US Open 2012
- Wujek Toni
Re: US Open 2012
Wygrał ten, który wygrać musiał. Nie chcę obrażać Ferrera ale po prostu nie wyobrażam sobie zawodnika jego pokroju w finale WS, choć z drugiej strony można natychmiast przytoczyć casus Johanssona czy innych cudaków.
Tak czy inaczej, mamy drugie starcie pary Djoković-Murray w finale szlema. Poprzedni mecz był jednostronny i prawdę mówiąc nie spodziewam się niczego innego także w dniu jutrzejszym. Serb nawet jeśli nie w wersji 2.0 to jednak moim zdaniem wciąż za wysokie progi dla Szkota w meczu o mistrzowski tytuł.
Tak czy inaczej, mamy drugie starcie pary Djoković-Murray w finale szlema. Poprzedni mecz był jednostronny i prawdę mówiąc nie spodziewam się niczego innego także w dniu jutrzejszym. Serb nawet jeśli nie w wersji 2.0 to jednak moim zdaniem wciąż za wysokie progi dla Szkota w meczu o mistrzowski tytuł.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
- Robertinho
Do wymienionych spotkań polecam idealny na chłodne dni dobry rosół.Anula pisze:Na długie, zimowe wieczory zostawię sobie moje ulubione finałyRobertinho pisze: Myślę, że Anula będzie sobie odtwarzać ten mecz w długie, zimowe wieczory.![]()
RG 2008, Wimbledon 2008 i AO 2009.![]()
![]()
Ach te moje sentymenty.![]()
![]()
Niech wygra lepszy.!!! Vamos panowie.!!!
Mam nadzieję, że Andy w końcu przełamie swoją klątwę w finałach WS.

Słaby mecz. Finał jest mi obojętny, ja już wygrałem.

Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Rosół, to ja lubię mocny, gorący i z prawdziwej wiejskiej kury. Ten, o którym mówisz okazał się jednorazową, letnią, rozcieńczoną podróbą.Robertinho pisze: Do wymienionych spotkań polecam idealny na chłodne dni dobry rosół.![]()
Słaby mecz. Finał jest mi obojętny, ja już wygrałem.

Czy wiadomo już, o której rozegrany będzie jutro finał.?
22:00 czasu polskiego.Anula pisze: Czy wiadomo już, o której rozegrany będzie jutro finał.?
http://www.sportowefakty.pl/tenis
MTT Rank -4 (High Rank -2)
W: Winston-Salem '14 Newport '14 Brisbane '14 Shanghai '13 Beijing '13 Wimbledon '12 Rome '12 Madrid '12 Basel '11 Dubai '11 Sydney '11 Kuala Lumpur '10
F: Bercy'14 AO '14 Eastbourne '12 Barcelona '12 Munich '12 Beijing '11 Bercy '09
SF: Barcelona '14 Stockholm '13 Paris-Bercy '12 Toronto '12 Vienna '11 LA '11 Valencia '10 Moscow '10 Hamburg '10 Belgrade '10 Brisbane '10
MTT Rank -4 (High Rank -2)
W: Winston-Salem '14 Newport '14 Brisbane '14 Shanghai '13 Beijing '13 Wimbledon '12 Rome '12 Madrid '12 Basel '11 Dubai '11 Sydney '11 Kuala Lumpur '10
F: Bercy'14 AO '14 Eastbourne '12 Barcelona '12 Munich '12 Beijing '11 Bercy '09
SF: Barcelona '14 Stockholm '13 Paris-Bercy '12 Toronto '12 Vienna '11 LA '11 Valencia '10 Moscow '10 Hamburg '10 Belgrade '10 Brisbane '10
Dzięki.sheva pisze:22:00 czasu polskiego.Anula pisze: Czy wiadomo już, o której rozegrany będzie jutro finał.?
- Jacques D.
Murray to miał swoją szansę na Wimblu i paradoksalnie w pierwszym finale na USO'08, gdzie grał kapitalnie (półfinał z Nadalem rozegrał mistrzowsko) a Fed nie był w wersji nie do ogarnięcia. Było kminęło, mentalnie zawsze był cienki a teraz w dodatku nie ma za bardzo szans tenisowych-gra przeciętnie a Serb co najmniej bardzo dobrze, jak będzie więcej niż 3 sety to będę zszokowany, jak więcej niż 4-padnę na zawał. 

I know the pieces fit.
Spoiler:
Chciałbym w to wierzyć, ale rozsądek nakazuje nie brać tej opcji pod uwagę.Anula pisze: Mam nadzieję, że Andy w końcu przełamie swoją klątwę w finałach WS.

Ostatnio zmieniony 09 wrz 2012, 21:48 przez Sempere, łącznie zmieniany 1 raz.
"Kto jest dobry? Kto zły? Nie ma ludzi dobrych i złych, są tylko złe albo dobre uczynki. I ludzie, którzy miotają się między nimi." Éric-Emmanuel Schmitt
Zaczynam się o Ciebie martwić.Jacques D. pisze:... jak będzie więcej niż 3 sety to będę zszokowany, jak więcej niż 4-padnę na zawał.

Wszystko musi być kiedyś pierwszy raz. Klątwa nie może trwać wiecznie.

- Wujek Toni
Myślałem tak samo w kontekście szans Rogera na ogranie Rafy na RG. I jak widać klątwy mogą trwać wiecznie.Anula pisze:
Wszystko musi być kiedyś pierwszy raz. Klątwa nie może trwać wiecznie.

"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
- Rodżer Anderłoter
Masz rację co do tego rosołu. Dlatego ja zawsze wolę szwedzki stół w Paryżu 09'Anula pisze:[
Rosół, to ja lubię mocny, gorący i z prawdziwej wiejskiej kury. Ten, o którym mówisz okazał się jednorazową, letnią, rozcieńczoną podróbą.![]()
![]()
...a i bym zapomniał:

Żaden z nich jeszcze nie zakończył kariery, więc .... .Wujek Toni pisze: Myślałem tak samo w kontekście szans Rogera na ogranie Rafy na RG. I jak widać klątwy mogą trwać wiecznie.

Jak szwedzki stół, to zdecydowanie taki, który ma cztery nogi.Rodżer Anderłoter pisze:
Masz rację co do tego rosołu. Dlatego ja zawsze wolę szwedzki stół w Paryżu 09'
...a i bym zapomniał:![]()

Dlatego zdecydowanie bardziej gustuję w tym z Paryża 2010.

- Rodżer Anderłoter
True...ale lepszy szwedzki z 2010 niż operacyjny.Anula pisze: Jak szwedzki stół, to zdecydowanie taki, który ma cztery nogi.![]()
![]()
Dlatego zdecydowanie bardziej gustuję w tym z Paryża 2010.

Też true.Rodżer Anderłoter pisze:
True...ale lepszy szwedzki z 2010 niż operacyjny.![]()

Obawiam się, że dalsza nasza zabawa w skojarzenia zaowocuje czerwoną kartką. Dawid ma anielską cierpliwość, ale chyba nie aż taką.

Przepraszam za OFFT.
- Robertinho
Dobra, potrollowali, można wrócić do US Open. Poważnie mówię. 
E: No właśnie.

E: No właśnie.

Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- Wujek Toni
W ramach nie trollowania doszedłem do wniosku, że Lendl celowo podjął się trenowania Murray'a aby ten przejął od niego niechlubny rekord 4 pierwszych przegranych w finałach Wielkiego Szlema. Teraz wysforuje swojego podopiecznego na pozycję lidera tej chlubej klasyfikacji.
Wujek Toni pisze:W ramach nie trollowania doszedłem do wniosku, że Lendl celowo podjął się trenowania Murray'a aby ten przejął od niego niechlubny rekord 4 pierwszych przegranych w finałach Wielkiego Szlema. Teraz wysforuje swojego podopiecznego na pozycję lidera tej chlubej klasyfikacji.

Tytuły (30):
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Osobiście uważam że zdecydowanie za wcześnie obwieściliście Djokovica zwycięzcą. Maryś umie grać z Novakiem, to przede wszystkim (świadczy o tym choćby h2h). A poza tym, istnieje coś takiego jak niespodzianka... choć dla mnie zwycięstwo Szkota takową nie będzie. Jeden jak i drugi miał problemy w tym turnieju. Oczywiście zgadzam się z tym, że problemy Serba były bardziej spowodowane wiatrem, niż grą rywala. Zgadzam się również że to Szkot miał większe wahania formy, ale uważam że lekceważenie Szkota jest nie na miejscu. Ok, psychicznie Novak ma "ogromną" przewagę nad "wiecznie przegranym" Murrayem, ale to się kiedyś musi skończyć. Hiszpanie też zawsze grali pięknie a przegrywali, aż w końcu nastąpił przełom, może zwycięstwo Andy'ego na IO też będzie przełomem....
Ferrer to szkoda że wychodzi na kort w półfinałach 

http://www.atpworldtour.com/News/Tennis ... Diary.aspxUS OPEN 2012
US OPEN DIARY: ANDRE, ANDY BACK ON ASHE
New York, U.S.A.
by ATP Staff | 09.09.2012
Andy Roddick and Andre Agassi reunite on Arthur Ashe Stadium.
ATPWorldTour.com takes a look at the news and talking points at the US Open on the second Sunday.
Andre, Andy Back On Ashe
Four days after stepping into retirement, American Andy Roddick returned to Arthur Ashe Stadium to introduce Andre Agassi at his US Open Court of Champions induction ceremony.
“He had such a big impact on my life when I was a kid,” said Roddick of his countryman, 12 years his senior. “Everyone wanted to be like him. He had an entire generation of kids wearing jean shorts and pink tights.
“I was lucky to be able to tag along with Andre early in my career, either as a practice partner or playing against him in exhibitions. Watching him go into rooms and shake everyone’s hand and look them in the eye, he gave everyone the kind of undivided attention you don’t often see from professional athletes.”
On his plaque, to be placed alongside the 21 other inductees’ near the South Entry Gate, Agassi is described as “the ultimate showman at the ultimate show”. He made an Open Era-record 21 straight appearances at the US Open and won the title in 1994 and ‘99.
“This is the only Grand Slam in my career that I’ve never missed,” said Agassi. “The reason, quite honestly, is you… I miss your sounds. I miss your silence. I miss giving you everything I had and a little bit more. Thank you for giving me everything you’ve had for 21 years and a little bit more.”
Serbia vs Scotland, Again
Novak Djokovic and Andy Murray will face off across the net in Monday’s final, but civilly sat side-by-side on Saturday to watch Serbia and Scotland play in World Cup qualifying action. “We took the computer and we watched. We were talking about the football qualifications. We tried to be quiet, but inside we were cheering for our own national teams,” Djokovic shared with a laugh following his match Sunday.
Murray missed the last couple minutes of the fixture after going out to warm up for his semi-final match against Tomas Berdych. Djokovic said about the outcome, “We had the great chance, but we missed. I think it was fair. 0-0.”
Sir Cliff Shows His Support
Sir Cliff Richard headed out to Court 7 at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on Sunday afternoon to watch 18-year-old Briton Liam Broady play for the junior title against Canadian Filip Peliwo. Andy Murray’s mother, Judy, shared a picture of the musician in the stands, tweeting: “We’re All Going On A Summer Holiday....to the US Open. Sir Cliff watching @Liambroady in the boys final. pic.twitter.com/pXYMvnFF”
Broady ended up falling to Peliwo 6-2, 2-6, 7-5, winning exactly five less points in the two hour, 25-minute match. Peliwo also won the Wimbledon junior title earlier this year.
Hangout With Dent
Tennis fans have a chance to take part in a virtual viewing party of the US Open final with former pro Taylor Dent. The American and broadcaster Kevin Skinner will be interacting with fans worldwide during a Google+ Hangout On Air, providing expert analysis and insight as Djokovic and Murray play for the title Monday. Fans can register now to join the Google+ Hangout, as well as submit questions via Google+ and Twitter using the hashtag #usopenhangout.
Tweet Of The Day
@judmoo (Judy Murray): “DJ RedFoo giving Novak some tips in the player garden.... pic.twitter.com/XUve5fgW”
Tytuły (30):
Finały (38):
Finały (38):
Uwaga: Została uwzględniona różnica czasu!

US Open - plan gier na poniedziałek:
Stadion Artura Ashe'a, start o godz. 22:00.
[3] Andy Murray (GBR) vs [2] Novak Djokovic (SRB)
Wszystkie dotychczasowe wyniki turnieju można znaleźć na 1 stronie wątku.
US Open - plan gier na poniedziałek:
Stadion Artura Ashe'a, start o godz. 22:00.
[3] Andy Murray (GBR) vs [2] Novak Djokovic (SRB)
Wszystkie dotychczasowe wyniki turnieju można znaleźć na 1 stronie wątku.
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)