Roland Garros 2021
Re: Roland Garros 2021
Gratulacje Novak. Zasłużyłeś po pokonaniu Nadala. Teraz życzę Ci klasyka 

- LokalnyEkspert
Jesteś wielki, Nole. Brawo.
Mamy GOATA, bezdyskusyjnego, nie ma co gadać.
Tsitsipasa bardziej mi szkoda niż chce mi się go cisnąć, nie dał rady, jak każdy w sumie, a chciał bardzo. Zaskoczonym również nie można być, właściwie to brzydko mówiąc śmierdziało tym, kiedy po drugiej stronie był ten Serbski kozak.
W ostatnim gemie jak to zwykle bywa, kiedy jest dużo nerwów, było trochę emocji i nawet pojawił się cień szansy na bp, ale jednak spokojnie Serb z tego 0-2 to wyciągnął.
Tsitsipasa bardziej mi szkoda niż chce mi się go cisnąć, nie dał rady, jak każdy w sumie, a chciał bardzo. Zaskoczonym również nie można być, właściwie to brzydko mówiąc śmierdziało tym, kiedy po drugiej stronie był ten Serbski kozak.
W ostatnim gemie jak to zwykle bywa, kiedy jest dużo nerwów, było trochę emocji i nawet pojawił się cień szansy na bp, ale jednak spokojnie Serb z tego 0-2 to wyciągnął.
No dobra, Jelena ładnie się uśmiecha, fajnie patrzeć na taką szczerą radość. I to tyle dobrego dla mnie na dzisiaj 

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Szkoda Stefana, serio, ale kurcze no mimo 2-0 w setach, to nawet nie był bliski wygranej, zdecydowanie lepiej byłoby dla niego gdyby przegrał 3-0/3-1 bez większych nadziei.
No i gratki dla fanów Novaka, dla tych chwilowych z meczu z Rafą również, może nawet bardziej.
No i gratki dla fanów Novaka, dla tych chwilowych z meczu z Rafą również, może nawet bardziej.
Przynajmniej wszyscy zgodni - Zworek, Ciapas i Daniłek na otwarcie swoich finałów WS solidarnie w tyłek dostali.
- DUN I LOVE
- Administrator
Kolejny bardzo smutny moment, na szczęście było ich tak dużo w ostatnich latach, że zdążyłem się przyzwyczaić. 
Tsitsipas ma za sobą najlepszy ceglany sezon w karierze, a mimo to jedzie na trawę z bagażem kolejnych bardzo bolesnych porażek. W finale z Nadalem z Barcelonie był 0,5 mm od szczęścia, kiedy piłka psim sedem przeszła po taśmie na grecką stronę, tutaj prowadził 2-0 w setach w wielkoszlemowym finale. Generalnie Stefanos trzeci rok z rzędu opuszcza Paryż po porażce w 5 setach. Smutny widok, a miałem taką nadzieję, że po 20 latach historia zatoczy koło i znowu w Paryżu zatriumfuje kudłacz z jednoręcznym bh.
Legendarny Bjorn Borg na zakończenie.

Tsitsipas ma za sobą najlepszy ceglany sezon w karierze, a mimo to jedzie na trawę z bagażem kolejnych bardzo bolesnych porażek. W finale z Nadalem z Barcelonie był 0,5 mm od szczęścia, kiedy piłka psim sedem przeszła po taśmie na grecką stronę, tutaj prowadził 2-0 w setach w wielkoszlemowym finale. Generalnie Stefanos trzeci rok z rzędu opuszcza Paryż po porażce w 5 setach. Smutny widok, a miałem taką nadzieję, że po 20 latach historia zatoczy koło i znowu w Paryżu zatriumfuje kudłacz z jednoręcznym bh.

No niestety, tych bezpłciowych turniejów wygra pewnie jeszcze mnóstwo. Nie denerwuje mnie to tak jak suckesy Nadala, ale usypia lepiej niż cokolwiek innego. Trzeba będzie jeszcze trochę potkwić w tej beznadziei.
Legendarny Bjorn Borg na zakończenie.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
No więc właśnie, dlatego nie ma sensu sugerować się suchym wynikiem, pierwszy set oczywiście naprawdę był dobry i brawo dla niego, w drugim tak samo, ale tam miała też miejsce ewidentna zapaść Serba. Jednak od tego ciasnego gema przy podaniu Stefanosa w trzecim secie, którego przegrał, wszystko poszło do jednej bramki i nie można mówić, że nie wykorzystał swojej szansy, bo jej zwyczajnie nie dostał.TennisUser pisze: ↑13 cze 2021, 19:27 Tsitsipas miał okrągłe 0 break pointow od 3 seta. Mecz tak naprawdę do jednej bramki.
O, znalazłam kolejny pozytyw dla siebie, Djokovic jest weganinem czy tam wegetarianinem, czyli można być najlepszym sportowcem będąc na takiej diecie
Dobra, enought, chyba idę na piwo 

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
- The Djoker

Nole kocham Cię. Podwójny karierowy <3 19
- Starigniter
Nawet tutaj Novak musiał zadać cios → https://www.essentiallysports.com/djoko ... -eat-fish/
Tenis ► Roger
☼ ~ IX 2012
† 24 IX 2022
Dziękuję!
☼ ~ IX 2012
† 24 IX 2022
Dziękuję!
Novak ma 5-1 w finałach 5-setowych w WS, tam chyba jeszcze w semi jest jakaś piorunująca statystyka na jego korzyść, tylko kojarzę porażkę z Rafą na RG13.
Starigniter pisze: ↑13 cze 2021, 19:46Nawet tutaj Novak musiał zadać cios → https://www.essentiallysports.com/djoko ... -eat-fish/

-
Znowu to samo zakończenie niestety. Dobrze, że już jutro Roger gra to będzie można się na tym skupić.
Brawo Nole, nie miał łatwej drogi i nie przyszło mu to gładko.
Brawo Nole, nie miał łatwej drogi i nie przyszło mu to gładko.
Trudno powiedzieć ile Djokovic jeszcze wygra, ma 19, te 25 realne, a kiedy Rafa puchnie, to wydaje się, że i w Paryżu z jeszcze raz będzie mógł sięgnąć po końcowy tytuł.
- DUN I LOVE
- Administrator
Prawie to on wiele razy przegrał, ale że tak wiele razy to "prawie" miało miejsce, to trudno zwalać to na przypadek, czy jakieś szczęście, oczywiście ono też miało miejsce, ale jednak mocno temu szczęściu z reguły pomagał.
Kac oczywiście jest, bo człowiek lubi ten sport, ale jakby obserwowanie go nie miało większego sensu dopóki Novak jest w tourze.
- Bombardiero
MTT - tytuły (14):
2025: Marsylia; 2024: Monte Carlo, Rotterdam; 2023: Toronto; 2022: Montreal, Newport, Eastbourne, Queen's Club, Madryt, Monachium; 2021: Metz, US Open, Parma, Barcelona
MTT - finały(10):
2024: Antwerpia, Montreal, Halle; 2022: Bazylea, Atlanta, Barcelona, Indian Wells; 2021: WTF, Antwerpia, Roland Garros
2025: Marsylia; 2024: Monte Carlo, Rotterdam; 2023: Toronto; 2022: Montreal, Newport, Eastbourne, Queen's Club, Madryt, Monachium; 2021: Metz, US Open, Parma, Barcelona
MTT - finały(10):
2024: Antwerpia, Montreal, Halle; 2022: Bazylea, Atlanta, Barcelona, Indian Wells; 2021: WTF, Antwerpia, Roland Garros