Roland Garros 2020
Re: Roland Garros 2020
H2H na mączce mówi co innego.
Typowe 50 na 50 w mojej opinii.
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Widzę, że dziś tenis tylko na pierwszym kanale, akurat Anderson z Rublevem jawi mi się jako mało interesujący mecz.
Altmaier 6-2 w pierwszym secie z Berrettinim. 

- no-handed backhand
Dobry ten [Alt] Qmaier.
- DUN I LOVE
- Administrator
Na fabsterów jeszcze poczekamy, ale jeżeli chodzi o resztę to chyba faktycznie mamy koniec wspaniałego pokolenia końcówki lat 80s, w czwartej rundzie możemy zobaczyć więcej zawodników z rocznika 2000 niż zawodników z lat 80. Pewnie jeszcze jakiś Bautista ugra jakiś Wiedeń, a Raonic (ok, on jest 90
) przytrolluje raz na jakiś czas na betonie, ale generalnie ci ludzie chyba już kompletnie przestali się liczyć.
Rubliow z porządnym serwisem to byłby szlemowy materiał.

Rubliow z porządnym serwisem to byłby szlemowy materiał.
- DUN I LOVE
- Administrator
-
Nie przesadzacie z tym serwisem Rubliewa? Dwójeczka oczywiście do poprawy, ale jedynki nie ma się co wstydzić. Są ludzie, którzy mimo nawet lepszych warunków fizycznych serwują zdecydowanie gorzej.
Rubliow poprawił serwis do akceptowalnego poziomu, ale on ma pod 190 cm wzrostu, a mówimy o poziomie ścisłego topu - za ostatni rok jest w okolicach top10 touru i w okolicach top30 jeżeli chodzi o procent punktów wygranym o drugim serwisie, jak na gracza z czołówki biednie, potem te mecze z Daniłem czy Zverevem wyglądają jednostronnie. To, że Rosjanin ma rezerwy w innych elementach (głównie selekcja uderzeń) to inna sprawa.
Uznawaliśmy za przykrą niespodziankę jak Altmaier z łatwością rozklepał Musettiego, a to był po prostu symptom dużego wzrostu formy Niemca.
Uznawaliśmy za przykrą niespodziankę jak Altmaier z łatwością rozklepał Musettiego, a to był po prostu symptom dużego wzrostu formy Niemca.
- DUN I LOVE
- Administrator
Mówił Murray w NYC, że będzie dużo niespodzianek i te się dzieją na naszych oczach.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
No i zryty Beret.
DUN I LOVE pisze: ↑05 sie 2021, 23:58 Praktycznie wszystkie finały w LA mi uciekły podczas tegorocznych IO. Jestem ogromnie tym zasmucony, za 3 lata już to się nie powtórzy.
Jednostronnie wszystko jak na razie, Beret mocno na minus, a Busta zdaje się również w trzech się uwinie.
- DUN I LOVE
- Administrator
Jutro się okaże, że przez pół roku Korda tak się rozwinął, że zagra 5 setów z Nadalem.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Berrettini to fajny chłopak - przyjemny styl gry, nie irytuje zachowaniem na korcie, pogra na każdej nawierzchni, nie umiera po czterech setach biegania - generalnie ciężko go nie lubić i jakoś krytykować, ale Włoch nie dość, że ma ogromne mankamenty jak na gracza z czołówki, przez co z poważnymi tenisistami ciężko mu się załapać na grę, to jeszcze w tym roku spore rozczarowanie, bo tym graczem z czołówki nie jest, a odchorowywanie jednego mocnego sezonu w kolejnym już, obiektywnie, jest mocno 'uselessowe'.
- Robertinho
Busta-Agut, tak właśnie wygląda tenisowe piekło.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- DUN I LOVE
- Administrator
Ja się jednak wstrzyma do 2021, bo jednak takiej sytuacji jak w tym roku jeszcze nie było - pół roku bez gry, same treningi, niecodzienna sytuacja.Rroggerr pisze: ↑03 paź 2020, 13:33 Berrettini to fajny chłopak - przyjemny styl gry, nie irytuje zachowaniem na korcie, pogra na każdej nawierzchni, nie umiera po czterech setach biegania - generalnie ciężko go nie lubić i jakoś krytykować, ale Włoch nie dość, że ma ogromne mankamenty jak na gracza z czołówki, przez co z poważnymi tenisistami ciężko mu się załapać na grę, to jeszcze w tym roku spore rozczarowanie, bo tym graczem z czołówki nie jest, a odchorowywanie jednego mocnego sezonu w kolejnym już, obiektywnie, jest mocno 'uselessowe'.
Niezły skok jakościowy Altmaiera. Dołącza do Kordy i Gastona.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Nie przesadzaj, ten mecz jest całkiem niezły.
- DUN I LOVE
- Administrator
Osobiście jak najbardziej wolę takie mecze Hiszpanów w 3. rundzie RG niż np. w QF/SF US Open. 

MTT Titles/Finals
Spoiler: