Wimbledon 2019

Obrazek
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Re: Wimbledon 2019

Post autor: DUN I LOVE »

ObrazekObrazek

Wimbledon - wiek uczestników ćwierćfinałów (rocznikowo):

1. [2] Roger Federer 🇨🇭 - 38
2. [2] Rafael Nadal 🇪🇸 - 33
3. [1] Novak Djoković 🇷🇸 - 32
4. Sam Querrey 🇺🇸 - 32
5. [18] Roberto Bautista Agut 🇪🇸 - 31
6. [7] Kei Nishikori 🇯🇵 - 30
---------------------------------------------------
7. [19] Guido Pella 🇦🇷 - 29
8. [27] David Goffin 🇧🇪 - 29

Współczynnik Kiefera - 75% (+ 12.5%)
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Sowa

Post autor: Sowa »

Trochę dramat.
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Sowa pisze: 09 lip 2019, 22:42Trochę dramat.
W tych antyludzkich rozgrywkach. :D
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Urodzeni w latach 80. to Bogowie. :faja:

Robertinho pisze: 09 lip 2019, 16:52Nikt, poza Kieferem i pewnie Jaroswordem, w niego nie wierzy w kontekście walki o coś więcej niż M1000 i nikt nawet za bardzo tego nie chce.
Mnie można dopisać do tego wąskiego grona, bo chętnie bym ten 21. moment szczęścia przeżył (już bez żyłowania się o statystyki, rekordy i inne ryjące łeb zapalniki). Uważam, że jest to możliwe, ale nie przy Rafole u boku. Jeżeli Serb i Hiszpan gdzieś się wykoleją, to może jeszcze jakaś okazja Rogerowi się trafi - najmłodszy nie jest, ale chyba też zbyt pracowity, zdeterminowany i po prostu utalentowany, żeby nagle zejść ze sceny. Inna kwestia, czy Szwajcar taką szansę wykorzysta. :)

Tegoroczny Wimbledon do zaorania (w sumie to chyba wzorem RG od połówek pójdę do nory), ale nie ma co go skreślać w kolejnych turniejach - chyba, że Nadal i Djoković dalej będą tak gwałcić.

Smutny w tym jest jedynie fakt, że w przeciwieństwie do Rafole, Fed musi dostać sporo razy wp***dol, żeby dostać choćby realną szansę na szlema, a tamtym dwóm wystarczy tylko wysoka forma i puchar w torbie.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek »

Robertinho pisze: 09 lip 2019, 22:44
Sowa pisze: 09 lip 2019, 22:42Trochę dramat.
W tych antyludzkich rozgrywkach. :D
Wyłącz to ATP, bo Ci je wyłącze na amen. hahaha
DUN I LOVE pisze: 05 sie 2021, 23:58 Praktycznie wszystkie finały w LA mi uciekły podczas tegorocznych IO. Jestem ogromnie tym zasmucony, za 3 lata już to się nie powtórzy.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Już się podobno jacyś dziennikarze sapią do Rafy o seksizm.
https://www.polsatsport.pl/wiadomosc/20 ... wgXr8DJKo8
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kamileki

Post autor: Kamileki »

DUN I LOVE pisze: 09 lip 2019, 23:08 Już się podobno jacyś dziennikarze sapią do Rafy o seksizm.
https://www.polsatsport.pl/wiadomosc/20 ... wgXr8DJKo8
Tak się gasi lewaków:

Awatar użytkownika
Robertinho

Tu akurat ogromny plus dla Wafy(nawet jeśli wymuszą na nim jakieś przeprosiny), nie każdy na szczęście jest taką piczą jak Marej.

E: Kamileki, zastanawiałem się, czy napisać "lewaki wymuszą przeprosiny", czy "stare lesby typu Billie Jean King wymuszą przeprosiny", ostatecznie zrezygnowałem, ale miło, że ktoś orze za mnie. :ok:
Awatar użytkownika
jaccol55

Post autor: jaccol55 »

Już nie wciskajmy we wszystko polityki. Dajta spokój. :]

A akcent Rafy po tylu latach nadal bawi. :kocham:
Awatar użytkownika
Robertinho

No to akurat czysta polityka, nikt bez prania mózgu bajkami o równości tenisa męskiego i kobiecego, nawet by nie pomyślał, żeby obrażać Nadala takimi pytaniami.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Niestety prawda. Pytanie dziennikarza skrajnie idiotyczne.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

Chcecie prawdziwego lewackiego raka? To łapcie, polecam zwłaszcza końcówkę.

https://krytykapolityczna.pl/swiat/dlac ... -pilkarze/
Awatar użytkownika
jaccol55

Nie śledzę konferencji prasowych, bo wychodzę z założenia, że nikt tam nie mówi prawdy na żaden temat.

A to, że ktoś zadał głupie pytanie? Czy zadanie głupiego pytania od razu jest jednoznaczne z zadaniem pytania w kontekście politycznym?

Kłócić się nie będę, szkoda czasu. Piszę, co myślę.

Robert, kiedyś z ciekawości kupiłem jedno wydanie Krytyki Politycznej i więcej nie kupię od nich nic, tak samo jak nie przeczytam. Już samo wejście na Gazetę Polską albo właśnie KP określa z jakiego rodzajami treści będziemy mieli do czynienia. Robienie z igły widły.
Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek »

Mogłem to rano przeczytać, to bym lepszą próbkę na badanie kału wytworzył.
DUN I LOVE pisze: 05 sie 2021, 23:58 Praktycznie wszystkie finały w LA mi uciekły podczas tegorocznych IO. Jestem ogromnie tym zasmucony, za 3 lata już to się nie powtórzy.
Awatar użytkownika
Robertinho

jaccol55 pisze: 09 lip 2019, 23:45 Nie śledzę konferencji prasowych, bo wychodzę z założenia, że nikt tam nie mówi prawdy na żaden temat.

A to, że ktoś zadał głupie pytanie? Czy zadanie głupiego pytania od razu jest jednoznaczne z zadaniem pytania w kontekście politycznym?

Kłócić się nie będę, szkoda czasu. Piszę, co myślę.

Robert, kiedyś z ciekawości kupiłem jedno wydanie Krytyki Politycznej i więcej nie kupię od nich nic, tak samo jak nie przeczytam. Już samo wejście na Gazetę Polską albo właśnie KP określa z jakiego rodzajami treści będziemy mieli do czynienia. Robienie z igły widły.
Nie do końca prawda. Gapol to czysta propagandówka partyjna, KryPol niestety wyraża stan umysłu dużej części przyszłej elity #tenkraj, co jest naprawdę przerażające. Ale o tym innym razem.

No to chyba Azarenka coś zaczęła beczeć, podchwyciła to ikona feminizmu Sarin i poszło. Wpisz "Rafael Nadal" w wiadomości i Ci wyjdzie, co jest kontekstem tej sprawy zdaniem tak zwanego świata.
Awatar użytkownika
jaccol55

Robertinho pisze: 09 lip 2019, 23:51 Nie do końca prawda. Gapol to czysta propagandówka partyjna, KryPol niestety wyraża stan umysłu dużej części przyszłej elity #tenkraj, co jest naprawdę przerażające. Ale o tym innym razem.
Uważasz, że PiS aż tak bardzo zejdzie na lewo? :o
Robertinho pisze: 09 lip 2019, 23:51No to chyba Azarenka coś zaczęła beczeć, podchwyciła to ikona feminizmu Sarin i poszło. Wpisz "Rafael Nadal" w wiadomości i Ci wyjdzie, co jest kontekstem tej sprawy zdaniem tak zwanego świata.
Nie czuję takiej potrzeby. Wierzę na słowo.

Zresztą, w jakim kontekście padło pytanie, a w jakim kontekście została odebrana odpowiedź, to już dwie różne sprawy. :)
Ostatnio zmieniony 09 lip 2019, 23:55 przez jaccol55, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Robertinho

Piotrek pisze: 09 lip 2019, 23:48 Mogłem to rano przeczytać, to bym lepszą próbkę na badanie kału wytworzył.
Ostrzegałem, że mocny towar. Jakby kto chciał wiedzieć, co młoda lewica "myśli" o sporcie, polecam:

Obrazek

:D
Awatar użytkownika
Robertinho

jaccol55 pisze: 09 lip 2019, 23:53
Robertinho pisze: 09 lip 2019, 23:51 Nie do końca prawda. Gapol to czysta propagandówka partyjna, KryPol niestety wyraża stan umysłu dużej części przyszłej elity #tenkraj, co jest naprawdę przerażające. Ale o tym innym razem.
Uważasz, że PiS aż tak bardzo zejdzie na lewo? :o
Robertinho pisze: 09 lip 2019, 23:51No to chyba Azarenka coś zaczęła beczeć, podchwyciła to ikona feminizmu Sarin i poszło. Wpisz "Rafael Nadal" w wiadomości i Ci wyjdzie, co jest kontekstem tej sprawy zdaniem tak zwanego świata.
Nie czuję takiej potrzeby. Wierzę na słowo.
O ile nie pójdziemy pod skrzydła wujka Władzimira(wykoszenie lewicowych mediów, oficjalny zakaz propagandy lgbt, presja na koncerny zagraniczne), wygrana skrajnej lewicy w wojnie kulturowej jest nieuchronna.
Ostatnio zmieniony 09 lip 2019, 23:57 przez Robertinho, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
jaccol55

Nie ten wątek na takie dyskusje.

Kończę off topic. :)

PS Edytowałem poprzedniego posta. ;)
Awatar użytkownika
Lucas

Post autor: Lucas »

Robertinho pisze: 09 lip 2019, 23:40 Chcecie prawdziwego lewackiego raka? To łapcie, polecam zwłaszcza końcówkę.

https://krytykapolityczna.pl/swiat/dlac ... -pilkarze/
Ło Matko Boska. Na pytanie z początku tekstu odpowiadam -tak. Co do końcówki to jest coś takiego jak pozytywna dyskryminacja i nadmierny protekcjonizm. Tu chyba mamy z tym do czynienia. Autorzy za bardzo chcą i bardzo im się nudzi. Ale generalnie KP>GP.

Tak przy okazji to może dałoby się przenieść te refleksje o warszawskich kawierenkach do tematu w Hyde Parku i ten tekst do Polityki?
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal

"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Zablokowany