Szanghaj 2012

Obrazek
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Re: Szanghaj 2012

Post autor: Wujek Toni »

Robertinho pisze: Zawsze możesz zarzucić jakiś ciekawy temat, zamiast trolować. :D Mnie na przykład żywotnie interesuje, czy Berdych ma szanse z Koko, nie mówiąc nawet o Fedzie z Marejem, który to mecz może mieć wielkie znaczenie przy podsumowaniu sezonu, nie mówiąc o tym, że to pojedynek prestiżowy sam w sobie.
Dobrze, że od poniedziałku ruszasz do pracy, bo inaczej mógłbyś zacząć interesować się losem Challenger'ów oraz Futures'ów.

Prestiż nie prestiż, prawda jest taka, że ten turniej na miano Mastersa nie zasługuje i jak najszybciej powinno mu się ten tytuł odebrać. Publiczność zjawia się głównie na meczach Rogera(bo tylko jego kojarzą) i sądząc po reakcjach w trakcie meczu ich wiedza na temat samej dyscypliny wydaje się raczej mglista.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Wujek Toni pisze:
Robertinho pisze: Zawsze możesz zarzucić jakiś ciekawy temat, zamiast trolować. :D Mnie na przykład żywotnie interesuje, czy Berdych ma szanse z Koko, nie mówiąc nawet o Fedzie z Marejem, który to mecz może mieć wielkie znaczenie przy podsumowaniu sezonu, nie mówiąc o tym, że to pojedynek prestiżowy sam w sobie.
Dobrze, że od poniedziałku ruszasz do pracy, bo inaczej mógłbyś zacząć interesować się losem Challenger'ów oraz Futures'ów.
Ja wiem, że Ciebie interesują wyłącznie mecze Federera z Nadalem, których oczywiście nie oglądasz, bo wolisz trząść się ze strachu w norce, nerwowo spoglądając na telefon, przez który spodziewasz się otrzymać hiobowe wieści; oraz mecze Nadala w finałach Ws, których nie oglądasz, bo...

Mnie jednak troszkę interesuje, czy mój ulubiony zawodnik będzie numerem jeden na koniec sezonu, choć rozumiem, że takiemu koneserowi tenisa na najwyższym poziomie obce jest zainteresowanie takimi niuansami.

:D
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Robertinho pisze:Fedzie, który odnosi gładkie zwycięstwo nad zawodnikiem z okolic Top 10 wygrywając <70% po trafionym pierwszym
Ale jak on pięknie gra.

:D

Fed w Szanghaju jeszcze z Murrayem nie wygrał - w 2008 roku przegrał bitwę o wyjście z grupy podczas Masters Cup, a przed 2 laty zebrał ciężki łomot. Minęły kolejne 2 lata, gdzie Fed jest wprawdzie #1, ale to Andy Murray dzierży miano mistrza olimpijskiego i mistrza US Open.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Jacques D.

Post autor: Jacques D. »

DUN I LOVE pisze:
Robertinho pisze:Nie przekonał Cię Berdych, czy przekonał Djokovic? Czy raczej klasyczne "Tomasiek i tak się zes..." obstawiasz? :)
To drugie. Automatycznie do głowy mi przychodzą dwa ich pojedynki (tegoroczny z Monte carlo i ubiegłoroczny z Dubaju), gdzie nieźle dysponowany Tomek dostał fatalnego Novaka, a i tak nie udźwignął ciężaru istotnych piłek. Niemniej życzę mu jak najlepiej, bo ostatnio coraz bardziej mnie do siebie przekonuje i dużo lepiej wyglądałby jako nr5 niż zasłużony David. :)
A mnie automatycznie przychodzi zeszłoroczny WTF, gdzie Tomasz nie potrafił dobić autentycznie leżącego i błagającego o jak najszybsze skończenie męczarni Serba. :roll:
I know the pieces fit.
Spoiler:
Awatar użytkownika
jaccol55

Post autor: jaccol55 »

Obrazek Obrazek

Szanghaj - plan gier na sobotę:
  • Kort Centralny, start o godz. 08:00.
    Colin Fleming (GBR)/Ross Hutchins (GBR) vs [7] Mahesh Bhupathi (IND)/Rohan Bopanna (IND)

Nie przed godz. 10:30.
    [4] Tomas Berdych (CZE) vs [2] Novak Djokovic (SRB)

Nie przed godz. 14:00.
    [1] Roger Federer (SUI) vs [3] Andy Murray (GBR)
  • Grandstand, start o godz. 12:00.
    Marin Cilic (CRO)/Marcelo Melo (BRA) vs [4] Leander Paes (IND)/Radek Stepanek (CZE

Wszystkie dotychczasowe wyniki znajdują się na 1 stronie wątku.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Jacques D. pisze:A mnie automatycznie przychodzi zeszłoroczny WTF, gdzie Tomasz nie potrafił dobić autentycznie leżącego i błagającego o jak najszybsze skończenie męczarni Serba. :roll:
Fakt, to to już był prawdziwy "majstersztyk". :]
Wujek Toni pisze:Co do drugiego meczu- bilans spotkań mówi sam za siebie.
Oczywistym było, że Djoko prowadzi wyraźnie, ale żeby aż tak? :o

Berdych - Djoković 1-9
http://www.atpworldtour.com/Players/Hea ... 7&oId=D643

Federer - Murray 8-9
http://www.atpworldtour.com/Players/Hea ... 4&oId=MC10
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
robpal

Post autor: robpal »

Nieźle ten Koko wygląda :o

E: Mało brakło, a bym skutecznego jinxa zarzucił z *5:1 i setowej do *5:3 30-40...
Set Djoko, 6:3.
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
Joao

Post autor: Joao »

Doko trochę odpuścił, ale nie na tyle, żeby Berdycz mógł doprowadzić do wyrównania.
Awatar użytkownika
Jacques D.

Zabija tym returnem Berdycha Novak i jeśli Fed się nie ogarnie, to raczej zabije wszystkich w tym turnieju. :]
I know the pieces fit.
Spoiler:
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

Zastanawiam się dlaczego ludzie wciąż wyciągają wnioski odnośnie formy Serba na podstawie meczów ze słabszymi oponentami. Historia jego dokonań uczy, że te wyniki nie mają większego przełożenia na rezultat konfrontacji z Fedem/Nadalem/Murray'em. Djoković wydawał się świetnie dysponowany zarówno w Cincy, jak i USO, a jaki był końcowy efekt jego wyczynów to wszyscy wiemy.

W moim przekonaniu faworytem finału i tak będzie zwycięzca drugiego spotkania- obaj mocno Djokoviciowi jako przeciwnicy nie leżą.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
robpal

Wujek Toni pisze:Zastanawiam się dlaczego ludzie wciąż wyciągają wnioski odnośnie formy Serba na podstawie meczów ze słabszymi oponentami.
Ciężko wyciągać wniosku na podstawie meczów z lepszymi, bo takowych nie widzę.
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
Awatar użytkownika
jaccol55

Post autor: jaccol55 »

Djoković dzisiejszą wygraną półfinałową notuje swój 22 finał Mastersa, tym samym zrównuje się z Agassim w tej statystyce.
Awatar użytkownika
Jacques D.

Świetny tenis Szkota w pierwszym gemie.
I know the pieces fit.
Spoiler:
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

3 df z rzędu...Mary zasłużenie z breakiem.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Sempere

Post autor: Sempere »

Nie przypominam sobie 3 DF Feda w jednym gemie. :( Najstarsi górale chyba tego nie pamiętają. :/
"Kto jest dobry? Kto zły? Nie ma ludzi dobrych i złych, są tylko złe albo dobre uczynki. I ludzie, którzy miotają się między nimi." Éric-Emmanuel Schmitt
Awatar użytkownika
Rodżer Anderłoter

Post autor: Rodżer Anderłoter »

Miał 3 df na gem w meczu z Nieminenem na ostatniej Bazylei. Wtedy też udało się ugrać Jarko pierwszego seta w jego historii potyczek z Fedem.
Awatar użytkownika
robpal

Widzę w statystykach, że mecz dla miłośników Marii Szarapowej :D
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Początek był świetny, dopóki umotywowany Murray szukał breaka, a Fed skutecznie się przed tym bronił. Po tym felernym 5 gemie poziom siadł - Szkot zadowolił się pilnowaniem swojego serwisu.

6-4 dla mistrza US Open.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Jacques D.

robpal pisze:Widzę w statystykach, że mecz dla miłośników Marii Szarapowej :D
A widzisz, błądzisz, wcale mi się on nie podoba. :P

Czy tylko ja mam wrażenie, że Fed chwilami fizycznie niedomaga w tym meczu? W tych kilku wyrzuconych Panu Bogu w okno prostych fh było to moim zdaniem dość mocno widać.
I know the pieces fit.
Spoiler:
Awatar użytkownika
robpal

Roger usiłuje uciec z kortu :D
Zablokowany