadalem... Ja nie mogę powiedzieć, że zagrał dobrze, bo zagrał po prostu jak zwykle, czyli głupio - może i nieźle odbijał piłkę, ale nie myślał przy tym nic a nic, nie ma co się dziwić zresztą - jak miał to robić, skoro nie ma czym?
I know the pieces fit.
Spoiler:
Awatar użytkownika
Barty
Administrator

Karen kasztani od początku, jak na klasycznego Kasztanowa przystało.
Tytuły (30):
Finały (38):
Awatar użytkownika
Lucas

Jacques D. pisze: 05 lip 2019, 13:02

E: A co do jakości tego meczu NK z Nadalem... Ja nie mogę powiedzieć, że zagrał dobrze, bo zagrał po prostu jak zwykle, czyli głupio - może i nieźle odbijał piłkę, ale nie myślał przy tym nic a nic, nie ma co się dziwić zresztą - jak miał to robić, skoro nie ma czym?
Pewnie, że sporo rzeczy mógł zrobić lepiej. Niestety rozgrywki są jakie są i na docenienie zasługuje już sam fakt, że ktoś podjął walkę. Szczególnie u Kyrgiosa nie zawsze jest z tym tak dobrze jak wczoraj.

Tak jak napisałeś nasze niskie oczekiwania i radości z czegoś co powinno być normą to smutny znak czasów. Jak powiedziałby klasyk, taki mamy klimat.

Awatar użytkownika
lake

O ile mnie pamięć nie myli to JD kortowy debilizm wytknął większości nextzenow i tych trochę starszych, zatem pod tym względem Gyros chyba niezbyt odstaje od kolegów. Rzekłbym, że u niego jest nawet lepiej z myśleniem na korcie i to raczej jego ogólna postawa wzmacnia odbiór.

MTT Career highlights:
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17

Debel:
Awatar użytkownika
Kamileki

Post autor: Kamileki »

Peja bierze pierwszego z Kevinkiem. Natomiast Benua już po meczu, może jeszcze nam do półfinału wejdzie niesforny Francuz.
Awatar użytkownika
lake

Peja pogromca finalistów? :D

MTT Career highlights:

Debel:
Zablokowany