Hiszpania - La Liga cz. I
-
Re: Hiszpania - La Liga
Carrasco na czas pandemii wrócił do Atleti z tych Chin czy będzie wykup?
- Michael Scott
Wypożyczony od Chinoli do końca tego sezonu. Może go wykupią, jeśli cena będzie dobra.Kulfon bez moniki pisze: ↑30 cze 2020, 22:26 Carrasco na czas pandemii wrócił do Atleti z tych Chin czy będzie wykup?
-
Przegrała dzisaj Barca mistrzostwo w kosza, i może przegrać i w nogę, bo znowu mega bieda z ich strony.
- Michael Scott
3 karne, każdy z nich dyskusyjny.
E: Jednak drugi dla Atleti 100% prawidłowy, na powtórkach ewidentnie widoczny kontakt.
E: Jednak drugi dla Atleti 100% prawidłowy, na powtórkach ewidentnie widoczny kontakt.
Ostatnio zmieniony 30 cze 2020, 23:27 przez Michael Scott, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak dla mnie żadnego nie powinno być, delikatne wszystkie kontakty, ale skoro taki sędzia przyjął standard gwizdania w polu karnym to mamy aż 3. 

- The Djoker
Właśnie widać że Carrasco biegnie i podcina się sam. Zdziwiłem się ze Var nie zareagował.Michael Scott pisze: ↑30 cze 2020, 23:25 3 karne, każdy z nich dyskusyjny.
- DUN I LOVE
- Administrator
Tym samym wszystkie ligi są już rozstrzygnięte.
W sumie to ciężki ten kalendarz Barcy po restarcie. Wyjazdy do Vigo i Sewilli, wczoraj Atleti. Inna sprawa, że to jedyny hegemon spoza Premier league, który gubi punkty w tym czasie (Real, Juve i chyba Bayern wygrywają wszystko w dobie Covid-19).
W sumie to ciężki ten kalendarz Barcy po restarcie. Wyjazdy do Vigo i Sewilli, wczoraj Atleti. Inna sprawa, że to jedyny hegemon spoza Premier league, który gubi punkty w tym czasie (Real, Juve i chyba Bayern wygrywają wszystko w dobie Covid-19).
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Michael Scott
Oj żebyś się nie zdziwił. Jeśli Real przejdzie z kompletem punktów przez ten tydzień, to będzie można mrozić szampany, póki co jutro mecz z Getafe, które wciąż walczy o europejskie puchary i na pewno wystawi najmocniejszą jedenastkę oraz najtrudniejszy wyjazd w terminarzu, czyli spotkanie z Athletikiem w Bilbao. Szanse na ten moment to 55/45, wystarczy, że Real przerżnie w Bilbao i znów różnica punktowa będzie minimalna.
Szanse to tak 75-25, a nie 55-45, zresztą kurs na Real to 1,5, a na Barcę 5.
- DUN I LOVE
- Administrator
Oczywiście, tym bardziej, że Barcelona jedzie teraz do Villarrealu.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Michael Scott
Jakbyście nie wiedzieli o tym, że Real potrafi się wyłożyć w najmniej spodziewanym momencie, ryzyko wpadki wzrasta dwukrotnie w momencie, gdy jest szansa odskoczenia Barcelonie na większy dystans.
Jak Real wygra jutro z Getafe to będę względnie spokojny i będę mógł napisać o szansach 75/25, póki co to wciąż nie jest moim zdaniem tak klarowna sytuacja.
Jak Real wygra jutro z Getafe to będę względnie spokojny i będę mógł napisać o szansach 75/25, póki co to wciąż nie jest moim zdaniem tak klarowna sytuacja.
- Wujek Toni
55-45,ale chyba dla Barcelony. W realu strzelają obrońcy i defensywni pomocnicy, tam nie na żadnego marginesu błędu i mogą stracić punkty z każdym możliwym ogórem.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
- DUN I LOVE
- Administrator
- Michael Scott
Nie no, nie przesadzajmy, Real ma margines błędu i może sobie pozwolić na jedną porażkę, zakładając, że Barca nigdzie już nie potraci punktów (co jest wątpliwe). Barca, w obecnej sytuacji, musi wygrywać wszystko do końca i liczyć na dwie wpadki Królewskich.Wujek Toni pisze: ↑01 lip 2020, 17:32 55-45,ale chyba dla Barcelony. W realu strzelają obrońcy i defensywni pomocnicy, tam nie na żadnego marginesu błędu i mogą stracić punkty z każdym możliwym ogórem.
- Wujek Toni
Według mnie liga zostanie wygrana przez któryś z zespołów z przewagą 1-2 punktów, jeden mecz może zdecydować o wszystkim.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
- DUN I LOVE
- Administrator
Najgorsza punktowo w lidze Barca od 12 lat.
Możesz otwierać szampana.
Możesz otwierać szampana.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Michael Scott
Gdyby nie to, że Real jest niewiele lepszy, już otwierałbym szampana. Póki co dwie sztuki się chłodzą.
- Michael Scott
Sprzedany. 40+5 mln euro, kontrakt do 2025 roku, 5 mln pensji. Być może jest opcja pierwokupu, media nie są zgodne w tej sprawie.
https://www.realmadryt.pl/news/96813-of ... -do-interu
https://www.realmadryt.pl/news/96813-of ... -do-interu
-
Bekowe są te polskie stronki Realu czy Barcy. Innych pewnie też, ale to te dwa kluby mają największa fanbaze w gimnazjum, więc u nich najśmieszniej. Cały sezon brandzlowanie jaki to ten Hakimi świetny, jak na ławkę wyleci Carvajal, a po transferze...
- DUN I LOVE
- Administrator