Liga Mistrzów 20/21

Dla sympatyków futbolu.
Awatar użytkownika
Robertinho

Re: Liga Mistrzów 20/21

Post autor: Robertinho »

Jakby nie kontuzja w najważniejszym momencie, nie byłby bez szans Löwy. Szkoda tego Bayernu w tej edycji. Ogólnie to City, podobnie jak PSG, jakoś nie potrafi tej LM zawojować. Tam sytuacja poniekąd odwrotna, gwiazd nie brakuje, zespoł jest za słaby, tu team jest super, ale brakuje czegoś ekstra. Zespół bez giga-piłkarza jak najbardziej może wygrywać, ale lider potrzebny jest zawsze. City go nie ma.

Pepa jakoś nie chce mi się sekować, oczywiście z bardziej oportunistyczną taktyką pewnie byłaby szansa na wymęczenie dogrywki i serwując nam potyczkę na wzór tej ze środy, wykazałaby się elastycznością. Trudno jednak nagle zmieniać styl, który latami wpajało się drużynie. A personalnie to i tak jest przelewanie z pustego w próżne, jak na poziom finału LM. Kasa niewyobrażalna, a nie tylko w Barsie miał dużo lepszą pakę, ale i Bayernie też, bo tam we wszystkich formacjach byli nieprzeciętni gracze i jeśli gdzieś mógł wycisnąc nieco więcej Guardiola, to w stolicy Bawarii.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Federasta20

Post autor: Federasta20 »

Kiefer, na korzyść Lewego też wpływa fakt, że Bayern przegrał w LM kiedy miał kontuzję, no ale z drugiej strony był często niedoceniany w tym plebiscycie, więc też w sytuacjach stykowym przegra z większością grajków.
DUN I LOVE pisze: 30 maja 2021, 0:02 Ehh Łużniki, najlepszy finał LM ostatnich 15 lat.
Prawda. Ronaldo uratowany przez śliską murawę, zawsze miał kupę farta, jak nie sędziowie to natura. A głupek Drogba odkupił się cztery lata potem, choć też po drodze sprokurował rzut karny. Z kolei ten co tej jedenastki nie wykorzystał (Robben) odkupił się rok później. Ciekawa sekwencja :)
Awatar użytkownika
Kamileki

Post autor: Kamileki »

W sumie to ciekawe, że Chelsea wygrała dość nieoczekiwanie dwa razy Ligę mistrzów w ciągu 9 lat, a wtedy gdy byli najsolidniejsi (lata zerowe XXI wieku) nie sięgnęli ani razu po triumf.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Kamileki pisze: 30 maja 2021, 0:08 W sumie to ciekawe, że Chelsea wygrała nieoczekiwanie dwa razy Ligę mistrzów w ciągu 9 lat, a wtedy gdy byli najsolidniejsi (lata zerowe XXI wieku) nie sięgnęli ani razu po triumf.
Najlepiej to Alexis Sanchez podsumował. 2 lata temu zapytano go po porażce MU w 1/4 z Barcą, czy tak grający Barcelona wygra LM. Chilijczyk odparł, że grają świetnie, ale Liga Mistrzów to bardzo skomplikowane rozgrywki.

Wiadomo, że LM znaczy najwięcej w klubowej piłce, ale nie zawsze jest to wyznacznik najlepszej formy w przekroju sezonu. Chelsea w tym roku albo Real kilka lat temu (ten sezon, kiedy przegrali ligę hiszpańską już w grudniu i gubili punkty w co drugim meczu niemal) to takie flagowe przykłady.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

Kulfon bez moniki pisze: 29 maja 2021, 23:52
Nando pisze: 29 maja 2021, 23:42
DUN I LOVE pisze: 29 maja 2021, 23:38

Owszem, ale jak najbardziej polaryzującą kibiców postacią zespołu finalisty LM jest jego trener, to coś poszło mocno nie tak tutaj. Z drugiej strony o kim tu pisać? O Bernardo Silvie? On grał w ogóle dzisiaj?
Sterling, Rashford
Tych szybko biegających skrzydłowych Anglicy to mieli na pęczki. Sterling jest i tak prawdopodobnie najlepszy z tych wszystkich Wallcotów, Wrigh- Phillipsów i reszty. Szkoda tylko dla Anglików, że na 50 takich gamoni przypada jeden taki np. Joe Cole, czyli skrzydłowy potrafiący wszystko, użytecznych zarówno w ataku, ale i w obronie.
Dokładnie, ci goście są przehypowani jak nie wiem co i oczekuje się od nich cudów, tylko krzywdę takim młodym chłopakom robiąc, a potem jęcząc, że nie spełnili oczekiwań. Oczywiście absurdalna kasa pozwala im wycierać łezki banknotami.
Awatar użytkownika
Kamileki

Post autor: Kamileki »

DUN I LOVE pisze: 30 maja 2021, 0:11
Kamileki pisze: 30 maja 2021, 0:08 W sumie to ciekawe, że Chelsea wygrała nieoczekiwanie dwa razy Ligę mistrzów w ciągu 9 lat, a wtedy gdy byli najsolidniejsi (lata zerowe XXI wieku) nie sięgnęli ani razu po triumf.
Najlepiej to Alexis Sanchez podsumował. 2 lata temu zapytano go po porażce MU w 1/4 z Barcą, czy tak grający Barcelona wygra LM. Chilijczyk odparł, że grają świetnie, ale Liga Mistrzów to bardzo skomplikowane rozgrywki.

Wiadomo, że LM znaczy najwięcej w klubowej piłce, ale nie zawsze jest to wyznacznik najlepszej formy w przekroju sezonu. Chelsea w tym roku albo Real kilka lat temu (ten sezon, kiedy przegrali ligę hiszpańską już w grudniu i gubili punkty w co drugim meczu niemal) to takie flagowe przykłady.
W tenisie nie ma tylu komplikacji.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Robertinho pisze: 30 maja 2021, 0:13Dokładnie, ci goście są przehypowani jak nie wiem co i oczekuje się od nich cudów, tylko krzywdę takim młodym chłopakom robiąc. Oczywiście absurdalna kasa pozwala im wycierać łezki banknotami.
Jak cała Premier League i w ogóle angielska piłka. Łączy to się po trochu z tym sianem, którego wydawanie jest wypominane Guardioli. Rynek dyktuje ceny, a te w Anglii są kompletnie oderwane od rzeczywistości. Jeżeli chcesz kupić reprezentanta Anglii to trzeba wylać morze hajsu, a i sam fakt, że zgłasza się City powoduje, że pewnie ta wartość jeszcze trochę wzrasta.

Niesamowicie zepsuty jest rynek piłkarski na Wyspach. No ale generuje pieniądze i ludzie to oglądają.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Jacques D.

Post autor: Jacques D. »

Żilu pisze: 29 maja 2021, 23:48 Faktycznie ciekawe czasy przyszły, że LM wygrywa zespół praktycznie bez gwiazd.
To akurat jak dla mnie na plus, zawsze lubiłem takie zwarte kolektywy, w jakich kiedyś specjalizowała się piłka włoska. Za to mam też sentyment do Chelsea, niby taka drużyna zbudowana za miliardy Abramowicza, a zazwyczaj nie jest jakoś szczególnie przepakowana gwiazdami, raczej właśnie zbudowane na solidnych podstawach, tworzące jedną całość i grające mocno po "włosku" - w defensywie chwycenie przeciwnika za gardło i spętanie go w łańcuchy, w ataku ostre kontry. Tak było u Mourinho, Ancelottiego, Conte, tak jest, jak widzę, i teraz, u Tuchela.
I know the pieces fit.
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

w defensywie chwycenie przeciwnika za gardło i spętanie go w łańcuchy, w ataku ostre kontry
Ze wzruszeniem pomyślałem o czekających nas dwóch tygodniach takich właśnie delicji. :kocham:
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

DUN I LOVE pisze: 30 maja 2021, 0:00
Kiefer pisze: 29 maja 2021, 23:58Właśnie jestem ciekaw, czy ten rekord Lewego może nie być decydujący, co prawda we wszystkich rozgrywkach tak jego skuteczność była, na podobnym poziomie, co w roku poprzednim, ale o tym rekordzie jednak głośno było.
Masz na myśli ten rekord, o którego istnieniu jeszcze 1,5 roku temu nikt z nas nie miał pojęcia?

Jeżeli Francja się nie ośmieszy na Euro, Kante musi to wziąć. Gra za 4.
Akurat o rekordzie Mullera wiedziałem znacznie wcześniej.
Federasta20 pisze: 30 maja 2021, 0:07 Kiefer, na korzyść Lewego też wpływa fakt, że Bayern przegrał w LM kiedy miał kontuzję, no ale z drugiej strony był często niedoceniany w tym plebiscycie, więc też w sytuacjach stykowym przegra z większością grajków.
Nie wiem, czy był niedoceniany, moim zdaniem nasze szlochy, że jest 5, 7, 11, czy 15 były totalnie z dupy. Tak naprawdę do tej pory raz zasłużył na tę nagrodę, było to przed rokiem, ale go wydymali, a w tym kontuzja w kluczowym momencie sezonu. Oczywiście nie wiem, czy z nim w składzie by awansowali, ale tam nie tylko Lewego brakowało.
Ostatnio zmieniony 30 maja 2021, 0:27 przez Kiefer, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robertinho

Mujborze, to niech się zatem ta Francja skompromituje, bo aż przykro się zrobi tym wszystkim Xavim Iniestom Puyolom.
Ostatnio zmieniony 30 maja 2021, 0:26 przez Robertinho, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Kamileki pisze: 30 maja 2021, 0:15W tenisie nie ma tylu komplikacji.
Bo w tenisowej LM grają Real, Barca i zespoły z Ekstraklasy.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Federasta20

Post autor: Federasta20 »

Robertinho pisze: 30 maja 2021, 0:25 Mujborze, to niech się zatem ta Francja skompromituje, bo aż przykro się zrobi tym wszystkim Xavim Iniestom Puyolom.
Gorzej jak wygra Portugalia :] Co jak co, ale kombo Nadal + Portugalia jeszcze nie było.
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Robertinho pisze: 30 maja 2021, 0:25 Mujborze, to niech się zatem ta Francja skompromituje, bo aż przykro się zrobi tym wszystkim Xavim Iniestom Puyolom.
To jest jedyny powód dla którego taki wymiatacz ma nie dostać nagrody na którą na ten moment zasługuje?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Jacques D.

Robertinho pisze: 30 maja 2021, 0:21
w defensywie chwycenie przeciwnika za gardło i spętanie go w łańcuchy, w ataku ostre kontry
Ze wzruszeniem pomyślałem o czekających nas dwóch tygodniach takich właśnie delicji. :kocham:
Nie wiem, o co chodzi. Brzmisz jakbyś miał jakieś max. 20 lat i nie widział nic poza Barceloną, reprezentacją Hiszpanii, tiki sraką, itp. Ja jestem kompletnym Januszem piłki, a pamiętam lata 90.i początek 00., kiedy było o wiele więcej takiej gry i to w nieco "czystszej" formie niż dziś, i jakoś nie wydaje mi się, żeby ludzie dostawali na widok tego typu gry gremialnych spazmów, jaka to ona obrzydliwa.
I know the pieces fit.
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

DUN I LOVE pisze: 30 maja 2021, 0:36
To jest jedyny powód dla którego taki wymiatacz ma nie dostać nagrody na którą na ten moment zasługuje?
Na ten moment może zasługuje, a może nie, a w kadrze Francji ma się takie otoczenie, zwłaszcza w tej formacji, że sztuką będzie wypaść źle, no chyba że znowu koledzy Karima komuś ukradną telefon.

Ogólnie jestem fanem tej pozycji i uważam, że jest kluczowa, ale rzucanie się do dawania Złotej Pilki gościowi z 3 asystami i jednym golem we wszystkich rozgrywkach, w narodowej kadrze zastępowalnemu, to trochę przesada. A żeby było zabawniej, to te clowny odwołały plebiscyt, żeby tylko jakiś Polaczek przypadkiem nie wygrał, a teraz idealny polityczne kandydat będzie.
Ostatnio zmieniony 30 maja 2021, 1:04 przez Robertinho, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Robertinho

Jacques D. pisze: 30 maja 2021, 0:41
Robertinho pisze: 30 maja 2021, 0:21
Nie wiem, o co chodzi. Brzmisz jakbyś miał jakieś max. 20 lat i nie widział nic poza Barceloną, reprezentacją Hiszpanii, tiki sraką, itp. Ja jestem kompletnym Januszem piłki, a pamiętam lata 90.i początek 00., kiedy było o wiele więcej takiej gry i to w nieco "czystszej" formie niż dziś, i jakoś nie wydaje mi się, żeby ludzie dostawali na widok tego typu gry gremialnych spazmów, jaka to ona obrzydliwa.
Dostawali, dostawali. Dla mnie Barcelona skoczyła się razem z Ronaldinho, więc nie wiem, o co chodzi. Po prostu baitowanie Cię to czysta przyjemność, bo albo odpowiesz merytorycznie, albo strzykniesz jadem, zawsze jednak warto.
Awatar użytkownika
Jacques D.

Robertinho pisze: 30 maja 2021, 0:53 Po prostu baitowanie Cię to czysta przyjemność, bo albo odpowiesz merytorycznie, albo strzykniesz jadem, zawsze jednak warto.
Przyznaj się: którą wersję wolisz? :D Ale piłka to cienkie narzędzie do tego, zapewniam, że są o wiele lepsze, takie, z których prawie nikt nie korzysta (no trzeba mieć do nich trochę finezji, nie da się ukryć :P), a dzięki którym regularnie tutaj odbywałaby się rzeź.
I know the pieces fit.
Spoiler:
Awatar użytkownika
COA

Post autor: COA »

Kulfon bez moniki pisze: 29 maja 2021, 23:14 Haha, wleź do tej nory w której siedziałeś jak wam Villareal dupę łoił, i powtórz sobie matematykę. Liczba na dzisiaj to 793.
Przynajmniej w 20 postach dałem wyraz, jak w dupie mam LE - bardzo smacznie przespałem całe spotkanie. Nie zmienia to jednak faktu, że wyszedłeś w tym sezonie na zjeba przynajmniej 24 razy, a żadne groźby o prowadzeniu zeszytu, jak również dwa finałowe mecze w pucharach tego obrazu nie zmienią.

A propos powtarzania, dzięki, Tobie sugeruję jak zwykle małe powtórzenie z ortografii i interpunkcji.
Zablokowany