US Open 2020

Obrazek
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Re: US Open 2020

Post autor: Wujek Toni »

Kulfon bez moniki pisze: 09 wrz 2020, 22:34
Wujek Toni pisze: 09 wrz 2020, 22:27 No fajno, tylko póki co to Premier nie umie grać ani na cegle, ani na trawie, więc ma realnie dwie szanse rocznie na wielkoszlemowy tytuł. Djoković praktycznie od początku liczył się na wszystkich nawierzchniach, Daniłek za to potrzebuje dość konkretnych warunków, żeby jego tartak zaczął odpowiednio funkcjonować.
Jasna sprawa, ale chyba nikt nie ma wątpliwości że Danił nie zbliży się do wyników Serba. Jakby nie było to nie ten kaliber.
Ja oczywiście nie przeczę, że Rosjanin może spokojnie wstawić do gabloty kilka fajnych pucharów, ale robienie potencjalnego dominatora z faceta, który w tym wieku ma na koncie raptem 7 tytułów i z definicji jego tenis podlega sporym wahaniom, jest lekko niepoważne.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
SebastianK

Post autor: SebastianK »

Widzę, że Pan Karol znowu czytał forum.

Nie na­leży my­lić praw­dy z opi­nią większości.
Kulfon bez moniki

Post autor: Kulfon bez moniki »

DUN I LOVE pisze: 09 wrz 2020, 22:35
Barty pisze: 09 wrz 2020, 22:34Na mączce go nie widzę kompletnie.
Półfinał Monte Carlo i finał Barcy już jest.
Dokładnie, akurat w pierwszych latach kariery Danił najlepiej radził sobie na clayu. Oczywiście były to turnieje niskie rangą.
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

Bardzo pozytywnie. :ok:

Obrazek

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
Barty
Administrator

Post autor: Barty »

Kulfon bez moniki pisze: 09 wrz 2020, 22:38
DUN I LOVE pisze: 09 wrz 2020, 22:35
Barty pisze: 09 wrz 2020, 22:34Na mączce go nie widzę kompletnie.
Półfinał Monte Carlo i finał Barcy już jest.
Dokładnie, akurat w pierwszych latach kariery Danił najlepiej radził sobie na clayu. Oczywiście były to turnieje niskie rangą.
Nie wiem, może moja spaczona perspektywa to przez to - od 2:07:
Tytuły (30):
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Uszło powietrze, trochę takie wsteczne odliczane bez większego ciśnienia.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Kulfon bez moniki

Post autor: Kulfon bez moniki »

Wujek Toni pisze: 09 wrz 2020, 22:36
Kulfon bez moniki pisze: 09 wrz 2020, 22:34
Wujek Toni pisze: 09 wrz 2020, 22:27 No fajno, tylko póki co to Premier nie umie grać ani na cegle, ani na trawie, więc ma realnie dwie szanse rocznie na wielkoszlemowy tytuł. Djoković praktycznie od początku liczył się na wszystkich nawierzchniach, Daniłek za to potrzebuje dość konkretnych warunków, żeby jego tartak zaczął odpowiednio funkcjonować.
Jasna sprawa, ale chyba nikt nie ma wątpliwości że Danił nie zbliży się do wyników Serba. Jakby nie było to nie ten kaliber.
Ja oczywiście nie przeczę, że Rosjanin może spokojnie wstawić do gabloty kilka fajnych pucharów, ale robienie potencjalnego dominatora z faceta, który w tym wieku ma na koncie raptem 7 tytułów i z definicji jego tenis podlega sporym wahaniom, jest lekko niepoważne.
Ja nigdy nie robiłem z niego potencjalnego dominatora, ale jednak Roger/Nadal/ Novak w końcu ustąpią, a wtedy chyba faktycznie Premier ma najlepszą grę na regularne wygrywanie pucharów. Ostatnie lata pokazują że defensywa i regularność w przebijaniu na drugą stronę to największy atut w drodze po puchary. Nie ma możliwości zrównoważenia wolnych kortów skrajnie ofensywną grą.
Awatar użytkownika
Wujek Toni

A Henman zrobił połówkę Rolanda, rozumiem, że z automatu czyni go to groźnym tenisistą na mączce?
Doprawdy nie wiem, któremu ze swoich sensowniejszych żen rówieśników miałby zagrozić w takich warunkach, już nawet pomijając fakt, że Nadal powygrywa w Paryżu jeszcze pewnie trochę, a jakby co to Thiem przez najbliższe 2-3 lata też na pewno nigdzie się nie wybiera.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Drugi serwis do poprawy.

Obrazek

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Damian pisze: 09 wrz 2020, 22:50 Drugi serwis do poprawy.

Obrazek
Nie mogłeś bardziej skrzywdzić @Emu. :D
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Kolejna ciekawa grafika, ukazująca jak coraz trudniej rozszyfrować kierunki serwisów Daniłka. ObrazekObrazek

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Przy takich warunkach i etyce pracy popraw na serwisie będzie postępować (Danił powiedział, że podczas lockdownu poświęcił ogromne ilości czasu na szlifowanie podania).
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Bez niemalże żadnych widoków na przełamanie serwisu Daniła jest Andrzej, na ten moment droga do przedłużenia meczu wiedzie wyłącznie przez kolejny taj,
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

DUN I LOVE pisze: 09 wrz 2020, 22:33 Pan Karol chyba się zagalopował. Nie jest pewny, czy Vicente jest na tyle ogrniętym tenisowo typem, żeby wyciągać takie wnioski jak Olejniczak. Fernando to nie ""taki sobie gracz", ale gość, który w swojej karierze był przez chwilę w top-30. :)

Danił 2-0 w setach.
Bernard był nawet w top-20, a nie sądzę by był zdolny do wyciągania jakichkolwiek wniosków. :D
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Barty
Administrator

Post autor: Barty »

Wujek Toni pisze: 09 wrz 2020, 23:01 Bez niemalże żadnych widoków na przełamanie serwisu Daniła jest Andrzej, na ten moment droga do przedłużenia meczu wiedzie wyłącznie przez kolejny taj,
A Dunił zagrał cały jeden dobry gem na returnie w meczu, no może półtora. Także tiebreak wydaje się teraz bardzo prawdopodobny.
Tytuły (30):
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Ogólnie rzecz biorąc, zupełnie przyjemnie ogląda się Rubliowa w akcji. Jakbym miał amatorskim okiem ocenić, to zdecydowanie brakuje głębi/siły/kierunków przy operowaniu backendem, oczywiście ten drugi serwis woła o pomstę do nieba i poruszanie się w wykonaniu Rosjanina również pozostawia odrobinę do życzenia.
Awatar użytkownika
Kamileki

Post autor: Kamileki »

Masują Daniiłka.
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Ramię boli.

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Robertinho pisze: 09 wrz 2020, 23:02Bernard był nawet w top-20, a nie sądzę by był zdolny do wyciągania jakichkolwiek wniosków. :D
Nie no, Fernando (przynajmniej wizualnie) wygląda dużo poważniej od Bernarda. :D

Będą limity kibiców na Rg (do 5K na Chatrier), powinno być lepiej w odbiorze niż teraz.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Wujek Toni

DUN I LOVE pisze: 09 wrz 2020, 23:11
Robertinho pisze: 09 wrz 2020, 23:02Bernard był nawet w top-20, a nie sądzę by był zdolny do wyciągania jakichkolwiek wniosków. :D
Nie no, Fernando (przynajmniej wizualnie) wygląda dużo poważniej od Bernarda. :D

Będą limity kibiców na Rg (do 5K na Chatrier), powinno być lepiej w odbiorze niż teraz.
Sam Wujek by wystarczył, by nakręcić Majorkańskiego Byka.
Zablokowany