Piłkarz roku - plebiscyty

Dla sympatyków futbolu.
Awatar użytkownika
Kiefer

Re: Piłkarz roku - plebiscyty

Post autor: Kiefer »

Robertinho pisze: 31 lip 2020, 13:28 Nie psujcie zabawy racjonalnym głosem, dziękuję.
:D
Awatar użytkownika
Jacques D.

Post autor: Jacques D. »

Robertinho pisze: 31 lip 2020, 13:17
Jacques D. pisze: 31 lip 2020, 11:33
Robertinho pisze: 31 lip 2020, 10:22

Polski "ekspert ", dyszący niechęcią odnoszących sukcesy naszych sportowców, a jeszcze bardziej ich kibiców, to komiczne zjawisko. Takie trochę kodziarstwo wśród kibiców, nie będzie nam tu hołota bez pojęcia podskakiwała. Sam taki byłem, więcej tego błędu nie popełnię, żal mi takich ludzi. Czy kogoś to obejdzie, nie moja rzecz.
Czyli rozumiem, że tę ewolucję w kibica flagi, którego największym życiowym błędem było jechanie po Radwie, należy przyjmować na poważnie?
Największym życiowym błędem było kibicowanie Federerowi(i zmarnowane w skutek tego tysięcy godzin na dyskusje w necie), natomiast mam żal do sobie, że uległem środowiskowej modzie, jeśli idzie o Polkę i coś fajnego mnie ominęło, za to miałem kolejny obiekt hejterskiego anty-kibicowania. Na które w tenisie zasługują, jeśli już ktoś musi koniecznie, tylko dwie postacie.
"Coś fajnego" - czyli co? Udawanie, że AR wzbudza w Tobie jakieś wielkie emocje tylko dlatego, że jest Polką? Największe emocje wzbudza(ła) we mnie niewychowana słowacka dziewczynka grająca pod szwajcarską banderą oraz łysy przegryw urodzony w Bośni, a grający pod banderą chorwacką, w Tobie zaś szwajcarski frajer mówiący po niemiecku - emocje szczere i zapewne dużo większe niż wszyscy polscy tenisiści razem wzięci. Nie wiem, po co to zakłamywać, szczególnie, że tenis to nie jest historycznie patrząc sport zbyt mocno związany z narodowością, a Polacy od praktycznie zawsze nie prezentują w nim niczego ciekawego, ani wartościowego. Podobnie zresztą jest z piłką. A AR nie była zbyt sympatyczną postacią, ani szczególnie ładną (te dwa rozebrane zdjęcia tego nie zmieniają), ani nie grała w tenisa specjalnie ciekawie, w dodatku była w naszym kraju skrajnie przereklamowaną zawodniczką, więc ten hejt znikąd się nie wziął. Ale nie ma sprawy, zakłamuj to , puszczaj sobie jej stare mecze i udawaj, że do nich wzdychasz, ja Ci nie bronię.
No i gdybyś naprawdę uważał dyskusje tu za stratę czasu, to byś się wylogował na dobre i więcej tu nie wracał, a nie pisał, jęczał, nakręcał się na prowadzenie Rozmów Nocą itd. W obecnej sytuacji takie teksty z Twojej strony wyglądają raczej jak jakiś atak schizofrenii.
I know the pieces fit.
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Widzisz @Mario , dokładnie o taką postawę mi chodziło.
Nie wiem, po co to zakłamywać, szczególnie, że tenis to nie jest historycznie patrząc sport zbyt mocno związany z narodowością, a Polacy od praktycznie zawsze nie prezentują w nim niczego ciekawego, ani wartościowego. Podobnie zresztą jest z piłką
Piękne, warto oprawić.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Jacques D.

Post autor: Jacques D. »

Robertinho pisze: 31 lip 2020, 14:27 Widzisz @Mario , dokładnie o taką postawę mi chodziło.
Polacy od praktycznie zawsze nie prezentują w nim niczego ciekawego, ani wartościowego. Podobnie zresztą jest z piłką
Piękne, warto oprawić.
A to może nieprawda? Piszę oczywiście w skali makro, nie da się nie mieć do np.Lewandowskiego szacunku za osiągnięcia, ale nie zmienia to tego, że nieoglądanie polskiej ligi, bo jest badziewna, albo polskiej reprezentacji, bo jest słaba/przeciętna/nie ma ciekawego stylu, jest zupełnie naturalną postawą.
W tenisie jest to jeszcze bardziej dobitne, bo ten kontekst patriotyczno - narodowościowy jeszcze bardziej się zaciera. Jędrzejewskiej nikt z nas nie oglądał, Fibak też grał dawno temu i nie był najbardziej porywającym graczem wówczas, w dodatku każdy wie, kim się stał później, Madzia Grzybowska i Ola Olsza zmarnowały swoje kariery, o Isi już pisałem. Janowicz bezmyślny pajac, Hurkacz nudziarz, zostają ładnie grający przeciętniak Przysiężny i grający prawdopodobnie najmniej ciekawy s&v w biurze Kubot (choć tego i tak całkiem lubiłem). I tak dalej; i tak dalej. Podsumowując - Tak pod względem wyników, jak i stylu gry i urody/osobowości są setki ciekawszych zawodników/zawodniczek w innych krajach, po co udawać, że tak nie jest?
I know the pieces fit.
Spoiler:
Awatar użytkownika
Michael Scott

Post autor: Michael Scott »

Ciekawe to bardzo subiektywne pojęcie, a czy złoty i dwa srebrne medale IO, dwa brązowe krążki MŚ i naprawdę kawałek fajnej historii w XX wieku to "praktycznie nic wartościowego" - ja tak nie uważam.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Możliwe, że będzie jednak ZP za ten rok i Lewy odbierze nagrodę.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Michael Scott

Najpierw to Lewy musi wygrać LM z Bają.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Nie musi. Wystarczy, że Messi i Mbappe nie wygrają.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Michael Scott

Jak wygra City to pewnie dostanie jakiś Sterling.
Awatar użytkownika
Emu

Post autor: Emu »

Michael Scott pisze: 11 sie 2020, 23:10 Jak wygra City to pewnie dostanie jakiś Sterling.
Wtedy to Rudy dostanie.
Awatar użytkownika
Michael Scott

Emu pisze: 11 sie 2020, 23:18
Michael Scott pisze: 11 sie 2020, 23:10 Jak wygra City to pewnie dostanie jakiś Sterling.
Wtedy to Rudy dostanie.
Ktoś z tej dwójki na bank, zależy od tego, który odegra większą rolę w ewentualnej drodze do zwycięstwa. Sterling imo minimalnym faworytem, bo jednak sześć bramek w LM ma i jakby coś jeszcze dorzucił przepychając City do finału to mając 40+ w kanadyjce we wszystkich rozgrywkach w tym sezonie mogliby dać mu ZP.
Awatar użytkownika
Kiefer

ZP, ale to chyba nie france football? Wydaje mi się, że chodzi po prostu o to, że odbędzie się coroczna gala nagród FIFA.
Awatar użytkownika
Michael Scott

FIFA rozdaje swoje The Best, ale oprócz tego podobno zamierza wyręczyć FF i zorganizować ZP. Nie wiem w jaki sposób, ale takie plotki krążą.
Awatar użytkownika
Kiefer

To już pachnie za bardzo komercją "skoro wy nie dajecie złotej piłki, to my to zrobimy!" Przecież wiadomo, że złota piłka jest nagrodą magazynu france football.

Szkoda, że 10 lat temu zaczęli mieszać w tych plebiscytach, nagroda fifa world player miała już swój prestiż, niewiele mniejszy niż złota piłka, a i statuetka była piękna.
Awatar użytkownika
Michael Scott

No trochę tak, FIFA ma już swoje The Best, a teraz nagle chce się zająć ZP i wchodzi z butami w kompetencje France Football. Zresztą nie mam pojęcia na jakich warunkach FIFA i FF się rozstały te pięć lat temu, ale przypuszczam, że prawa do ZP zostały oddane w 100% FF (bo to gazeta samodzielnie rozdaje je od 2016), więc może się okazać, że FIFA nie będzie mogła wręczyć ZP bez zgody France Football.
Awatar użytkownika
Kiefer

Pięć lat temu się rozstały oba plebiscyty (ich połączenie zresztą było fatalnym pomysłem), bo na pięć lat była ta umowa z tego co pamiętam i chyba zwyczajnie nie zdecydowano się jej przedłużyć, nie było jakiegoś zerwania umowy chyba czy coś.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

10 dni zostało.

MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kiefer

Przecież wiadomo, że Lewy, prędzej u nas przegra sportowca roku, niż ten plebiscyt. Buki gdzieś mają w ofercie zakład na piłkarza roku FIFA?
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

CR i Messi w trójce nagrody FIFA. :lol:
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kamileki

Post autor: Kamileki »