Piłkarz roku - plebiscyty
- Michael Scott
Re: Piłkarz roku - FIFA THE BEST
Panowie bez żartów, tę nagrodę powinien wygrać albo van Dijk, albo Alisson.
Messi powinien mieć podobne miejsce do Ronaldo.
Bedą jaja jak dadzą Messiemu Balona za 2019.
Messi powinien mieć podobne miejsce do Ronaldo.
Bedą jaja jak dadzą Messiemu Balona za 2019.
- DUN I LOVE
- Administrator
Chyba trolujesz z tym Messi = Ronaldo za poprzedni sezon. Argentyńczyk był w znakomitej formie.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Michael Scott
No może się ciut zapędziłem z Ronaldo, bo sezon miał personalnie trochę gorszy, liczby nieco spadły - wszystko spowodowane było zmianą ofensywnej Hiszpanii na Serie A. Jednak co by nie patrzeć obydwaj zawiedli w LM, klubowo wygrali tyle samo (mistrzostwo + superpuchar), a na korzyść Ronaldo można dopisać jeszcze Ligę Narodów z Portugalią i naprawdę genialne występy w reprezentacji.
No ale zwycięstwo Messiego i postawienie go nad van Dijkiem czy Alissonem to tak czy siak kpina.
No ale zwycięstwo Messiego i postawienie go nad van Dijkiem czy Alissonem to tak czy siak kpina.
Dla mnie wyskakiwanie z tym Van Dijkiem to kpina.
-
Ofensywna Hiszpańska i defensywna Serie A. Kiedy ludzie przestaną powtarzać te kocopoły? 

- Michael Scott
Dlaczego?
Kulfon - to nie stereotypy, obejrzyj czasami mecze tych lig to się przekonasz

Też nie wiem, nawet największa liczba bramek z top 5 lig w Serie A kilka lat temu ich nie przekonała, więc nic tego nie zrobi. Inna sprawa, że to wynik rozwarstwienia ligi. Ale ludzie - defensywny to był Allegri, a nie liga, ale swoją drogą, konia obchodzi, że Allegri to defensywny trener przy okazji takich wyborów. U sarriego więcej marnuje niż strzela.Kulfon bez moniki pisze: Kiedy ludzie przestaną powtarzać te kocopoły?
Nie oglądałem Van Dijka za dużo, więc się nie wypowiem, ale jestem przeciw deprecjonowaniu kogoś, bo to SO.
Rafael Nadal, to zło, zgoda?
PS. Nie ma zgody na brak zgody.
PS. Nie ma zgody na brak zgody.
-
Nie tylko o gole chodzi. La Liga ustępuje Serie A pod każdym względem, ilości strzałów, tworzonych sytuacji.Del Fed pisze: ↑12 paź 2019, 16:35Też nie wiem, nawet największa liczba bramek z top 5 lig w Serie A kilka lat temu ich nie przekonała, więc nic tego nie zrobi. Inna sprawa, że to wynik rozwarstwienia ligi. Ale ludzie - defensywny to był Allegri, a nie liga, ale swoją drogą, konia obchodzi, że Allegri to defensywny trener przy okazji takich wyborów. U sarriego więcej marnuje niż strzela.Kulfon bez moniki pisze: Kiedy ludzie przestaną powtarzać te kocopoły?
Nie oglądałem Van Dijka za dużo, więc się nie wypowiem, ale jestem przeciw deprecjonowaniu kogoś, bo to SO.
Van Dijk miał wielki sezon.
Taka ciekawostka:
"nikt (poza Sane w listopadowym meczu reprezentacyjnym) w sezonie 2018/2019 nie przedryblował Holendra "
-
- DUN I LOVE
- Administrator
Fake news.
Kurs na Cristiano Ronaldo 25 zł, więc raczej fejk, niemniej byłoby śmiechowo.
"CorSport: Cristiano Ronaldo wydaje się być faworytem do zdobycia Złotej Piłki 2019 
Ceremonię wręczenia nagrody zaplanowano na 2 grudnia. Ostatnimi dniami w Turynie pojawiła się delegacja przedstawicieli France Football, którzy spotkali się na kolacji z Ronaldo oraz Fabio Paraticim. Nagrali również wywiad z Portugalczykiem, który zostanie odtworzony podczas uroczystości. Jeśli przypuszczenia mediów się potwierdzą, CR7 zgarnie już 6. Złotą Piłkę i pokona w tym roku Van Dijka i Leo Messiego."
Źródło: JuvePoland
Ceremonię wręczenia nagrody zaplanowano na 2 grudnia. Ostatnimi dniami w Turynie pojawiła się delegacja przedstawicieli France Football, którzy spotkali się na kolacji z Ronaldo oraz Fabio Paraticim. Nagrali również wywiad z Portugalczykiem, który zostanie odtworzony podczas uroczystości. Jeśli przypuszczenia mediów się potwierdzą, CR7 zgarnie już 6. Złotą Piłkę i pokona w tym roku Van Dijka i Leo Messiego."
Źródło: JuvePoland
France football przepowadziło rzeczywiście z nim wywiad, ale jakoś nie chce mi się wierzyć by mógł zdobyć złotą piłkę.
Jest październik, a oni już wybierają zawodnika roku. To wiele mówi o tym całym cyrku...
MTT:
Tytuły (8): US OPEN 2012 -debel, Sztokholm 2012, Australian Open 2013 - debel, Abu Dhabi 2014, Barcelona 2014, Australian Open 2016 - debel, Marsylia 2018, ATP Finals 2018 - debel
Finały (8): US OPEN 2013, Monte Carlo 2014, Umag 2014, Rotterdam 2015, Sydney 2016, US OPEN 2016 - debel, Winston-Salem 2018, US OPEN 2018 - debel
Tytuły (8): US OPEN 2012 -debel, Sztokholm 2012, Australian Open 2013 - debel, Abu Dhabi 2014, Barcelona 2014, Australian Open 2016 - debel, Marsylia 2018, ATP Finals 2018 - debel
Finały (8): US OPEN 2013, Monte Carlo 2014, Umag 2014, Rotterdam 2015, Sydney 2016, US OPEN 2016 - debel, Winston-Salem 2018, US OPEN 2018 - debel
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna ... zakonczone
Głosowanie zostało zakończone, niby brany jest pod uwagę okres od listopada do listopada.
Swoją drogą naprawdę by mogli wręczać tę nagrodę po prostu za sezon, w latach parzystych brano by jeszcze pod uwagę Mundial i Euro.
- The Djoker
Zdecydowanie Joao Felix Sequeira.
- Michael Scott
Wygrać powinien Van Dijk, ale jeśli Lewandowski nie znajdzie się w okolicach pierwszej piątki, to moim zdaniem będzie to co najmniej niesprawiedliwe. Van Dijk, Messi, Ronaldo - pierwsza trójka, dalej Mbappe i na piątym dałbym Lewego. Pomóc mu może fakt, iż głosowanie odbywało się w październiku, kiedy Polak-rodak wystrzelił z formą, może któryś z dziennikarzy ulegnie najświeższym wydarzeniom i umieści w piątce Roberta.
Nie jestem fanem Lewego, ale tak naprawdę to nie widzę powodów dla którego nie miałby być przed Cristiano Ronaldo, choć pewnie nie będzie. Imponuje mi Polak w ostatnim czasie, mam nadzieję, że zdobędzie złotego buta, to byłoby coś.
- Michael Scott
Też nie jestem jego fanem, ale jak tak sobie analizuję sezony poszczególnych nominowanych, to odrzucając na bok kwestie rozpoznawalności, kontraktów reklamowych, marketingu i lobbingu (tutaj Messi i Ronaldo wyprzedzają resztę stawki o kilka długości) - czysto piłkarsko - to nie ma opcji by Lewy wypadł poza pierwszą ósemkę. Ja dałbym go na piątym miejscu, jako, że Alisson bierze udział w konkursie na osobną ZP dla bramkarzy, ale nie wiem, kogo można by dać wyżej. Może Salaha (LM + mnóstwo goli dla Liverpoolu, król strzelców PL), może kogoś z City, które pozgarniało w 2019 sporo trofeów (Aguero/Sterling?), może od biedy Mane. Kto inny?
Nawet przyjmując stawianie ww. piłkarzy przed Lewandowskim (na Salaha czy Mane głosować będzie pewnie cała Afryka - dużo mniejszych i większych państw; Aguero pozgarnia głosy od Am. Południowej i Środkowej) nie ma opcji, by Polak wypadł poza pierwszą dziesiątkę. Przy całym moim dystansie do Lewego, ten sezon był indywidualnie jednym z lepszych w jego karierze, nawet jeśli większość bramek strzelał bundesligowym średniakom, a w poważnym graniu w fazie pucharowej LM przepadł. Dublet krajowy + dobre statystyki to jest całkiem niezły wynik.
Nawet przyjmując stawianie ww. piłkarzy przed Lewandowskim (na Salaha czy Mane głosować będzie pewnie cała Afryka - dużo mniejszych i większych państw; Aguero pozgarnia głosy od Am. Południowej i Środkowej) nie ma opcji, by Polak wypadł poza pierwszą dziesiątkę. Przy całym moim dystansie do Lewego, ten sezon był indywidualnie jednym z lepszych w jego karierze, nawet jeśli większość bramek strzelał bundesligowym średniakom, a w poważnym graniu w fazie pucharowej LM przepadł. Dublet krajowy + dobre statystyki to jest całkiem niezły wynik.