Włochy - Serie A

Dla sympatyków futbolu.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Re: Włochy - Serie A

Post autor: DUN I LOVE »

Milan wszedł w mecz z buta.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Lucas

Post autor: Lucas »

Hakan niestety z kontuzją, ale swoje strzelił. Po tej pandemii Lazio raczej nie przekonuje a dzis doszly wykluczenia za kartki i jest jak jest. Oby goscie dograli ten mecz na dobrym poziomie i zawieźli do Mediolanu 3 oczka.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal

"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

Koronawirus zabił emocję we Włoszech, po powrocie Juve już łatwiutko.
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

https://www.sport.pl/pilka/7,65083,2609 ... BoxSportMT

Normalnie drugi Nadal, cały czas cierpi. I na pewno codziennie po 6 godzin się rehabilituje.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Kiefer

Robertinho pisze: 05 lip 2020, 16:52 https://www.sport.pl/pilka/7,65083,2609 ... BoxSportMT

Normalnie drugi Nadal, cały czas cierpi. I na pewno codziennie po 6 godzin się rehabilituje.
hahaha Hahaha
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

xD

@Michael Scott, dopiero wczoraj Buffon pobił rekord Maldiniego (648 meczów w Serie A).
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Michael Scott

Post autor: Michael Scott »

DUN I LOVE pisze: 05 lip 2020, 19:39 @Michael Scott, dopiero wczoraj Buffon pobił rekord Maldiniego (648 meczów w Serie A).
Sprawdziłem i faktycznie pobił w zeszłym roku rekord Maldiniego, ale nie ten. We wrześniu czy tam w październiku przegonił Maldiniego, występując w 903 meczu w karierze (Maldini miał 902).
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Ok.

Inter wyrżnął o Bolonię.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kiefer

@Michael Scott, Ryan Giggs w jednym klubie rozegrał 963 spotkania. No chyba, że Tobie chodzi tylko o włoski klub. :-)
Awatar użytkownika
Michael Scott

Post autor: Michael Scott »

Kiefer pisze: 05 lip 2020, 19:54 @Michael Scott, Ryan Giggs w jednym klubie rozegrał 963 spotkania. No chyba, że Tobie chodzi tylko o włoski klub. :-)
Chyba chodzi o rekord o włoskiego piłkarza w liczbie meczów.
Awatar użytkownika
Kiefer

Michael Scott pisze: 05 lip 2020, 19:55
Kiefer pisze: 05 lip 2020, 19:54 @Michael Scott, Ryan Giggs w jednym klubie rozegrał 963 spotkania. No chyba, że Tobie chodzi tylko o włoski klub. :-)
Chyba chodzi o rekord o włoskiego piłkarza w liczbie meczów.
Aha, okej, Javier Zanetti rozegrał razem z reprezentacją 1100 spotkań, Buffon 1091, Raul 1042 Giggis 1031, Maldini 1028. Nie wiem, może kogoś pominąłem, ale Cristiano Ronaldo jest na dobrej drodze by pobić te rekordy, Portugalczyk rozegrał 1008 spotkań.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Najpierw Buffon powinien objąć prowadzenie.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kiefer

DUN I LOVE pisze: 05 lip 2020, 20:08 Najpierw Buffon powinien objąć prowadzenie.
To prawda, a jak słyszymy Cristiano ma poważne problemy zdrowotne od wielu lat, więc może mieć problem.
Kulfon bez moniki

Post autor: Kulfon bez moniki »

Inter ładnie widzę, w swoim stylu.
Kulfon bez moniki

Ale przepiękna akcyjka Napoli, szkoda że Ruiz nie trafił.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Czy Atalanta może włączyć się do walki o wicemistrzostwo?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Kulfon bez moniki

Ładnie zakręcił Insignie. Inna kwestia że Roma dramatycznie wygląda.
Awatar użytkownika
Lucas

Post autor: Lucas »

Uprzedziles mnie :D. Roma ma pojedyncze akcje, ale generalnie Napoli lepsze niż wskazuje wynik. Pau Lopez dal dzis z siebie wszystko, ale strzalu Lorenzo obronic nie mogł.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal

"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Juve weźmie to łatwiej niż Bayern Bundesligę.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Mario

Post autor: Mario »

Powiem wam szczerze, że po latach w sporcie mam absolutnie dość tych wszystkich emocji, kreślenia idealnych scenariuszy, po prostu gry o coś. Mam dość, bo koniec końców w zdecydowanej większości kończy się to mniejszą lub większą katastrofą. Człowiek marnuje czas, emocjonuje się jakimś wydarzeniem, na które nie ma żadnego wpływu i po tym wszystkim może się jedynie wkur***. Wkur***nie jest tym większe, bo alternatywą było spokojne śledzenie rozgrywek, które autentycznie mnie kręcą. Lubiłem to Lazio, lubiłem tych piłkarzy, ale tak samo lubię chociażby Atalantę, Sassuolo, czy nawet Romę, gdy gra Zaniolo, no ale niestety tych pierwszych polubiłem w pewnym momencie za bardzo, podjarałem się serią zwycięstw, walką o mistrzostwo i wyszło jak zwykle.

Żeby nie było, nie mam do nich absolutnie pretensji. Byli w dobrej sytuacji do walki, coranavirus sprawił, że znaleźli się w beznadziejnej. Wąska kadra, dodatkowo kontuzje, które dotknęły czterech podstawowych zawodników + Cataldiego sprawiły, że w pierwszej jedenastce zaczęli pojawiać się ludzie, którzy w Juventusie nie łapaliby się do składu meczowego, dodajmy do tego konieczność rozgrywania spotkań co 3 dni i przepis na kłopoty gotowy. Zresztą, ta przerwa na pandemię była na tyle długa, że można ją porównywać do typowego offseason, a raczej nikt nie ma wątpliwości, że przyszły sezon w wykonaniu Lazio, nawet w przypadku sukcesu w normalnie rozegranym 2019/20, byłby dużo słabszy. Ot, mieli swój moment, wszystko żarło, pojawiła się szansa, która dla takich drużyn pojawia się raz na 20 lat i niestety się nie udało. Jedyne, czego żałuje i co dość mocno mnie denerwuje, to to, że nie przegrali tej szansy w normalny sposób, w normalnym sezonie, tylko przez tę je***ą pandemię, która sprawiła, że z 60/40 zrobiło się 98/2 dla Juve, jeśli chodzi o walkę o mistrzostwo.

Cieszy mnie tyle, że to ścierwo Patrick wykluczyło się z gry na jakiś czas. Niedawno szukałem jakichś humanitarnych sposobów zutylizowania Jony'ego, mógłby wziąć przykład z kolegi i też kogoś ugryźć albo coś w tym stylu, bo z nim w składzie grają w dziesięciu na jedenastu. Przy okazji mam również nadzieję, że jego zmiennik - Lukaku, przewróci się i rozwali sobie głupi ryj, bo gdy wchodzi, wciąż grają w dziesięciu na jedenastu, a dodatkowo IQ na poziomie -10 sprawia, że irytuje dużo bardziej od Hiszpana. Z radosnych informacji mam jeszcze to, że dwóch najbliższych spotkań nie obejrzę. Sprawdzenie na livescorze nie wywołuje tylu negatywnych emocji, niech jeszcze Juventus robi swoje, by ten wyścig stał się jak najszybciej definitywnie rozstrzygnięty.

Co do dzisiejszego meczu, fajnie że jak już trzeba było z kimś z dna tabeli, to akurat z Lecce, bo życzę im utrzymania. Na uwagę zasługuje chyba mecz życia Gabriela, a więc gościa jeszcze bardziej elektrycznego od Strakoshy. No i nie sposób nie wspomnieć o Ciro, który kolejny raz marnuje dogodne sytuacje, chyba wychodzi granie na PS i pajacowanie na tik toku w trakcie pandemii.
MTT bilans finałów (22-29)
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
ODPOWIEDZ