Miami 2021
Re: Miami 2021
Hubi drugim finalistą Masters 1000 po Jerzyku.
(musiałem!)
...z tym, że Jerzy wdarł się do finału ATP Masters 1000 w Paryżu OD KWALIFIKACJI
E:
A pamiętacie , kto był deblowym partnerem Hurkacza w Dubaju? (dwa tygodnie temu)
.... Jannik Sinner,
Oczywiście rozgrzewali sie tylko. W drugiej rundzie oddali mecz Dodigowi i Polaszkowi w super tiebreaku (2-10)
(musiałem!)
...z tym, że Jerzy wdarł się do finału ATP Masters 1000 w Paryżu OD KWALIFIKACJI
E:
A pamiętacie , kto był deblowym partnerem Hurkacza w Dubaju? (dwa tygodnie temu)
.... Jannik Sinner,
Oczywiście rozgrzewali sie tylko. W drugiej rundzie oddali mecz Dodigowi i Polaszkowi w super tiebreaku (2-10)
- no-handed backhand
Brawo, książę.
- Bombardiero
MTT - tytuły (14):
2025: Marsylia; 2024: Monte Carlo, Rotterdam; 2023: Toronto; 2022: Montreal, Newport, Eastbourne, Queen's Club, Madryt, Monachium; 2021: Metz, US Open, Parma, Barcelona
MTT - finały(10):
2024: Antwerpia, Montreal, Halle; 2022: Bazylea, Atlanta, Barcelona, Indian Wells; 2021: WTF, Antwerpia, Roland Garros
2025: Marsylia; 2024: Monte Carlo, Rotterdam; 2023: Toronto; 2022: Montreal, Newport, Eastbourne, Queen's Club, Madryt, Monachium; 2021: Metz, US Open, Parma, Barcelona
MTT - finały(10):
2024: Antwerpia, Montreal, Halle; 2022: Bazylea, Atlanta, Barcelona, Indian Wells; 2021: WTF, Antwerpia, Roland Garros
- Robertinho
@Barty 
No i dobrze. Mamy kolejny sukces polskiego tenisa.

No i dobrze. Mamy kolejny sukces polskiego tenisa.

Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Lol, jeszcze jak łatwo. 

MIAMI OPEN PRESENTED BY ITAU
Miami - finał turnieju singlowego:
[21] Jannik Sinner
vs [26] Hubert Hurkacz 

Miami - finał turnieju singlowego:
[21] Jannik Sinner
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Po zwycięstwo Hubi!

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
MIAMI OPEN PRESENTED BY ITAU
Miami - plan gier na sobotę:
Grandstand - start o 19:
[1] Ashleigh Barty
vs [8] Bianca Andreescu 
Nie przed 21:30:
Daniel Evans
/ Neal Skupski
vs [2] Nikola Mektic
/ Mate Pavic 

Miami - plan gier na sobotę:
Grandstand - start o 19:
[1] Ashleigh Barty
Nie przed 21:30:
Daniel Evans
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
Po upywie tych kilku godzin i nabraniu dystansu do tego wszystkiego stwierdzam, że nie można zrzucać lwiej częściej odpowiedzalności za taki wynik tylko na karb słabej gry Rubliowa. Kolejny raz w spotkaniu na najwyższym poziomie (wcześniej lektura ćwiartek WS) wyszło jak jednowymiarowy i prymitywny niestety jest tenis Rosjanina. Hubert przewyższał go w zasadzie każdym elemencie gry, a jedyne czym był w stanie się Andrzej odgryźć to kilka akcji, zakończonych winnerami po 4 czy 5 ostrym zagraniu, co tylko pokazywało ile on musi się naprawcować, żeby wygrać punkt. Tenis Hurkacza było dużo lżejszy w odbiorze, Polak miał odpowiedź niemal na każde zagranie rywala.
Na tle zdecydowanej większość tenisistów z czubu ATP, którym akurat zaskoczy gra, tego typu widok Rubliowa będzie się powtarzał.
Na tle zdecydowanej większość tenisistów z czubu ATP, którym akurat zaskoczy gra, tego typu widok Rubliowa będzie się powtarzał.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
- Robertinho
Typowy przykład tenisisty z ograniczeniami, który właśnie musi wkładać bardzo dużo wysiłku w rzeczy, które inni robią łatwiej, albo dzięki lepszemu wyszkoleniu, albo większej sile. Pewnie jeszcze nie raz i nie dziesięć efektownie sklepie jakiegoś Muga, ale czy M1000 więcej niż jeden wpadnie, to pewny bym nie był.DUN I LOVE pisze: ↑03 kwie 2021, 10:02 Po upywie tych kilku godzin i nabraniu dystansu do tego wszystkiego stwierdzam, że nie można zrzucać lwiej częściej odpowiedzalności za taki wynik tylko na karb słabej gry Rubliowa. Kolejny raz w spotkaniu na najwyższym poziomie (wcześniej lektura ćwiartek WS) wyszło jak jednowymiarowy i prymitywny niestety jest tenis Rosjanina. Hubert przewyższał go w zasadzie każdym elemencie gry, a jedyne czym był w stanie się Andrzej odgryźć to kilka akcji, zakończonych winnerami po 4 czy 5 ostrym zagraniu, co tylko pokazywało ile on musi się naprawcować, żeby wygrać punkt. Tenis Hurkacza było dużo lżejszy w odbiorze, Polak miał odpowiedź niemal na każde zagranie rywala.
Hubert robi to, co pewnie by robili nasi ulubieńcy Berdych i Ferrer, tj pokazuje, że jedwabistość młodych jest mocno dyskusyjna. Mogę go nie lubić, ale szanować zwyczajnie wypada.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
@Barty najmłodszy finał M-1000 od Montrealu'09 (Murray-DelPo).

@TennisMyLife68
@TennisMyLife68
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
Przereklamowany jest Rubilow strasznie. Nie tylko braki tenisowe go ograniczają, ale głowa też w najważniejszych spotkaniach nie daje rady. Jego sufit to kilkanaście kurników, ze dwie połówki szlema i ewentualnie wyżebrany Master, co i tak mnie zadowala. 

- SebastianK
Brawo brawo Hubert Hurkacz !
Bardzo dobry plan gry Hurkacza, który obrócił w niebyt jeden jedyny plan na grę jaki Rosjanin posiada. Hubert grał swoje a Andrzej męczył się niesamowicie. W pełni zasłużone zwycięstwo - teraz trzeba przygotować się do finału bo Sinner będzie lepiej atakował każdą dwójkę i potrafi grać z obu stron.
Bardzo dobry plan gry Hurkacza, który obrócił w niebyt jeden jedyny plan na grę jaki Rosjanin posiada. Hubert grał swoje a Andrzej męczył się niesamowicie. W pełni zasłużone zwycięstwo - teraz trzeba przygotować się do finału bo Sinner będzie lepiej atakował każdą dwójkę i potrafi grać z obu stron.
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
(sorry, Robercie, MUSIAŁEM !)Robertinho pisze: ↑02 kwie 2021, 23:45 Ja Rubla tak lubię, że tylko z rafole bym mu kibicował, więc nie mam żadnych dylematów, tj mówię o finale, bo Hurkacz jest jeszcze gorszy. Jakieś czterdzieści sześć razy gorszy.