US Open 2020

Obrazek
Awatar użytkownika
Emu

Re: US Open 2020

Post autor: Emu »

Pora na sen, mam nadzieję, że się Denis w nocy nie wygłupi. Jest ogromna szansa na finał...
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

Przecież Busta Rhymes jest faworytem.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
(Nie)znajomy

Post autor: (Nie)znajomy »

DUN I LOVE pisze: 08 wrz 2020, 21:53
(Nie)znajomy pisze: 08 wrz 2020, 21:43 Być może pojedyncze przypadki beda kręcić liczby. Ale ponowne równoczesne pojawienie się kilku graczy przez lata będących na takim poziomie i dających tyle co big4? Proszę Cię... Chyba, ze wybiegasz w erę robotów.
Big3.

Murrayów to kilku się pojawi w najbliższej dekadzie tylko. Dobry zawodnik, kilka tytułów rywalom wyrwał, ale generalnym rozrachunku mistrz jakich sport wydał wielu.

Co do meritum, mimo ledwie 34 lat, trochę już sport oglądam i zapewniam, że było powszechne przekonanie, że nikogo lepszego niż Sampras, Ronaldinho, Schumacher czy Bjoerndalen świat już nie zobaczy.

Rekord wygranych PŚ Nykanena to już w ogóle miał być nieśmiertelny. W efekcie Gregor poprawił go w wieku zaledwie 24 lat.
Cały czas nie twierdzę, że nie pojawi się nikt lepszy. Mówię o równoczesnych ,,erach,, tak big3 jak i Messiego i Ronaldo. Bo to, że ktos bedzie liderem to oczywiste. Ale solą wszystkiego jest rywalizacja na równym Genialnym poziomie.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Tu zgoda, ale ten "genialny" poziom w ATP to od dłuższego czasu jest dyskusyjny. W ostatnich 7 latach były może z 3 spotkania między Fabsterami, które zapadną w pamięci (Australian Open 2017 F, Wimbledon 2018 SF, Wimbledon 2019 F). Pozostałe szlemy to raczej egzekucje faworytów.

Chyba kolejny TB.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
piotrex007

Post autor: piotrex007 »

DUN I LOVE pisze: 08 wrz 2020, 21:58 Co do USO, na ten moment ew. półfinał Thiem - Miedwiediew powinien zadecydować.
Chyba, że obaj zaoferują sobie pięciogodzinną orkę i wtedy w niedzielę na kort ze zwycięzcą wjedzie Busta na białym koniu i weźmie finał 🤔 wg mnie Hiszpan faworytem teraz, choć nie byłoby najlepsze zakończenie :facepalm:
Awatar użytkownika
(Nie)znajomy

Post autor: (Nie)znajomy »

Ostatnie lata to już niestety wiadomo. Dogorywanie. Pomimo którego nadal widzimy jaka była i jest przepaść pomiędzy nimi a resztą.
Awatar użytkownika
Kamileki

Post autor: Kamileki »

Busta faworytem?

Obrazek
pascal

Post autor: pascal »

@DUN I LOVE Ogólnie się zgadzam, że mają większy potencjał i już więcej osiągnięć w skali 1:1, choć jakby przeanalizować same WTF, to proces wieloczynnikowy co najmniej, ale mniejsza o to; szczególnie że uselessi potrafili się w tym turnieju też nieźle kompromitować. Ale poza Daniłem i Thiemem, chciałoby się zobaczyć równy, solidny i na miarę potencjału turniej wielkoszlemowy w wykonaniu Zvereva(w Australii była namiastka) czy Greka w szczególności. Ci uselessi też mieli momenty typu Us Open 2014 czy Ao 2017. I chyba możemy oczekiwać, żeby teraz tych momentów było więcej w wykonaniu nowej generacji. I nie chodzi o potencjalny półfinał czy finał Zvorka tak grającego jak dziś. Bo to na pewno nie przybliża Nas do trwałej zmiany warty czy jakiejkolwiek zmiany a z 2 strony nie daje przyjemności nawet w porównaniu do niektórych meczów uselessów jak Kei-Stan w Us Open 2014.

Dużo redaktor Stopa wspominał o meczu Daniłka z Agutem w "Cinci", że był Rosjanin ośmieszany przy siatce i się nie orientował. Z Tiafoe też kilka wolejów czy minięć przy siatce nie wyglądało za dobrze, choć to nieadekwatna próba. Wydaje mi się , że rok temu z Rafą w finale tych akcji przy siatce w finale było całkiem sporo i pomijając technikę całkiem skuteczny przy sieci był Rosjanin, gorzej było z mijaniem Hiszpana ? Czy jednak sympatia do Rosjanina zniekształca obraz pamięci ?

PS: Tak się zastanawiamy, kto wygra Us Open. Ale dla mnie największą zagadką pozostaje, kto zdetronizuje fabsterów w Wimbledonie. Młoda generacja kompletnie tam sobie nie radzi. Z resztą wystarczy zobaczyć, że Fed cały czas częśćiej gra z Keim czy Milosem niż z przedstawicielami nextgenów.
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2020, 22:31 przez pascal, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Wymęcza zgodnie z planem Zworczuk.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Lucas

Post autor: Lucas »

pascal pisze: 08 wrz 2020, 22:25

Dużo redaktor Stopa wspominał o meczu Daniłka z Agutem w "Cinci", że był Rosjanin ośmieszany przy siatce i się nie orientował. Z Tiafoe też kilka wolejów czy minięć przy siatce nie wyglądało za dobrze, choć to nieadekwatna próba. Wydaje mi się , że rok temu z Rafą w finale tych akcji przy siatce w finale było całkiem sporo i pomijając technikę całkiem skuteczny przy sieci był Rosjanin, gorzej było z mijaniem Hiszpana ? Czy jednak sympatia do Rosjanina zniekształca obraz pamięci ?
Też tak to pamiętam. Pokracznego ma tego woleja, ale punkty wygrywał.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal

"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

pascal pisze: 08 wrz 2020, 22:25Wydaje mi się , że rok temu z Rafą w finale tych akcji przy siatce w finale było całkiem sporo i pomijając technikę całkiem skuteczny przy sieci był Rosjanin, gorzej było z mijaniem Hiszpana ? Czy jednak sympatia do Rosjanina zniekształca obraz pamięci ?
Lepiej grał przy sieci wtedy mlim zdaniem.

Trzeba brać pod uwagę, że jednak wracamy po 6 miesiącach przerwy i w zasadzie każdy zawodnik zaczyna od nowa, co musi się odbić na braku jakości.

Odnosze wrażenie, że nie bierzemy tego pod uwagę. Zarówno Danił, jak i Thiem, mówili o tym na konferencjach, że potrzebują jeszcze trochę czasu, żeby wejść na właściwe obroty. Obaj dodali też, że czują, iż z meczu na mecz grają lepiej (to też w odniesieniu do @Robertinho i jego wpisu o tym, że Żeni grają coraz gorzej).

Zworek ma zabójczy ten serwis, co odpalał raz za razem pod koniec tego seta. Kolejny TB i kolejna egzekucja przewag.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

:o

Obrazek

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kamileki

pascal pisze: 08 wrz 2020, 22:25
W finale USO 2019 Daniił wykonał 31 akcji serve and volley i wygrał 24 punkty (77 %). Natomiast wszystkich akcji przy sieci było 72 z czego 49 wygranych (68 %).
Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek »

Brakuje jeszcze, żeby Zworek znikąd złapał breaka i skończył Chorwata szybciej niż w poprzednich setach.
DUN I LOVE pisze: 05 sie 2021, 23:58 Praktycznie wszystkie finały w LA mi uciekły podczas tegorocznych IO. Jestem ogromnie tym zasmucony, za 3 lata już to się nie powtórzy.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Mógłby, bo chętnie bym już poszedł spać.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Piotrek

Podwójny, dwa break pointy.
DUN I LOVE pisze: 05 sie 2021, 23:58 Praktycznie wszystkie finały w LA mi uciekły podczas tegorocznych IO. Jestem ogromnie tym zasmucony, za 3 lata już to się nie powtórzy.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Ależ minięcia, na mecz Sasza.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kamileki

Dobra, kończ to Żwirek.
Awatar użytkownika
Piotrek

Corić jest taki daremny, jedyne co robił pożytecznego, to wyjaśniał Feda, a Szwajcara nie ma, to nawet atutów ciężko szukać.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Coś tam drgnęło.

Zworek w szlemach 2020:
AO - SF
USO - SF;

Zaskakująco spokojny był Sasza w tym meczu, nie panikował, nie podpalał się, na chłodno robił swoje, nawet mimo dramatycznego pierwszego seta.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Zablokowany