Liga Mistrzów 2019/2020
Re: Liga Mistrzów 2019/2020
Bądźmy szczerzy, akurat obaj, zarówno Sheva jak i Lewy są/byli dla swoich reprezentacji pewnie tym samym, ale czy to jest takie ważne? Umówmy się, że urodzili się w krajach gdzie generalnie są rodzynkami i nie mieli szans czegoś z nimi osiągnąć. Shevchenko grał kiepsko na mundialu w 2006, na pewno nie lepiej niż Lewy na ostatnich czempionatach, przy czym bardziej bym się odnosił tutaj do ME 2016 kiedy byliśmy w formie, a Robert grał przeciętnie, czasem nędznie.
Nie wiem więc jaki sens jest ich zestawiać za sprawą gry w kadrze, to piłkarze klubowi.
Sheva technicznie był lepszy, lepiej poruszał się z piłką i zresztą był szybszy. Nie wiem czy w jakimś elemencie gry bym zestawił Polaka ponad Ukrainca. No i gra w Serie A wtedy > Bundesliga obecnie. Tak naprawdę to nie ma sensu tych lig ze sobą porównywać. Nie ma też do końca sensu porównywać liczby goli, bo czasy się zmieniły, futbol jest bardziej otwarty, obrona słabsza, pada więcej bramek. Teraz 30 bramek to w sumie nie jest większy wyczyn, kiedyś owszem. Liczba 40 była właściwie zaklęta (przez x lat raz Ronaldo i Van Nistelrooy i dopiero Cristiano Ronaldo w United) a teraz co sezon ktoś tyle trafia i to w wielu ligach. Benzema jest skuteczniejszy w Realu niż Raul, czy ktoś odważy się postawić Karima ponad Hiszpana? To samo z Del Piero, serio piłkarsko Lewy był lepszy od Włocha? Albo od Rivaldo, albo od Henry'ego?
Na razie Lewy kojarzy mi się z nabijaniem licznika, co prawda imponują mi te liczby, ale masowe strzelanie w lidze jednej drużynie i w fazie grupowej LM to nie jest coś za co można wygrywać nagrody. Dlatego bym chciał aby zagrał w takiej Anglii, bo naprawdę trochę zmarnuje potencjał gnieżdżąc się w Niemczech całą karierę moim zdaniem.
Nie wiem więc jaki sens jest ich zestawiać za sprawą gry w kadrze, to piłkarze klubowi.
Sheva technicznie był lepszy, lepiej poruszał się z piłką i zresztą był szybszy. Nie wiem czy w jakimś elemencie gry bym zestawił Polaka ponad Ukrainca. No i gra w Serie A wtedy > Bundesliga obecnie. Tak naprawdę to nie ma sensu tych lig ze sobą porównywać. Nie ma też do końca sensu porównywać liczby goli, bo czasy się zmieniły, futbol jest bardziej otwarty, obrona słabsza, pada więcej bramek. Teraz 30 bramek to w sumie nie jest większy wyczyn, kiedyś owszem. Liczba 40 była właściwie zaklęta (przez x lat raz Ronaldo i Van Nistelrooy i dopiero Cristiano Ronaldo w United) a teraz co sezon ktoś tyle trafia i to w wielu ligach. Benzema jest skuteczniejszy w Realu niż Raul, czy ktoś odważy się postawić Karima ponad Hiszpana? To samo z Del Piero, serio piłkarsko Lewy był lepszy od Włocha? Albo od Rivaldo, albo od Henry'ego?
Na razie Lewy kojarzy mi się z nabijaniem licznika, co prawda imponują mi te liczby, ale masowe strzelanie w lidze jednej drużynie i w fazie grupowej LM to nie jest coś za co można wygrywać nagrody. Dlatego bym chciał aby zagrał w takiej Anglii, bo naprawdę trochę zmarnuje potencjał gnieżdżąc się w Niemczech całą karierę moim zdaniem.
Ostatnio zmieniony 27 lis 2019, 19:21 przez Kiefer, łącznie zmieniany 1 raz.
Lewy i Del Piero. Lewy i Rivaldo 

Awans Lełosia jest przehajpowany. Serbia gra co 2-3 eliminacje, Finlandia nie była taka jak teraz, a Belgia cienizna. Ale za Potugalię w Chorzowie, niech mu ziemia lekka będzie. I za wypromowanie Bronowickich, Wasilewskich.
Wciąż jakby nie uważam Lewandowskiego za gorszego grajka niż Szewczenko. A jak już to niewiele i różnica sprowadzać się może do nieudanych meczów w fazie pucharowej z Bayernem w LM. Szło zagrać lepiej w paru meczach.
Wciąż jakby nie uważam Lewandowskiego za gorszego grajka niż Szewczenko. A jak już to niewiele i różnica sprowadzać się może do nieudanych meczów w fazie pucharowej z Bayernem w LM. Szło zagrać lepiej w paru meczach.
To nie ma nic wspólnego z tym, że facet gdyby nazywał się Suarez, nikt nie miałby wątpliwości, że to najlepszy piłkarz świata na chwilę obecną.Kamileki pisze: Doceniam talent do pracy Lewego i jego ogromną poprawę jaką wykonał dzięki super profesjonalnemu podejściu do sportu,
Rafael Nadal, to zło, zgoda?
PS. Nie ma zgody na brak zgody.
- Michael Scott
Przypomnę tylko, że cztery bramki Lewandowskiego z Realem miały miejsce w 2013 roku. Ponad sześć lat temu.
Ciekawostka na dzisiaj: Harry Kane stał się napastnikiem, który najszybciej zdobył 20 bramek w historii LM. Dokonał tego w 24 spotkaniach.
Ciekawostka na dzisiaj: Harry Kane stał się napastnikiem, który najszybciej zdobył 20 bramek w historii LM. Dokonał tego w 24 spotkaniach.
Lepszy od Messiego? Zejdź na ziemię.Del Fed pisze: ↑27 lis 2019, 19:23 Kamileki pisze:
Doceniam talent do pracy Lewego i jego ogromną poprawę jaką wykonał dzięki super profesjonalnemu podejściu do sportu,
To nie ma nic wspólnego z tym, że facet gdyby nazywał się Suarez, nikt nie miałby wątpliwości, że to najlepszy piłkarz świata na chwilę obecną.
Pewnie tak, bo dlaczego nie. Na tej samej zasadzie zawsze będziesz a priori stwierdzał, że Fabster w tenisie zagrałby lepiej, gdyby był młody, od jakiegoś youngstera itd. Bo miał wyższy potencjał o pare szczebli.Kiefer pisze: ↑27 lis 2019, 19:26Lepszy od Messiego? Zejdź na ziemię.Del Fed pisze: ↑27 lis 2019, 19:23 Kamileki pisze:
Doceniam talent do pracy Lewego i jego ogromną poprawę jaką wykonał dzięki super profesjonalnemu podejściu do sportu,
To nie ma nic wspólnego z tym, że facet gdyby nazywał się Suarez, nikt nie miałby wątpliwości, że to najlepszy piłkarz świata na chwilę obecną.
Dlatego, bo to piłkarze na zupełnie innym poziomie, tak po prostu. Widziałem wczorajsze cztery gole Polaka, ten ostatni to fajna klepka i wykończenie, ale pozostałe? Jaja byłyby gdyby tego nie trafiał.
Aha. No nie. Gdyby Ibrahomovic takie akcje jak ze Słowenią, byłby sapiing, że o ja pier...co on zrobił. (nawet jeśli Szwed> Lewy ogólnie)
Krytyka zasłużona po mundialu to jedno, a jak ktoś gra kosmos, to gra.
Krytyka zasłużona po mundialu to jedno, a jak ktoś gra kosmos, to gra.
- DUN I LOVE
- Administrator
Robert może się nazywać Suarez, ale to jednak inny tier napastników. Lusi potrafi w zasadzie wszystko, od strzelania goli, po agresywny pressing w defensywie (głowa, obie nogi, wewnętrzne, zewnętrzne podbicie, najlepsza zastawka świata, niezły drybling, strzały ze stojącej piłki, z powietrza, nieustanne wywieranie presji na obrońcach). Szkoda tylko, że ma permanentnie nadwagę.
Gdybym miał podzielić klasycznych napadziorów według koszyków, to z tych, których widziałem ułożyłbym coś takiego:
Tier I: Ronaldo, Henry, Suarez
Tier II: Szewczenko, Zlatan, Lewandowski, Benzema, Eto'o, Aguero, RvN, Villa, Romario, Batistuta;
Tier III: Inzaghi, Kluivert, Suker, Klinsmann (załapałem się na ostatnie lata wprawdzie), Crespo, Boksić, Elber, Jardel;
Pomiędzy ktoś, o kim zapomniałem oczywiście.
Gdybym miał podzielić klasycznych napadziorów według koszyków, to z tych, których widziałem ułożyłbym coś takiego:
Tier II: Szewczenko, Zlatan, Lewandowski, Benzema, Eto'o, Aguero, RvN, Villa, Romario, Batistuta;
Tier III: Inzaghi, Kluivert, Suker, Klinsmann (załapałem się na ostatnie lata wprawdzie), Crespo, Boksić, Elber, Jardel;
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Michael Scott
Raul Gonzalez
Ale co, strzela coś na wyjazdach czy nic? Szczególnie w LM?DUN I LOVE pisze:Robert może się nazywać Suarez, ale to jednak inny tier napastników. Lusi potrafi w zasadzie wszystko, od strzelania goli, po agresywny pressing w defensywie (głowa, obie nogi, wewnętrzne, zewnętrzne podbicie, najlepsza zastawka świata, niezły drybling, strzały ze stojącej piłki, z powietrza, nieustanne wywieranie presji na obrońcach). Szkoda tylko, że ma permanentnie nadwagę.

Nie no pewnie, rozumiem to wszystko, że kiedyś potrafił regularnie tak robić.
Villa, Eto'o do tiru 3. Benzema też.

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Wspomniany Raul, Rooney, Trezeguet, Vieri, Klose, Robbie Keane, Drogba, Hakan Şükür, Robin van Persie, Lukaku, Cavani, Dzeko, Jan Koller xDDUN I LOVE pisze: ↑27 lis 2019, 19:41 Robert może się nazywać Suarez, ale to jednak inny tier napastników. Lusi potrafi w zasadzie wszystko, od strzelania goli, po agresywny pressing w defensywie (głowa, obie nogi, wewnętrzne, zewnętrzne podbicie, najlepsza zastawka świata, niezły drybling, strzały ze stojącej piłki, z powietrza, nieustanne wywieranie presji na obrońcach). Szkoda tylko, że ma permanentnie nadwagę.
Elektryczny dziś Kepa. Ten sezon w jego wykonaniu jest mega słaby, 80mln wpuszcza co drugi strzał...
MTT:
Tytuły (8): US OPEN 2012 -debel, Sztokholm 2012, Australian Open 2013 - debel, Abu Dhabi 2014, Barcelona 2014, Australian Open 2016 - debel, Marsylia 2018, ATP Finals 2018 - debel
Finały (8): US OPEN 2013, Monte Carlo 2014, Umag 2014, Rotterdam 2015, Sydney 2016, US OPEN 2016 - debel, Winston-Salem 2018, US OPEN 2018 - debel
Tytuły (8): US OPEN 2012 -debel, Sztokholm 2012, Australian Open 2013 - debel, Abu Dhabi 2014, Barcelona 2014, Australian Open 2016 - debel, Marsylia 2018, ATP Finals 2018 - debel
Finały (8): US OPEN 2013, Monte Carlo 2014, Umag 2014, Rotterdam 2015, Sydney 2016, US OPEN 2016 - debel, Winston-Salem 2018, US OPEN 2018 - debel
- no-handed backhand
Jan Vennegoor of Hesselink
Klaas-Jan Huntelaar, Emmanuel Adebayor.
Grzegorz Piechna.
Mogłoby Live nie wygrać dla draki.
Mogłoby Live nie wygrać dla draki.
Piechna: 1/1 = 100 % >>>>>>> 53 %= 115/61: Lewandowski
Michael Owen
Zenit coraz bliżej awansu. Muszą utrzymać prowadzenie.
Michael Owen

Zenit coraz bliżej awansu. Muszą utrzymać prowadzenie.
Rafael Nadal 6 mieszków włosowych<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Roger Federer 606 mieszków włosowych.
I miała Valencia meczową..