Liga Mistrzów 20/21

Dla sympatyków futbolu.
Awatar użytkownika
Kiefer

Re: Liga Mistrzów 20/21

Post autor: Kiefer »

COA pisze: 03 gru 2020, 10:14 Next level bukmacherskiej cebuli, wyzywać drużynę, która wygrała tym samym psując kupon. XDDDDDDD
Daj spokój, ja nie będę twierdził, że mój wpis był wysokich lotów, ale już ten Twój ból zadka o każde słowo na temat United jest naprawdę zabawny, nikt poza Tobą na mój wpis nie zwrócił nawet uwagi. A jak już nie miałeś co napisać, to postanowiłeś wspomnieć o moim wujku myśląc, że trafisz w czuły punkt tak jak ja trafiłem w Twój. W sumie nie dziwię się, że wykasowałeś. XD
Awatar użytkownika
COA

Post autor: COA »

Dokładnie, ból dupy o każde słowo, stąd zacytowałem tylko Twój "wpis".

A co tam u wujka, jakiś turniej może między dializami?
Awatar użytkownika
Kiefer

Jasiu, wyciągnij ten kij z tyłka, a może przestaniesz przynajmniej być tak schematyczny z tymi swoimi zaczepkami, bo naprawdę poza wzruszeniem ramion, to nie ma jak zareagować nawet. :roll:

Tylko to już następnym razem, może w temacie PL, a może w innym. Trzymaj się, glory glory.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Kiefer pisze: 01 gru 2020, 23:27 No bo miał, a rok temu to też specyficzna sytuacja, przyszła pandemia i wszystko zdmuchnęła, zresztą, czy nikt na Bayern nie stawiał? To był chyba faworyt obok City i Liverpoolu.
Nie no, faworytem na pewno nie był, bo jeszcze z 2(?) lata temu Lewy płakał prasie, że jak się Bawaria kosztownie nie wzmocni to nici z walki o uszatego.

Ja sam nie wiem, czy faktycznie mamy do czynienia z kryzysem w piłce. Pada mnóstwo bramek, jest sporo zwrotów akcji, w zasadzie czego nie odpalisz, to sporo się dzieje (poza La Ligą na placach jednej ręki można policzyć niemrawe i bezbarwne spotkania). Tak samo z układem sił w Europie - za bardzo chyba ulegasz marketingowi i kreowaniu pewnych rzeczy przez media i speców od PR. Barcę i Real, z Messim i CR7, bardzo łatwo było wynieść na piedestał, a hasło "hiszpańscy giganci" trafiało do wyobraźni wielu kibiców. Na pewno - w uzupełnieniu o pozostałych graczy, a przede wszystkim osoby Mourinho i Guardioli - to były czasy niesamowitego napięcia i te spotkania elektryzowały świat, polaryzując kibiców.

Na pewno też Liverpool Kloppa czy Bayern Flicka to nie są zespoły lepsze od wspomnianej dwójki, ale też nie sądzę, żeby jakoś dramatycznie odstawały. W latach 14-18 mieliśmy Real Zidana i Barce, która dotrzymywała kroku (przynajmniej na krajowym podwórku), teraz mamy Liverpool i Bawarię. Wcześniej figla płatał Juventus czy Atletico, a dzisiaj to zaplecze jest IMO dużo bardziej zasobne - niedawno w finale grał Paryż, może kiedyś odpali City, Barca jest w kryzysie i raczej nie zaistnieje, ale ze sporym zaskoczeniem obserwuję jak Koeman to wszystko układa, dodatkowo Juventus, Atletico, Real jak najbardziej też w fazie pucharowej może wykorzystać swoje doświadczenie, bardzo fajny projekt mają Chelsea, Lipsk czy Dortmund, przynajmniej na chwilę na nogi stanęło Lazio, w grze jest przecież United, może się wyliże Inter. Na włoskich podwórku restaurowany jest Milan.

Nie ma co narzekać, bo wydaje mi się, że za 5-10 lat pozytywnie będziemy spoglądali wstecz na piłkę przełomu drugiej i trzeciej dekady XXI wieku, nawet jeżeli brakuje piłkarskich osobowości i nie ma ich tylu, co 10-20 lat temu.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kiefer

Moim zdaniem futbol jest w kryzysie i to naprawdę dużym, ale jakoś nie widzę powodu by narzekać. Cały czas mamy dobre mecze, a przede wszystkim mnóstwo znaków zapytania, ile drużyn zapewniło sobie do tej pory awans, 1/3? Więc ta nieprzewidywalność dużo rekompensuje.
Awatar użytkownika
Michael Scott

Post autor: Michael Scott »

DUN I LOVE pisze: 03 gru 2020, 15:28 Ja sam nie wiem, czy faktycznie mamy do czynienia z kryzysem w piłce.
Trochę tak, ale nie wiem, jak to obiektywnie ocenić, na pewno zdecydowanie większy kryzys jest w sferze finansowo-instytucjonalnej.
Barcę i Real, z Messim i CR7, bardzo łatwo było wynieść na piedestał, a hasło "hiszpańscy giganci" trafiało do wyobraźni wielu kibiców. Na pewno - w uzupełnieniu o pozostałych graczy, a przede wszystkim osoby Mourinho i Guardioli - to były czasy niesamowitego napięcia i te spotkania elektryzowały świat, polaryzując kibiców.
Dla mnie było oczywistym to, że po dekadzie absolutnej dominacji hiszpańskich drużyn w Europie (w latach 2008-2018 6/10 triumfów w LE i niespotykane od lat 70. poprzedniego wieku 7/10 triumfów w LM) musi przyjść kres dobrej passy - w Realu zgrało się to z odejściem Ronaldo, co dla nikogo nie było zaskoczeniem, dla Barcelony sezon 18/19 to był łabędzi śpiew.
a dzisiaj to zaplecze jest IMO dużo bardziej zasobne
A ja uważam, że zaplecze wcale się nie powiększyło, po prostu niektóre drużyny wyleciały z obiegu, a inne weszły na ich miejsce. Wcześniejsze wyskoki np: Monaco zostały zastąpione np: Ajaxem. Kilka potęg zdecydowanie osłabło, wystarczy wpsomnieć choćby o Atletico, Juventusie, Realu czy Barcelonie. Część drużyn wskoczyło na wyższy poziom - Bayern (choć tu nie ma aż takiego skoku jakościowego, triumf w LM to raczej wykorzystanie słabości ww. gigantów, którzy w kilku poprzednich latach regularnie wyrzucali Bawarię z LM), a zwłaszcza Liverpool (począwszy od 2017 roku). PSG w finale LM to moim zdaniem wynik ponad stan, wykorzystanie słabej drabinki i koronawirusowych warunków (brak kibiców - brak presji), choć oczywiście nie odbieram im tego sukcesu. W 18/19 odpadali jednak już w 1/8, teraz, zaledwie +/- 100 dni od finału LM ta sama drużyna musi walczyć o wyjście z grupy do ostatniej kolejki. Paryżanie to zespół mający ogromne wahania formy i o żadnym wejściu na najwyższą półkę i utrzymaniu się na niej przez kilka lat nie ma póki co mowy.
Awatar użytkownika
Mario

Post autor: Mario »

Te wahania formy nazywają się brak Neymara. Z nim w składzie spokojnie zrobiliby United 2 lata temu i pewnie poszli dalej. Podobnie w tym roku, jak Brazylijczyk będzie zdrowy to powalczą o tytuł.
MTT bilans finałów (22-29)
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Michael Scott pisze: 03 gru 2020, 15:53Trochę tak, ale nie wiem, jak to obiektywnie ocenić, na pewno zdecydowanie większy kryzys jest w sferze finansowo-instytucjonalnej.
To już jest pokłosie złego zarządzania, co taki peszek jak Covid uwypuklił. Nagle się okazało, że piłkarskie tuzy pływają bez majtek. Pewnie najmniej ucierpi Bayern, ale i on był najlepiej zarządzany.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

Kolejna odsłona rywalizacji dwóch najwybitniejszych piłkarzy swoich czasów
Spoiler:
https://www.fcbarca.com/97686-kolejna-o ... zasow.html

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Dopiero teraz ogarnąłem, przeglądając tabele grup, jak mocno dał ciała Zenit w tegorocznej edycji. :facepalm:
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Michael Scott

DUN I LOVE pisze: 08 gru 2020, 14:11 Dopiero teraz ogarnąłem, przeglądając tabele grup, jak mocno dał ciała Zenit w tegorocznej edycji. :facepalm:
No z Brugge powinni powalczyć, a tu taka przepaść. Ale z tego co patrzę na kadrę Zenitu, to co by nie mówić wygląda ona średnio, z większych nazwisk jedynie będący na równi pochyłej Malcom, starzy Dziuba, Lovren czy Kierżakow.

Szykują się ciekawe spotkania w ostatniej kolejce:
Real - Borussia o uniknięcie kompromitacji ze strony Hiszpanów oraz o ogromny sukces i awans z pierwszego miejsca w przypadku wygranej M'Gladbach
Inter - Szachtar, Conte po tak żenującym początku w LM może jeszcze wyjść z grupy z drugiego miejsca
Atletico - RB Salsburg, zobaczymy ile wart jest Szoboszlai, w przypadku wygranej Austriaków Simeone zalicza na wiosnę twarde lądowanie w LE
Ajax - Atalanta, bezpośredni mecz o wyjście z grupy z drugiego miejsca
Lazio - Brugge, choć tutaj tylko wygrana daje Brugii awans
Lipsk - United, również bezpośredni o wyjście z grupy, zakładając, że PSG się nie sparzy ze Stambułem.
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Obrazek: Kerzhakov; Sutormin, Prokhin, Rakitskiy, Douglas Santos; Malcom, Ozdoev, Barrios, Kuzyayev; Driussi, Azmoun
Obrazek: Hitz; Pizszczek, Can, Hummels, Schulz; Passlack, Bellingham, Witsel; Brandt; Reus, Hazard.

Obrazek: Reina; Luiz Felipe, Hoedt, Acerbi; Lazzari, Milinkovic-Savic, Lucas Leiva, Luis Alberto, Marusic; Correa, Immobile
Obrazek: Mignolet; Mata, Kossounou, Sobol, Ricca; Vormer, Balanta, Vanaken; Diatta, De Ketelaere, Lang.

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Kulfon bez moniki

Post autor: Kulfon bez moniki »

Michael Scott pisze: 08 gru 2020, 17:32
DUN I LOVE pisze: 08 gru 2020, 14:11 Dopiero teraz ogarnąłem, przeglądając tabele grup, jak mocno dał ciała Zenit w tegorocznej edycji. :facepalm:
No z Brugge powinni powalczyć, a tu taka przepaść. Ale z tego co patrzę na kadrę Zenitu, to co by nie mówić wygląda ona średnio, z większych nazwisk jedynie będący na równi pochyłej Malcom, starzy Dziuba, Lovren czy Kierżakow.
Tak samo jak Ty kojarzysz kadrę Zenitu, tak Węgrzy kojarzą Fabiańskiego czy innych Bereszyńskich, to tak a propos waszych wczorajszych rozmów kto z Polaków jest rozpoznawalny. A ten Kierzkowski o którym myślisz to prowadzi młodzieżówkę Ruskich.
Awatar użytkownika
Michael Scott

Kulfon bez moniki pisze: 08 gru 2020, 17:46
Tak samo jak Ty kojarzysz kadrę Zenitu, tak Węgrzy kojarzą Fabiańskiego czy innych Bereszyńskich, to tak a propos waszych wczorajszych rozmów kto z Polaków jest rozpoznawalny. A ten Kierzkowski o którym myślisz to prowadzi młodzieżówkę Ruskich.
No, więc tym bardziej same pachołki w tym Zenicie.
Kulfon bez moniki

Michael Scott pisze: 08 gru 2020, 18:04
Kulfon bez moniki pisze: 08 gru 2020, 17:46

No, więc tym bardziej same pachołki w tym Zenicie.
No to się akurat zgadza. Nie licząc tego Pucharu Uefa który zbiegł się z czasem z Euro 2008, gdzie Ruskie zebrały fajne pokolenie, to Zenit notorycznie w pucharach zawodzi. Mimo ogromnych pieniędzy, nawet w tym najlepszym okresie z Hulkiem, Witselem, Dannym chyba tylko raz wyszli z grupy LM. Ten rok 2008, to też ciekawostka. Nie wiem czy to Holenderska szkoła trenerska, faktyczny talent, czy doping zaprowadził ich wtedy tak daleko.
Awatar użytkownika
Michael Scott

Dwa razy wyszli, 2014 i 2016 na wiosnę grali w 1/8. Najlepiej z AVB za sterami.
Awatar użytkownika
Kiefer

No i zaorała się Brugia rzutem karnym i czerwoną kartką, jeszcze jakimi amatorskimi i głupimi faulami. :facepalm:

A Dortmund przegrywa i w tym momencie to Rzymianie mają pierwsze miejsce w grupie.
Awatar użytkownika
Mario

Post autor: Mario »

Dużo gorsi byli w tej pierwszej połowie, jedyne sytuacje to błąd Reiny i debilne wybicie Hoedta.
MTT bilans finałów (22-29)
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
Kulfon bez moniki

Zdecydowanie lepsze Lazio, Sobol już powinien wylecieć kilka minut wcześniej. A BVB normalka, żal ta drużyna.
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Obrazek: Bushchan; Kedziora, Popov, Zabarnyi, Mykolenko; Sydorchuk, Shaparenko, Tsygankov, Garmash, De Pena; Verbic
Obrazek: Dibusz; Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister; Kharatin, Somalia, Zubkov, Laïdouni; Uzuni, Nguen.

Obrazek: Kepa; Azpilicueta, Rüdiger, Christensen; Gilmour, Kovacic, Jorginho, Havertz, Emerson; Anjorin; Abraham
Obrazek: Gorodov; Smolnikov, Martynovich, Kaio, Ramírez; Olsson, Vilhena, Wanderson, Claesson, Cabella; Berg.

Obrazek: Ter Stegen; Dest, Lenglet, Araujo, Jordi Alba; De Jong, Pjanic; Messi, Pedri, Trincao; Griezmann
Obrazek: Buffon; Danilo, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro; Cuadrado, Arthur, McKennie; Ramsey; Morata, Cristiano Ronaldo.

Obrazek: Keylor Navas; Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Bakker; Verratti, Danilo, Paredes; Rafinha, Mbappé, Neymar
Obrazek: Günok; Rafael, Tekdemir, Ponck, Ali Kaldırım; Özcan, Kahveci, Topal; Türüç, Crivelli, Gulbrandsen.

Obrazek: Salin; Traoré, Da Silva, Soppy, Maouassa; Camavinga, Nzonzi, Grenier; Doku, Niang, Dalbert
Obrazek: Bono; Koundé, Sergi Gómez, Diego Carlos, Rekik; Gudelj, Oliver Torres, Rakitic; Suso, En-Nesyri, Idrissi.

Obrazek: Gulácsi; Mukiele, Orban, Konaté, Angeliño; Haidara, Kampl, Sabitzer; Nkunku, Dani Olmo; Forsberg
Obrazek: De Gea; Wan-Bissaka, Maguire, Lindelöf, Shaw; McTominay, Matic; Telles, Bruno Fernandes, Greenwood; Rashford.

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Zablokowany