Paradoks jest taki, że łatwiej dziś mu się gra z Novakiem więc tylko może mnie pozytywnie zaskoczyć jutro Niemiec.
ATP Finals 2021
- Robertinho
Re: ATP Finals 2021
Ja bym wręcz powiedział, że dość przerażające jest, że będąc jednak dość wyraźnie gorszym graczem Nole, był tak blisko wynikowo. Bardzo przez ostatnie sezony poprawił ten najbardziej korowy aspekt tenisa i trzyma się w meczu nawet będąc niby cały czas z tyłu, sypią się te tanie punkty bardzo łatwo dla Serba, a w wymianach cały czas jest nie do zdarcia.
Niemniej o takiego Saszę wyzywaliśmy, bardzo dobry występ, no ciekaw jestem finału.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!

Nitto ATP Finals - finał turnieju singlowego
[3] Alexander Zverev
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Najważniejsze, że utrzymał nr 1, zrewanżował się ruskiemu. A ta przegrana nie ma większego znaczenia. Pozostaje zaszprycować się, albo ma tyle kasy, niech se załatwi papier, że niby zaszczepiony.

Nitto ATP Finals - wyniki 1/2 finału turnieju deblowego
[3] Pierre-Hugues Herbert
[2] Rajeev Ram
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:

Nitto ATP Finals - finał turnieju deblowego
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Dziś nie do zdarcia nie był, trafił na większą ścianę od siebie samego i widać było, że się z tym męczył, bo próbował szybciej kończyć wymiany, być bardziej agresywnym i grać na większym ryzyku, ale po prostu często kończyło się to błędem. Naprawdę, nawet po wygraniu te 2 seta, mimo, że bardzo dobrego zagrał gema na przełamanie, miałem wrażenie, że mecz jest na rakiecie Saszy i ten set trochę dla Novaka padł z niczego.Robertinho pisze: ↑21 lis 2021, 0:00Bardzo przez ostatnie sezony poprawił ten najbardziej korowy aspekt tenisa i trzyma się w meczu nawet będąc niby cały czas z tyłu, sypią się te tanie punkty bardzo łatwo dla Serba, a w wymianach cały czas jest nie do zdarcia.
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:

Plan gier na niedzielę:
Centre Court – start o 14:30:
Nie przed 17:
[3] Alexander Zverev
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
Piękniusi Sasza, przepiękniusi. Czuję podskórnie, że może dziś wygrać.
@Marcelo_Rios, Novak ma grać Puchar Davisa, więc sezon w jego przypadku jeszcze trwa.
Ciężko jednak po 30stce wygrać ten turniej. Nie ma słabych rywali i jednak zawsze trzeba kogoś klasowego ograć dzień po dniu.
No i być może ten jeden rekord RF ostanie się aktualny trochę dłużej.
@Marcelo_Rios, Novak ma grać Puchar Davisa, więc sezon w jego przypadku jeszcze trwa.
Ciężko jednak po 30stce wygrać ten turniej. Nie ma słabych rywali i jednak zawsze trzeba kogoś klasowego ograć dzień po dniu.
No i być może ten jeden rekord RF ostanie się aktualny trochę dłużej.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
@The Djoker, zdrówka.
Bardzo fajną regularność złapali koledzy. Odjechała ta trójka reszcie w drugiej połowie 2021.
Bardzo fajną regularność złapali koledzy. Odjechała ta trójka reszcie w drugiej połowie 2021.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Nie ma co uprzedzać faktów, ale jeden z najlepszych nie-szlemowych sezonów współcześnie może klepnąć Zverev.
Najlepszy możliwy finał uwzględniając okoliczności, zwłaszcza w takich warunkach, nie ma na tę chwilę lepszego sportowo/metrykalnie matchupu w obecnym tenisie z 'naszej' perspektywy.
Najlepszy możliwy finał uwzględniając okoliczności, zwłaszcza w takich warunkach, nie ma na tę chwilę lepszego sportowo/metrykalnie matchupu w obecnym tenisie z 'naszej' perspektywy.
- DUN I LOVE
- Administrator
- DUN I LOVE
- Administrator
- Bombardiero
Myślę też, że Włosi zrobili nam ogromną przysługę przygotowując tę halę, bo tak szybkie warunki dały duże pole do popisu czołowej trójce, co Novak udowodnił w swojej grupie, a panowie finaliści na przestrzeni całego turnieju. Co do Zworka i Daniła, bije od nich taka pewność siebie, że powtórka z grupy pod względem dramaturgii nie jest wukluczona. Z perspektywy wszystkich spotkań, jakie udało mi się zobaczyć, nawet nie podejmę ryzyka wytypowania zwycięzcy, ale wydaje mi się, że taki skład jest gwarancją czegoś wyjątkowego i idealnie pasuje do finału WTF. Pomimo dokonań Novaka w tym sezonie, to właśnie Niemiec i Rosjanin dostarczyli mi najwięcej radości z oglądania tego sportu i już teraz, niezależnie od wyniku końcowego, mogę powiedzieć, że jestem usatysfakcjonowany tegorocznymi rozgrywkami. 

MTT - tytuły (14):
2025: Marsylia; 2024: Monte Carlo, Rotterdam; 2023: Toronto; 2022: Montreal, Newport, Eastbourne, Queen's Club, Madryt, Monachium; 2021: Metz, US Open, Parma, Barcelona
MTT - finały(10):
2024: Antwerpia, Montreal, Halle; 2022: Bazylea, Atlanta, Barcelona, Indian Wells; 2021: WTF, Antwerpia, Roland Garros
2025: Marsylia; 2024: Monte Carlo, Rotterdam; 2023: Toronto; 2022: Montreal, Newport, Eastbourne, Queen's Club, Madryt, Monachium; 2021: Metz, US Open, Parma, Barcelona
MTT - finały(10):
2024: Antwerpia, Montreal, Halle; 2022: Bazylea, Atlanta, Barcelona, Indian Wells; 2021: WTF, Antwerpia, Roland Garros
- DUN I LOVE
- Administrator