Australian Open 2020
- Robertinho
Re: Australian Open 2020
Jakie plany na najbliższą noc?
Patrząc na oop, chyba poczekam do Huberta, a potem w robocie będę udawał że coś robię nastawiając się na Daniłka.
Patrząc na oop, chyba poczekam do Huberta, a potem w robocie będę udawał że coś robię nastawiając się na Daniłka.
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
Idę zaraz spać. Budzik do pracy nastawiłem na 6:20, żeby godzinę coś jeszcze pooglądać. Jeżeli wstanę wcześniej, to pooglądam więcej.
Powrót z niebytu niczym Rafa w 2017.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Wiedziałem że trafi się ktoś nieumiejący czytać. Nie zdziwiłem się

Pisałem o peaku jego beckhandu.
MTT Singiel :
2021: Roland Garros, San Diego, Paris
2019: Antwerp
MTT Debel :
#1 : 10 weeks
2025: Australian Open
2024: Australian Open
2023: Wimbledon, Cincinnati
2022 : Indian Wells, US Open
2021: Australian Open, WTF
2020 : Shanghai
2019 : Wimbledon
2021: Roland Garros, San Diego, Paris
2019: Antwerp
MTT Debel :
#1 : 10 weeks
2025: Australian Open
2024: Australian Open
2023: Wimbledon, Cincinnati
2022 : Indian Wells, US Open
2021: Australian Open, WTF
2020 : Shanghai
2019 : Wimbledon
- Michael Scott
Dimitrov chyba za dużo naoglądał się "101 dalmatyńczyków" XD
https://www.tennisworldusa.org/tennis/n ... and-nadal/
Nie wiem, czy juz ktoś wstawiał.
Sokole Oko najhojniejsze dla Goffina, z big3 dla Novaka (35% udanych czelendży), dalej Feda i Nadala (32%).
Sokole Oko najhojniejsze dla Goffina, z big3 dla Novaka (35% udanych czelendży), dalej Feda i Nadala (32%).
Dodam jeszcze, że jutro pogoda powinna pozwolić na rozgrywki. Natomiast w środę powrót opadów.
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
- The Djoker
Zgadza się. Ewentualny QF z Grekiem może być najtrudniejszym meczem w drodze po tytuł nawet w 5 secie nie będę spokojny. No i wtedy Fed też nie jest bez szans w semi z wymęczonym ewentualnie Serbem bo chyba Fedex nie ma z kim odpaść przed semi no nie?DUN I LOVE pisze: ↑20 sty 2020, 19:30 Bardzo smutny początek Australian Open 2020. Chyba faktycznie zbliża się koniec świata.
Kiedyś budziłem się nad ranem, parapet trzeszczał pod wpływem siarczystego mrozu, prószył śnieżek (dalej jest przy mnie), a po odpaleniu TV australijskie słońce dawało po oczach.
Kilkanaście godzin temu obraz był jakby inny - pochmurne Melbourne pod osłoną smogu i brudnego powietrza spod znaku pożarów buszu. Wszystko w idealnej symbiozie ze stanem tenisa, co zostało spotęgowane rano, kiedy wyjrzałem przez okno i doświadczyłem brzydkiej jesiennej scenerii.
przegląd sportowy
Denis Shapovalov poza burtą turnieju. Wiadomo, będzie się wyrabiał z doświadczeniem, ale jego tenis (pewnie też i charakter, co często jedno wynika z drugiego) już zawsze będzie zależał od tego "w którą stronę wiatr zawieje" i nie jest to żaden zarzut, bardziej stwierdzenie faktu. Plus, że skorzystał odbudowujący się po bardzo słabym 2019 Marton Fucsovics.
RF przespałem. Chciałem tak jak kiedyś zarwać noc, ale moje ciało kazało mi się poddać ok. 3:30. Obudziłem się dopiero na trzeciego seta meczu Nole. Akurat nie w sosie był Serb i dosyć gładko oddał seta, ale później natychmiast spiął poślady i pokazał prawdziwy układ sił na korcie. Nie zmienia to faktu, że (uwaga, piszę to czterdziesty czwarty raz) nie wiem jakim cudem ktoś o tak twardych atutach jak Struff (serwis, trzymanie piłki w wymianach dosyć agresywnym fh) przez tyle lat gry na poziomie ATP Tour nie zaczepił się nawet na pojedynczy finał kurnika. Paradoks.
Novak od pewnego czasu im gorzej zaczyna turniej, tym lepiej gra w kolejnych meczach, ale jakoś nie przekonuje mnie. Od kilku miesięcy. Moim zdaniem będzie miał bardzo poważny problem z Tsitsipasem w ćwierćfinale.
Największy szacunek dla Eurosportu za dzień I. Transmitowanie przez pół nocy meczu Evans - McDonald to jakiś grubszy trolling. Wyrabiają się w tej sztuce.
- DUN I LOVE
- Administrator
Millman, Dimitrov i Anderson uważają, że każdy sensowny przebijak może Rogera w WS ograć. Ja też tak uważam.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
I ja też, ale trzeba przyznać, że jeśli będzie potrafił grać stabilnie na 6/10 (czyli nieźle w skali filmwebu) to powinien zrobić półfinał. Dobrze polosował, nie ma co się oszukiwać.DUN I LOVE pisze: ↑20 sty 2020, 21:57 Millman, Dimitrov i Anderson uważają, że każdy sensowny przebijak może Rogera w WS ograć. Ja też tak uważam.
Te wtopy to wciąż rzadkość, nie reguła.
Szkoda, że Sinner słabo pogrywa na starcie sezonu, bo może urwałby coś z tej swojej drabinki. Oglądałem jedynie Tsitsipasa i całkiem przyjemne stają się dla oka te jego mecze klepania leszczów: dosyć słabo polosował Grek i raczej szybko się przekonamy, na czym stoi w kontekście meczu z Djokoviciem.
Szkoda, że Sinner słabo pogrywa na starcie sezonu, bo może urwałby coś z tej swojej drabinki. Oglądałem jedynie Tsitsipasa i całkiem przyjemne stają się dla oka te jego mecze klepania leszczów: dosyć słabo polosował Grek i raczej szybko się przekonamy, na czym stoi w kontekście meczu z Djokoviciem.
- TennisUser
Fedowi wychodzi 35% (218*100/622=35)Michael Scott pisze: ↑20 sty 2020, 20:36
Ciekawa statystyka, pokazująca ile punktów zostało uratowanych i mogło być straconych na przestrzeni lat. Z czego jakiś procent to punkty w decydujących momentach.
E: Trzeba też zaznaczyć, że Federer najwięcej razy brał challenge ze wszystkich zawodników.
You lost that heartbreaking final at Wimbledon, what did you do differently today?
"I won the match point, I guess."
"I won the match point, I guess."
- SebastianK
Moim zdaniem statystyka niewiele wnosząca, bo trzeba by to było zestawiać w pojedynczych meczach z rywalem aby coś z niej uzyskać.
Ale rozumiem, że to są takie zabawy aby coś tam pokazać. Cóż i tak wolę sędziów, nie wiem, jakoś w przypadku tenisa jestem tradycjonalistą. Brak netu przy serwisie jest dla mnie obrzydliwy.
Ale rozumiem, że to są takie zabawy aby coś tam pokazać. Cóż i tak wolę sędziów, nie wiem, jakoś w przypadku tenisa jestem tradycjonalistą. Brak netu przy serwisie jest dla mnie obrzydliwy.
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Jak pokazuje historia do ogrania Feda w AO potrzeba naprawdę konkretnego grajka. To nie Garros czy USO. Seppi w 2015 to ogromny wyjątek, a oprócz tej sensacyjki począwszy od 2002 roku z takimi ludźmi przegrywał w Melbourne Szwajcar: Haas, Nalbandian, Safin, Djokovic, Nadal, Djokovic, Nadal, Murray, Nadal, Djokovic i Tsitsipas. Patrząc więc na lajtową drabinkę Rogera połówka to raczej pewnik, no chyba że znowu strzeli kręgosłup czy coś innego.DUN I LOVE pisze: ↑20 sty 2020, 21:57 Millman, Dimitrov i Anderson uważają, że każdy sensowny przebijak może Rogera w WS ograć. Ja też tak uważam.
- SebastianK
Czy ja wiem ? Ktoś z przyzwoitym returnem który nie pozwoli Fedowi być w korcie przy drugiej piłce w wymianie może być mega niewygodny.Kamileki pisze: ↑21 sty 2020, 0:06Jak pokazuje historia do ogrania Feda w AO potrzeba naprawdę konkretnego grajka. To nie Garros czy USO. Seppi w 2015 to ogromny wyjątek, a oprócz tej sensacyjki począwszy od 2002 roku z takimi ludźmi przegrywał w Melbourne Szwajcar: Haas, Nalbandian, Safin, Djokovic, Nadal, Djokovic, Nadal, Murray, Nadal, Djokovic i Tsitsipas. Patrząc więc na lajtową drabinkę Rogera połówka to raczej pewnik, no chyba że znowu strzeli kręgosłup czy coś innego.DUN I LOVE pisze: ↑20 sty 2020, 21:57 Millman, Dimitrov i Anderson uważają, że każdy sensowny przebijak może Rogera w WS ograć. Ja też tak uważam.
Tak jak i dla Rafy - moim zdaniem każdy kto ogrania kąty i umie odbić kątowo na backhand (Rafy FH) ma szanse.
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
- yellowball1992
Ma ktos linka do streamow ES z PL komentarzem?
- no-handed backhand
Ech, żeby tak Karolowe i Lechowe zaangażowanie w turniej udzielało się choćby połowie odbiorców.
Dobra, ziomy, polskie włókno odpalone?
Dobra, ziomy, polskie włókno odpalone?
Też miałem o Struffie pisać, tym bardziej, że oprócz atutów przez Ciebie wymienionych, gość naprawdę sensownie się rusza, ma jakieś pojęcie o grze w pełnym biegu (nie znowu takie duże, ale nie umiera jak trzeba się ruszyć w prawo i lewo), na backhandzie wprawdzie jest lekka dziura, ale nie jest to poziom prime Jeremy'ego Chardy'ego z 2008-11, w dodatku baaardzo sensownie gra przy siatce (choć akurat w meczu z Novakiem kilka razy się wydurnił), no kawał zawodnika, co tu dużo mówić. Pewnie, gdybym wciąż śledził ATP jak kiedyś, to wziąłbym się za kibicowanie. Naprawdę ciężko jest mi to wszystko zrozumieć, widząc jakie randomy potrafią wygrywać turnieje, nie wiem, może gdybym częściej oglądał (wyjdzie pewnie 8-10 spotkań rocznie, czyli taka norma dla grajków z zaplecza szerokiej czołówki), to potrafiłbym rozwiązać tę zagadkę, ale nie oglądam i nie potrafię.DUN I LOVE pisze: ↑20 sty 2020, 19:30Obudziłem się dopiero na trzeciego seta meczu Nole. Akurat nie w sosie był Serb i dosyć gładko oddał seta, ale później natychmiast spiął poślady i pokazał prawdziwy układ sił na korcie. Nie zmienia to faktu, że (uwaga, piszę to czterdziesty czwarty raz) nie wiem jakim cudem ktoś o tak twardych atutach jak Struff (serwis, trzymanie piłki w wymianach dosyć agresywnym fh) przez tyle lat gry na poziomie ATP Tour nie zaczepił się nawet na pojedynczy finał kurnika. Paradoks.
4 na 6 ostatnich Szlemów jak by nie patrzeć.
MTT bilans finałów (22-29)
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
-
LOL, kamera im chyba zaparowała.