Piłkarz roku - plebiscyty

Dla sympatyków futbolu.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Re: Piłkarz roku - plebiscyty

Post autor: DUN I LOVE »

Gruby Ronaldo trochę wyprzedził swoją epokę imo. Absolutnie najlepsza 9 jaką widziałem.

Zdrowia zabrakło.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Michael Scott

Post autor: Michael Scott »

Ale i tak do jedenastki wszechczasów moim zdaniem nie pasuje. Jeśli czynnikiem przeważającym szalę ma być posiadanie w CV tytułu mistrza świata, to odrzucając Puskasa, Di Stefano czy Eusebio pierwszy na myśl przychodzi nam choćby taki Gerd Muller, którego wybór broni się według mnie mocniej niż grubego. Nawet, jeśli czystym talentem z pewnością Ronaldo > Muller.
Awatar użytkownika
Kamileki

Post autor: Kamileki »

GOAT w centrum na przedzie, prawidłowe zdjęcie. Skoro pozycje nie są zachowane i gramy ultra ofensywnie to Roberto Carlos za Cafu, Zidane za Matthäusa i byłoby znacznie lepiej.
Obrazek
Ostatnio zmieniony 14 gru 2020, 22:29 przez Kamileki, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

Tak naprawdę oni od początku sami ośmieszyli tę jedenastkę umiejscawiając piłkarzy na nie swoich pozycjach, Pele w pomocy? Przecież to zupełnie był inny piłkarz od Maradony, powinien być na szpicy, pewnie w miejsce Ronaldo, ale trudno, choć nie ukrywam cieszy nie pominięcie mojego piłkarskiego idola, to w istocie w szczycie formy było piłkarskie zjawisko.

@Michael Scott, Muller był wybitnym snajperem z tego co wiem, ale to nie ta skala talentu co Brazylijczyk, a nawet jeśli zarzucimy mu relatywnie krótką grę na wysokim poziomie, to wiadomo dlaczego to po pierwsze, a po drugie to jednak 7-8 lat gry bycia na topie licząc od PSV. Zdajesz sobie sprawę, że w jego wypadku wystarczyłoby w 1994 wylądować nie w PSV, a w Ajaxie i pod koniec 1995 prawdopodobnie już by miał złotą piłkę?

Moim zdaniem przesada z tym Xavim, gruba przesada, tak samo na lewej obronie umieściłbym Carlosa, a Maldini mógłby na środku być kosztem Beckenbauera, w miejsce Cafu nie wiem, jakiś pomysł?

W pomocy bym starał się pogodzić Maradonę z Cruyffem, ale jeśli dwóch defensywnych pomocników, to nie wiem jakich, Lothar był tak wielki? Ja od Xaviego wolałem Pirlo, ale może ktoś inny?
Ostatnio zmieniony 14 gru 2020, 22:34 przez Kiefer, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Michael Scott pisze: 14 gru 2020, 22:23 Ale i tak do jedenastki wszechczasów moim zdaniem nie pasuje. Jeśli czynnikiem przeważającym szalę ma być posiadanie w CV tytułu mistrza świata, to odrzucając Puskasa, Di Stefano czy Eusebio pierwszy na myśl przychodzi nam choćby taki Gerd Muller, którego wybór broni się według mnie mocniej niż grubego. Nawet, jeśli czystym talentem z pewnością Ronaldo > Muller.
Może jeszcze Klose > Ronaldo?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Michael Scott

Kiefer pisze: 14 gru 2020, 22:28 Moim zdaniem przesada z tym Xavim, gruba przesada, tak samo na lewej obronie umieściłbym Carlosa, a Maldini mógłby na środku być kosztem Beckenbauera, w miejsce Cafu nie wiem, jakiś pomysł?
Generalnie z każdym kolejnym rokiem brak wyboru Ramosa do takiej jedenastki z trzema/czterema slotami w obronie będzie się bronił coraz mniej.
W pomocy bym starał się pogodzić Maradonę z Cruyffem, ale jeśli dwóch defensywnych pomocników, to nie wiem jakich, Lothar był tak wielki? Ja od Xaviego wolałem Pirlo, ale może ktoś inny?
Ja bym próbował tam wcisnąć Zidane'a, ale Cruyff też jak najbardziej pasuje.
DUN I LOVE pisze: 14 gru 2020, 22:29
Michael Scott pisze: 14 gru 2020, 22:23 Ale i tak do jedenastki wszechczasów moim zdaniem nie pasuje. Jeśli czynnikiem przeważającym szalę ma być posiadanie w CV tytułu mistrza świata, to odrzucając Puskasa, Di Stefano czy Eusebio pierwszy na myśl przychodzi nam choćby taki Gerd Muller, którego wybór broni się według mnie mocniej niż grubego. Nawet, jeśli czystym talentem z pewnością Ronaldo > Muller.
Może jeszcze Klose > Ronaldo?
Co? Nie, skąd ten pomysł xD.

Ale takie top10 trenerów od FF to był chętnie zobaczył.
Awatar użytkownika
Kiefer

Zidane też by mogło się bronić, choć dla mnie to nie był piłkarski fenomen, piłkarz niezwykle elegancki, ale trochę przesadzone te zachwyty nad nim.
Awatar użytkownika
Kamileki

Kiefer pisze: 14 gru 2020, 22:28

Moim zdaniem przesada z tym Xavim, gruba przesada, tak samo na lewej obronie umieściłbym Carlosa, a Maldini mógłby na środku być kosztem Beckenbauera, w miejsce Cafu nie wiem, jakiś pomysł?

Boniek za Xaviego i jedziemy.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Xavi to dyrygent legendarnej Hiszpanii i Barcy Pepa. Kandydatura spokojnie do obronienia.

Ja nie wiem czy Ramos jest najlepszym hiszpańskim obrońcą w historii, a co dopiero ever.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kamileki

DUN I LOVE pisze: 14 gru 2020, 22:42 Xavi to dyrygent legendarnej Hiszpanii i Barcy Pepa. Kandydatura spokojnie do obronienia.

Ja nie wiem czy Ramos jest najlepszym hiszpańskim obrońcą w historii, a co dopiero ever.
Hierro kasuje Ramosa przecież z uśmiechem na ustach.
Awatar użytkownika
Michael Scott

DUN I LOVE pisze: 14 gru 2020, 22:42 Ja nie wiem czy Ramos jest najlepszym hiszpańskim obrońcą w historii, a co dopiero ever.
Obrazek
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Ja bardziej o Puyolu myślałem. Gdybym miał wybierać to wolałbym mieć za plecami Carlesa właśnie. Dużo stabilniejszy psychicznie, dużo lepszy w defensywie i przede wszystkim bardzo czysto grający (chyba jedna czerwona kartka w karierze).
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Proponuję Zizou i Ramosa w jednej jedenastce, dopiero by była zabawa.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Kamileki

DUN I LOVE pisze: 14 gru 2020, 22:46 Ja bardziej o Puyolu myślałem. Gdybym miał wybierać to wolałbym mieć za plecami Carlesa właśnie. Dużo stabilniejszy psychicznie, dużo lepszy w defensywie i przede wszystkim bardzo czysto grający (chyba jedna czerwona kartka w karierze).
O pudle Ramos nie ma co marzyć. Przecież jest jeszcze np. słynny rzeźnik Goikoetxea czy wujek Rafy - Miguel Angel Nadal.
Awatar użytkownika
Kiefer

Jeśli mamy sugerować się samą grą w obronie, to Puyol, Maldini, Nesta byli spokojnie lepsi od Ramosa, a pewnie jeszcze by jacyś się znaleźli.
Ostatnio zmieniony 14 gru 2020, 22:51 przez Kiefer, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Michael Scott

Robertinho pisze: 14 gru 2020, 22:48 Proponuję Zizou i Ramosa w jednej jedenastce, dopiero by była zabawa.
https://www.youtube.com/watch?v=Scn4Gzq ... YO&index=7
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Jak Nadal to i Abelardo. :D
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kamileki

Kiefer pisze: 14 gru 2020, 22:50 Jeśli mamy sugerować się samą grą w obronie, to Puyol, Maldini, Nesta byli spokojnie lepsi od Ramosa, a pewnie jeszcze by jacyś się znaleźli.
Franco Baresi.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Cannavaro moim zdaniem tez wysoko.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Michael Scott

Kamileki pisze: 14 gru 2020, 22:50 Przecież jest jeszcze np. słynny rzeźnik Goikoetxea
https://www.youtube.com/watch?v=JaEWtfo ... YO&index=4
ODPOWIEDZ