Australian Open 2021
- Robertinho
Re: Australian Open 2021
youtube >pisarstwo
Ostatnio zmieniony 09 lut 2021, 11:09 przez Robertinho, łącznie zmieniany 1 raz.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- Wujek Toni
Już nie róbmy sobie jaj, jeśli Simon dociągnie do Taja, to będzie absolutna kompromitacja Greka.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
- DUN I LOVE
- Administrator
Z tego co widzę to przyjemny poranek jutro.
Djoković - Tiafoe
Thiem - Koepfer
Opelka - Fritz
Shapovalov - Tomic
Kyrgios - Humbert
Cressy - Zverev
Na deser Dimitrov - Bolt.
Szkoda, że Stan vs Marton w środku nocy.
Djoković - Tiafoe
Thiem - Koepfer
Opelka - Fritz
Shapovalov - Tomic
Kyrgios - Humbert
Cressy - Zverev
MTT Titles/Finals
Spoiler:
No wybrnąłeś, bo już chciałem doliczyć kolejne koszty, do tych które ostatnio codziennie generujesz

W sumie zawsze tak miałem, że jak widziałem Simona naprzeciwko jakiegoś młodego, zdolnego grajka to zapalała mi się jakaś mała lampka ostrzegawcza, ale chyba są jakieś granice
![:] :]](./images/smilies/%5Bdblpt%5D%5D.gif)
- DUN I LOVE
- Administrator
Alanowi to zdaje się chodziło o piątkę gemów, jakie ugra Francuz, a nie o liczbę setów w spotkaniu.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Robertinho
Po tym jak wczoraj pan Karol zobaczył na trybunach Pioline'a, to już mnie nic nie zdziwi.
- Wujek Toni
Swoją drogą, skoro Australia jest wolna od pandemii, a zawodnicy przebadani, to dlaczego pracownicy poruszający się w obrębie kortu chodzą w maseczkach?
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Ehh małe symptomy pojawiały się już w minionych latach, ale teraz to już takie ewidentne, że całkiem stracił serce do tej roboty Gilles.
Na razie walczy o ugranie tylu gemów, ile potrzeba do wygrania jednego taja. Z perspektywy czasu mam sentyment do Simona - bez fajerwerków i ognia zza końcowej, ale kojarzy się z fajnymi czasami w ATP, kilka fajnych meczów dał.Wujek Toni pisze: ↑09 lut 2021, 11:09 Już nie róbmy sobie jaj, jeśli Simon dociągnie do Taja, to będzie absolutna kompromitacja Greka.
DUN I LOVE pisze: ↑05 sie 2021, 23:58 Praktycznie wszystkie finały w LA mi uciekły podczas tegorocznych IO. Jestem ogromnie tym zasmucony, za 3 lata już to się nie powtórzy.
Z racji między innymi całkiem spoko nazwiska był kiedyś w obrębie moich zainteresowań Roman Safiulin, czy on dziś wygrał swój pierwszy mecz na szlemie?
- DUN I LOVE
- Administrator
Szkoda, że akurat Gilles zebrał takie bęcki. Wielkim fanem nigdy nie byłem, ale dobry grajek był z niego swego czasu.
- Wujek Toni
Normalna kolej rzeczy, 37-letni pusher bazujący na szybkich nogach powinien być sponiewierany przez w miarę poważnego grajka.
- DUN I LOVE
- Administrator

Australian Open 2020 - wiek uczestników II rundy turnieju:
1. Feliciano Lopez
2. [17] Stanislas Wawrinka
3. Pablo Cuevas
4. Pablo Andujar
5. [2] Rafael Nadal
6. [1] Novak Djoković
7. [16] Fabio Fognini
8. [32] Adrian Mannarino
9. Radu Albot
-------------------------------------------------------
10. Ricardas Berankis
11. [23] Dusan Lajović
12. [14] Milos Raonic
--------------------------------------------------------
13. [18] Grigor Dimitrov
14. [15] Pablo Carreno Busta
15. James Duckworth
16. Marton Fucsovics
17. [28] Filip Krajinović
18. [8] Diego Sebastian Schwartzman
19. [Q] Bernard Tomic
20. Jegor Gierasimow
21. Salvatore Caruso
22. [WC] Alex Bolt
23. Roberto Carballes Baena
24. Jiri Vesely
25. [3] Dominic Thiem
26. [Q] Asłan Karasiew
27. Dominik Koepfer
28. [WC] Christopher O'Connell
29. Thiago Monteiro
30. Mackenzie McDonald
31. [31] Lorenzo Sonego
32. Nick Kyrgios
33. Cameron Norrie
34. [4] Daniił Miedwiediew
35. [9] Matteo Berrettini
36. [WC] Thanasi Kokkinakis
37. [19] Karen Chaczanow
38. [22] Borna Corić
39. [LL] Alexandre Muller
40. Lloyd Harris
41. [6] Alexander Zverev
42. Tommy Paul
43. Pedro Martinez Portero
44. [Q] Maxime Cressy
45. Alexander Bublik
46. [Q] Roman Safiullin
47. Reilly Opelka
48. [7] Andriej Rubliow
49. [27] Taylor Fritz
50. [Q] Michael Mmoh
51. Frances Tiafoe
52. [29] Ugo Humbert
53. [5] Stefanos Tsitsipas
54. Mikael Ymer
55. [24] Casper Ruud
56. [21] Alex De Minaur
57. Emil Ruusuvuori
58. [11] Denis Shapovalov
59. Corentin Moutet
60. [WC] Alexei Popyrin
61. Miomir Kecmanović
------------------------------------------------------------NextGen
62. [20] Felix Auger Aliassime
63. [Q] Tomas Machac
64. [Q] Carlos Alcaraz Garfia
Urodzeni w latach 80.: 14% (9/64)
Współczynnik Kiefera: 18.75% (12/64)
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Drugi dzień i druga kompra Francuza na RLA. Może by tak jeszcze pokombinować z jutrzejszy, OOP i upchnąć gdzieś Nicka na centralnym? 

Będę w szoku jak pobierze Hilmy więcej niż seta.
- DUN I LOVE
- Administrator
Aż tak? Mi się wydaje, że powalczy. Humbert w przetarciu też nie zachwycił.
Jasiu, prosiłeś o kolory AO? Bardzo proszę.

AO Twitter
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Robertinho
Czyli to 1.95 to okazja?
@Mario ?
Trochę ze smutkiem spojrzałem na to 1.01 na Đoko, na trochę więcej niż randomowe popychadło się zapowiadał Franciszek. Stan vs Marton bardzo mnie ciekawi, ale również Shapo - Bernie, jestem autentyczne ciekaw, czy uskrzydlony Bernard załapie się na grę z bądź co bądź poważnym tenisistą.DUN I LOVE pisze: ↑09 lut 2021, 11:10 Z tego co widzę to przyjemny poranek jutro.
Djoković - Tiafoe
Thiem - Koepfer
Opelka - Fritz
Shapovalov - Tomic
Kyrgios - Humbert
Cressy - Zverev
Tzn., wydaje mi się, że obecnie każdy tenisista, który regularnie trenuje + ma umiejętności na poziomie TOP 50 powinien tutaj wystarczyć na rutynowanie chłopa, który generalnie nie ma ochoty biegać.
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler: