Aż trudno uwierzyć, żeby ktoś był całkowicie zlany przez pełne dwa sety. Nie widać najmniejszej poprawy w grze Thiema, być może faktycznie jakiś uraz się pojawił.Robertinho pisze: ↑13 wrz 2020, 23:19 Nikt mi nie powie, że Thiem jest taki slaby, żeby jednego taja nie wyserwować. Ciało zawodzi albo przez głowę, albo problem fizyczny.
US Open 2020
- Wujek Toni
Re: US Open 2020
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Rodzi te swoje gemy Thiem jak kamienie nerkowe. Duzy wysiłek, a przyjemnosc z oglądania żadna.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
- Robertinho
Ja raczej przez ostatnie pół dekady wyzywałem go najpierw od leszczy, potem mięczaków. I naprawdę bardzo chciałem to odszczekać.
Nie sądziłem, że finał WS bez fab3 mnie solidnie wnerwi.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- DUN I LOVE
- Administrator
3(?) szanse na seta niewykorzystane. Teraz serwis do dyspozycji.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Wawrinka grał dobrze tylko w szlemach, a Zverev do tej pory grał dobrze wszędzie poza szlemami - typ zrobił ponad 6k punktów w 2018 roku przy mizernych wynikach w WS, jak przestanie się błaźnić to siłą rzeczy zakręci się w okolicach jedynki.Wujek Toni pisze: ↑13 wrz 2020, 23:14 Niezależnie od rozstrzygnięcia, chyba nie ma co oczekiwać u Zworka jakichś poważniejszych zmian. Na ten moment, spodziewałbym się po nim kariery zbliżonej do Wawrinki jeżeli chodzi o stabilność formy nie tylko z tygodnia na tydzień, ale również pomiędzy dwoma kolejnymi meczami. Coś tam powinno wpaść fajnego na konto Niemca, ale nie widzę tutaj potencjału na objęcie pozycji lidera rankingu, chyba że naprawdę dojdzie do jakiejś metamorfozy u niego.
Ale nie ma co go jinxować takimi rozmowami, niech zamknie najpierw ten mecz.
On w drugim gra z głębi gorzej niż w pierwszym, bo i Zverev mniej musi pokazywać.
Tytuły (30):
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
- DUN I LOVE
- Administrator
- Wujek Toni
Bardziej miałem na myśli incydentalne wyskoki formy/dobrych spotkań, nie koniecznie identyczną trajektorię kariery pod względem wartości poszczególnych skalpów.Rroggerr pisze: ↑13 wrz 2020, 23:24Wawrinka grał dobrze tylko w szlemach, a Zverev do tej pory grał dobrze wszędzie poza szlemami - typ zrobił ponad 6k punktów w 2018 roku przy mizernych wynikach w WS, jak przestanie się błaźnić to siłą rzeczy zakręci się w okolicach jedynki.Wujek Toni pisze: ↑13 wrz 2020, 23:14 Niezależnie od rozstrzygnięcia, chyba nie ma co oczekiwać u Zworka jakichś poważniejszych zmian. Na ten moment, spodziewałbym się po nim kariery zbliżonej do Wawrinki jeżeli chodzi o stabilność formy nie tylko z tygodnia na tydzień, ale również pomiędzy dwoma kolejnymi meczami. Coś tam powinno wpaść fajnego na konto Niemca, ale nie widzę tutaj potencjału na objęcie pozycji lidera rankingu, chyba że naprawdę dojdzie do jakiejś metamorfozy u niego.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
- Robertinho
Współczuję.

- DUN I LOVE
- Administrator
Tak mówią, tato zachęcał.Robertinho pisze: ↑13 wrz 2020, 23:26Współczuję.Trzeba jednak było pić to piwo, ponoć działa profilaktycznie.

Po nim to "odziedziczyłem", rzecz się działa w LO (maj 2004).
E: Kwiecień, był wtedy finał Monte Carlo, gdzie Coria ograł Schuttlera.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
-
Wyserwować to pewnie nie wyserwuje to nie Rodick, musiałaby za tym iśc poprawa gry z głębi kortu. Oczywiście zgoda co do wpisu, aż tak słaby Thiem nie jest. Ja obstawiam że ta wywrotka z Daniłem jest tutaj odpowiedzią, bo niby czemu głowa? ma bardzo korzystny h2h z Niemcy (nieadekwatny do faktycznej różnicy między nimi), no i to nie młokos grający pierwszy raz finał żeby obsrać zbroję.Robertinho pisze: ↑13 wrz 2020, 23:19 Nikt mi nie powie, że Thiem jest taki slaby, żeby jednego taja nie wyserwować. Ciało zawodzi albo przez głowę, albo problem fizyczny.
- Robertinho
Nie no, ileś tam spotkań będzie dziwnie przegrywać, ale nad większością on ma taki zapas, że przy jakkolwiek sensownej formie, te wyniki będą robić się same.Wujek Toni pisze: ↑13 wrz 2020, 23:26Bardziej miałem na myśli incydentalne wyskoki formy/dobrych spotkań, nie koniecznie identyczną trajektorię kariery pod względem wartości poszczególnych skalpów.Rroggerr pisze: ↑13 wrz 2020, 23:24Wawrinka grał dobrze tylko w szlemach, a Zverev do tej pory grał dobrze wszędzie poza szlemami - typ zrobił ponad 6k punktów w 2018 roku przy mizernych wynikach w WS, jak przestanie się błaźnić to siłą rzeczy zakręci się w okolicach jedynki.Wujek Toni pisze: ↑13 wrz 2020, 23:14 Niezależnie od rozstrzygnięcia, chyba nie ma co oczekiwać u Zworka jakichś poważniejszych zmian. Na ten moment, spodziewałbym się po nim kariery zbliżonej do Wawrinki jeżeli chodzi o stabilność formy nie tylko z tygodnia na tydzień, ale również pomiędzy dwoma kolejnymi meczami. Coś tam powinno wpaść fajnego na konto Niemca, ale nie widzę tutaj potencjału na objęcie pozycji lidera rankingu, chyba że naprawdę dojdzie do jakiejś metamorfozy u niego.
- The Djoker
Idiota 4 setbole poszly i to jest punkt zwrotny prawdopodobnie.
- DUN I LOVE
- Administrator
- Wujek Toni
Ładnie to pokpił Zwieriew. Jednak skręca człowieka w środku od patrzenia na gemy tego rodzaju.
Jakis taki obojetny jest Thiem. Wszystko zalezy od Zvereva, teraz pomógł, ale nie wiem czy to obudzi Austriaka.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
Pokpił Sasza, ale tempo akcji nareszcie na poziomie finału Szlema.
DUN I LOVE pisze: ↑05 sie 2021, 23:58 Praktycznie wszystkie finały w LA mi uciekły podczas tegorocznych IO. Jestem ogromnie tym zasmucony, za 3 lata już to się nie powtórzy.
- Wujek Toni
Wraca powoli do meczu Austriak, jak znowu Zworek będzie ładował podwójne, to zrobi się jajecznie.
Co za piła Thiema
Może się dobudził Domiś.

Może się dobudził Domiś.
MTT - Tytuły (8) 2024:(1) Bastad, 2023:(1) Pune, 2022:(1) Melbourne, 2021:(5) Mallorca, Wimbledon, Toronto, Antwerpia, Sztokholm
MTT - Finały (5)
2022:(4) Dubaj, Estoril, Tokio, Paryż-Bercy 2021:(1) Wiedeń
MTT - Finały (5)
2022:(4) Dubaj, Estoril, Tokio, Paryż-Bercy 2021:(1) Wiedeń
- DUN I LOVE
- Administrator
Jak serwis nie pomoże Niemcowi po przerwie to będą jaja tutaj.
MTT Titles/Finals
Spoiler: