Roland Garros 2021

Obrazek
Awatar użytkownika
no-handed backhand

Re: Roland Garros 2021

Post autor: no-handed backhand »

Starigniter pisze: 10 cze 2021, 19:33
Rodżer Anderłoter pisze: 10 cze 2021, 19:25 Wyglądało to trochę jakby popularny Djoker odbył podróż do jądra ciemności. Mieliśmy już jednak incydenty o podobnej skali prymitowności i nieokrzesania. Pomnijcie Kim Sears, która w przypływie mrocznej satysfakcji kierowała z trybun nieparlamentalne słowa do potulnego Tomka Berdycha. Czy to zdarzenie zaważyło na waszym postrzeganiu Brytyjki ? Czy zniesmaczyło Was na tyle, aby odmówić nagrania z nią sex tape i dać szlaban na penis ? Muszę zgłosić poważne wątpliwości.
To nie było do Tomka, ale o nim. Nie wydzierała się do niego, ale mówiła do osoby obok w boksie "f*cking Czech". To jednak różnica wyraźna.
To było raczej „flash Czech fuck”. To jednak różnica wyraźna.
Yoshihito Nishioka do Ciebie jedzie
Awatar użytkownika
Starigniter

Post autor: Starigniter »

Rodżer Anderłoter pisze: 10 cze 2021, 19:36 ryk
Słowo klucz. Bóg tylko wie po co mordę niepotrzebnie darł.
Tenis ► Roger
☼ ~ IX 2012
† 24 IX 2022
Dziękuję!
Awatar użytkownika
Rodżer Anderłoter

Post autor: Rodżer Anderłoter »

Zatem nie osądzaj i zostaw to Bogu.
Awatar użytkownika
Starigniter

Post autor: Starigniter »

Kurcze, sam się zaorałem :(

@no-handed backhand nie rozumiem do końca co masz na myśli.
Tenis ► Roger
☼ ~ IX 2012
† 24 IX 2022
Dziękuję!
Awatar użytkownika
no-handed backhand

W sumie to mało istotne, gwiezdny zapalniku. :D
Awatar użytkownika
juniorro

Post autor: juniorro »

Rafa jutro w 3 krótkich setach raczej walki nie będzie obstawiam w 2 półfinale walkę i wygrana Zworka w 4 setach.
Awatar użytkownika
lake

Post autor: lake »

Na akcje po meczu pewnie większość nie zwróciłaby uwagi gdyby nie to co stało się parę piłek wcześniej. Ot Serbuch w pełnej krasie po stykowej końcówce. Do tego pewnie nie byłaby tak ostra gdyby nie to że sam się nakręcił chwilę wcześniej. I tam była jakaś interacja z trybunami, bo zanim skopał bandę wydarł japę w ich kierunku. I to że właśnie po tej sytuacji z bandą nie było żadnej reakcji arbitra, supervisora jest dla mnie co najmniej niezrozumiałe. Kyrgios, Fog, Tomik, też nie dostaliby warna? Śmiem wątpić.

MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17

Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Misza

Post autor: Misza »

Rodżer Anderłoter pisze: 10 cze 2021, 19:50 Zatem nie osądzaj i zostaw to Bogu.
Skoro już nawet kapitan podmorskiej żeglugi podwodnej odwołuje się do pojęcia Boga, co to dalej będzie. Rewolucja zjada swoje dzieci.
Ostatnio zmieniony 10 cze 2021, 20:47 przez Misza, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
no-handed backhand

Można jeszcze tylko żałować, że zamiast Berrettiniego po drugiej stronie nie stał Carreno-Busta, toby przynajmniej Novaczek oberwał torbą w łeb.

a na trybunach @Misza Jużny walący się rakietą w czerep
Awatar użytkownika
Kamileki

Post autor: Kamileki »

no-handed backhand pisze: 10 cze 2021, 20:43 Można jeszcze tylko żałować, że zamiast Berrettiniego po drugiej stronie nie stał Carreno-Busta, toby przynajmniej Novaczek oberwał torbą w łeb.

a na trybunach @Misza Jużny walący się rakietą w czerep
Obrazek
Awatar użytkownika
LokalnyEkspert

Post autor: LokalnyEkspert »

Nie wiem, czy Dun to pisze na poważnie, czy nie, ale się z nim zgadzam. To co adrenalina podbita do granic możliwości potrafi zrobić z człowiekiem bywa niepojęte. Sam na własne oczy widziałem w zwykłych tenisowych turniejach amatorskich o pietruszkę jak na codzień miły, uśmiechnięty, sympatyczny człowiek zamienia się w rzucającego mięsem na prawo i lewo wcielonym złem. Człowiek pokazuje wtedy swoją drugą twarz, której często nie potrafi kontrolować. Tak to się tylko łatwo ogląda z boku.

Zgadzam się, że powinien dostać jakieś ostrzeżenie/karę za ten kop w bandę reklamową. Sam się zdziwiłem, że nic sędzia po tym nie zrobił. Natomiast nie wiem, czy są jakieś przepisy zabraniające drzeć mordę kiedy już jest po meczu. Zależnie od regulaminu - ukarać/zostawić i tyle. On już i tak sam siebie nieświadomie ukarał tym co zrobił.

W momencie jak to oglądałem na żywo to miałem konkretną bekę, ale nie z tego co zrobił. Oczami wyobraźni widziałem już te gorzkie żale wypisywane tutaj świeżo po tym meczu. :D hahaha Coś pięknego, dla takich chwil warto tutaj zajrzeć i poczytać.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

LokalnyEkspert pisze: 10 cze 2021, 21:36 Nie wiem, czy Dun to pisze na poważnie, czy nie, ale się z nim zgadzam. To co adrenalina podbita do granic możliwości potrafi zrobić z człowiekiem bywa niepojęte. Sam na własne oczy widziałem w zwykłych tenisowych turniejach amatorskich o pietruszkę jak na codzień miły, uśmiechnięty, sympatyczny człowiek zamienia się w rzucającego mięsem na prawo i lewo wcielonym złem. Człowiek pokazuje wtedy swoją drugą twarz, której często nie potrafi kontrolować. Tak to się tylko łatwo ogląda z boku.
Na poważnie. Kiedyś, w 2012 roku, byliśmy najlepszą amatorską drużyną w piłce nożnej w Białymstoku. Graliśmy mecz na szczycie w kolejnej edycji, wypuściliśmy spotkanie z 2-0 (przegraliśmy 2-3, po drodze marnując chyba z 5 setek), przez cały mecz stoper rywali mnie prowokował (na początku niewinne prowokacje, później coraz mocniejsze wjazdy, żeby tylko mnie zdenerwować) i po ostatnim gwizdku nie wytrzymałem. Miałem meltdown chyba jeszcze groszy niż wczorajszy Novaka. Następnego dnia, kiedy już ochłonąłem, zdałem sobie sprawę ze swojego zachowania i byłem niesamowicie zażenowany. Na co dzień jednak jestem bardzo powściągliwy i zrównoważony, w tamtym momencie po prostu było to trochę tak jakby w moim ciele był ktoś inny, skrajnie je*nięty. Jak to jednak bywa w środowisku, podczas nastepnej wizyty na turnieju zbiliśmy piony, pogadaliśmy, nie było absolutnie tematu.

O czym tu mówimy w ogóle, skoro każdemu z nas zdarzyło się w internecie zagotować i wypisywać jakieś brednie, a co dopiero u progu kolejnego meczu o tenisową historię. Nawet tak sobie pomyślałem dzisiaj, że Djoković od dłuższego czasu sprawia wrażenie, że nie wytrzymuje ciśnienia tej bitwy o rekordy i generalnie rynkowej rywalizacji o popularność i sympatię kibiców z Fedalem. Kto wie, czy wczorajsze opętanie to nie była też próba wysyłanie jakichś sygnałów w stronę Nadala. Serb być może zdaje sobie sprawę, że w normalnych okolicznościach nie ma szans z Hiszpanem i ewidentnie próbuje czegoś nowego. Oczywiście gdybanie, ale nawet na pytanie o start w Belgradzie powiedział: "chciałem spróbować czegoś nowego, bo standardowy sposób przygotowań nie zdawał egzaminu. Przez tydzień, zamiast nieustannie myśleć o turnieju, spędziłem czas w domu z rodziną, grałem przed swoimi kibicami, czułem ich wsparcie". Nieźle mu na banię ten tenis musiał siąść i zanim zacznę go wyzywać od debili i idiotów spróbuję go zrozumieć. Jak zobaczyłem te wraski to pomyślałem jak każdy: "ku*wa, co za debil". Później obejrzałem to z 7 razy i zacząłem się zastanawiać, czy on przypadkiem nie próbuje czegoś z siebe wyrzucić, zwyczajnie pokazując przy tym słabość.

Robertinho pisze: 10 cze 2021, 18:53A jeśli naprawdę uważasz, że nic się nie stało i takie coś ma "zostać na korcie ", to mogę jedynie współczuć.
Nie ma potrzeby. Z czego jak z czego, ale z powściągliwości w ocenianiu ludzi czynię swoją dużą zaletę. Nie napisałem, że nic się nie stało, bo być może się stało, ale "co było na boisku, zostaje na boisku" to stara sportowa prawda i gdyby było inaczej to Pique, Puyol i Xavi nigdy by nie rozmawiali z Ramosem, a jednak dali radę wspólnie wygrać ME i MŚ.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kamileki

Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

:D :D
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Mario

Post autor: Mario »

Powiem tak, jeśli Novak Djokovic chce zrehabilitować się za swoje wczorajsze zachowanie, to może to zrobić tylko w jeden sposób. Zwycięstwem.
MTT bilans finałów (22-29)
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
Awatar użytkownika
Kamileki

Mario pisze: 10 cze 2021, 22:08 Powiem tak, jeśli Novak Djokovic chce zrehabilitować się za swoje wczorajsze zachowanie, to może to zrobić tylko w jeden sposób. Zwycięstwem.
Jeszcze 16 zwycięstw i wszyscy będziemy w tenisowym raju.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Kamileki pisze: 10 cze 2021, 22:09Jeszcze 16 zwycięstw i wszyscy będziemy w tenisowym raju.
Obrazek
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

Roland Garros

ObrazekObrazek

Roland Garros - plan gier na piątek:

Court Philippe-Chatrier - start o 14:50:
Alexander Zverev 🇩🇪 vs Stefanos Tsitsipas 🇬🇷 (🎤Stopa/Przysiężny)

Nie przed 17:30:
Novak Djokovic 🇷🇸 vs Rafael Nadal 🇪🇸 (🎤Domański/Sidor)

Court Simonne-Mathieu – start o 13:
Bernarda Pera 🇺🇸 / Magda Linette 🇵🇱 vs Katerina Siniakova 🇨🇿 / Barbora Krejcikova 🇨🇿 (🎤Sidor/Lewandowski)
Iga Świątek 🇵🇱 / Bethanie Mattek-Sands 🇺🇸 vs Nadia Podoroska 🇦🇷 / Irina-Camelia Begu 🇷🇴 (🎤Furjan/Wolfke)

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
LokalnyEkspert

Post autor: LokalnyEkspert »

DUN I LOVE pisze: 10 cze 2021, 21:53 Na co dzień jednak jestem bardzo powściągliwy i zrównoważony, w tamtym momencie po prostu było to trochę tak jakby w moim ciele był ktoś inny, skrajnie je*nięty.
Dokładnie, to jest niestety właśnie to. Tego się nie da opanować, czasami nawet byle piardnięcie potrafi zasiać ogromne spustoszenie. :D
Zablokowany