Piłkarz roku - plebiscyty
Re: Piłkarz roku - plebiscyty
MTT - Tytuły (8) 2024:(1) Bastad, 2023:(1) Pune, 2022:(1) Melbourne, 2021:(5) Mallorca, Wimbledon, Toronto, Antwerpia, Sztokholm
MTT - Finały (5)
2022:(4) Dubaj, Estoril, Tokio, Paryż-Bercy 2021:(1) Wiedeń
MTT - Finały (5)
- DUN I LOVE
- Administrator
Strasznie gorąco wokół tego plebiscytu w tym roku (wiadomo, że ze względu na Roberta grzeje on ludzi nad Wisłą mocniej niż zazwyczaj, ale mimo wszystko).
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Gdyby nie odwołali w zeszłym roku, gdzie Lewy by wygrał to dzisiaj nie byłoby większego hałasu.DUN I LOVE pisze: ↑29 lis 2021, 19:17 Strasznie gorąco wokół tego plebiscytu w tym roku (wiadomo, że ze względu na Roberta grzeje on ludzi nad Wisłą mocniej niż zazwyczaj, ale mimo wszystko).
MTT - Tytuły (8) 2024:(1) Bastad, 2023:(1) Pune, 2022:(1) Melbourne, 2021:(5) Mallorca, Wimbledon, Toronto, Antwerpia, Sztokholm
MTT - Finały (5)
MTT - Finały (5)
- DUN I LOVE
- Administrator
-
No tak, nominacja Di Marii jak najbardziej by się broniła, zważywszy, że również triumfował w Copa America, strzelając jedyną bramkę w finale. Ogólnie zdobywanie decydujących goli to jego specjalność w ostatnim czasie, parę razy wyciągał PSG za uszy, do tego piękna bramka z Urugwajem. Tyle, że to już było po ogłoszeniu nominacji.Kiefer pisze: ↑29 lis 2021, 19:13 Najzabawniejsze, że te 16 miejsce za poprzedni sezon (lepiej za poprzedni, bo obecny zaczął jeszcze gorzej) jest i tak naciągane, byłby 26, albo 36 i nie możnaby mieć pretensji. Ja może PSG za wiele nie oglądam, ale co mam okazje, to zwykle lepiej od Neya wypada Di Maria, a nawet nie ma go wśród nominowanych.
- DUN I LOVE
- Administrator
Anioła nie ma nawet w Top-30? Beka faktycznie. Znakomitą formę złapał w tym roku i choćby przez pryzmat CA powinien tam się znaleźć.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
-
Ten człowiek uważa, że Salah powinien wygrać w 2018. Przemilczę to.
Natomiast w 2010 Iniesta > Messi. Jedyny niezasłużony balon Leo.
No nie ma. Łącząc z brakiem nominacji dla Chiesy to doskonały argument dla hejterów Messiego, że CA liczy się tylko u niego, a u innych jest traktowana po macoszemu w stosunku do euro (patrz Chiellini, mający problemy aby wejść do wyjściowej XI Juve jest 13, na samym euro też parę meczów opuścił).
Chiesy też nie ma? XD
Sorki, ogólnie wiadomo, że Messi > Chiesa, ale chyba jak przyznamy, że bez Messiego prawdopodobnie Argentyna CA by nie wygrała, tak Italia nie poradziłaby sobie bez Chiesy na ME.
Sorki, ogólnie wiadomo, że Messi > Chiesa, ale chyba jak przyznamy, że bez Messiego prawdopodobnie Argentyna CA by nie wygrała, tak Italia nie poradziłaby sobie bez Chiesy na ME.
Ale tutaj wiele nie zabrakło, wystarczyłoby żeby Karius na bramce był trzeźwy i z LM w gablocie byłby faworytem Mo Salah.Federasta20 pisze: ↑29 lis 2021, 19:34Ten człowiek uważa, że Salah powinien wygrać w 2018. Przemilczę to.
Ostatnio zmieniony 29 lis 2021, 19:44 przez Kiefer, łącznie zmieniany 1 raz.
- DUN I LOVE
- Administrator
-
To już budowanie alternatywnych historii. Można powiedzieć, że gdyby Arnautovic nie był na minimalnym spalonym to Włosi by sensacyjnie wyleciali w 1/8

- Ania, śpisz?
- Śpię, bo co?
- Bo ja nie mogę.
- Co znowu?
- Ania, bo ja nie mogę zrozumieć jednej rzeczy, co mnie prześladuje.
- Niby czego?
- Dlaczego ten Messi, to taka menda i świnia jest.
- Wiesz co? Ty nudny jesteś. Ty mnie pytasz o to co tydzień od le cabaret w 2016.
- Ania, bo ja od 2016 pojąć nie mogę, po co w ogóle takie coś Pan Bóg stworzył.
- Robert, a po co Pan Bóg stworzył Sergio Ramosa?
- No właśnie, po co? Albo takiego Gikiewicza, po co?
- Po jajco jełopie. Dobranoc.
- (Głęboki wydech) Ania, ja rozumiem, ja żem sam święty nie jest, ale przecież taki Messi to jest przecież normalne obrzydlistwo. Po co w ogóle takie coś jest? Ja rozumiem jeszcze, jakby to on miał źle. Ale co, Copa America ma, jednego gola w lidze ma, asysty z Saint-Etienne ma, Złote Piłki na półce ma. Sam żem widział jak na gali odbierał.
- No szkoda, że ty nie masz czego odebrać.
- Kurde, jak ja go nienawidzę... I po co w ogóle takie coś jest... Po co? Dlaczego on taki jest?
- Robert, nie wiem dlaczego on taki jest no! Może miał trudne dzieciństwo. I w ogóle ja ciebie proszę, skończmy ten temat, bo ja za siebie nie ręczę.
- Widzisz Ania? Jak tylko się o tej mendzie zaczyna rozmowa, od razu konflikty się same rodzą. To jest Ania zło chodzące, trzeba by go wyeliminować.
- Śpię, bo co?
- Bo ja nie mogę.
- Co znowu?
- Ania, bo ja nie mogę zrozumieć jednej rzeczy, co mnie prześladuje.
- Niby czego?
- Dlaczego ten Messi, to taka menda i świnia jest.
- Wiesz co? Ty nudny jesteś. Ty mnie pytasz o to co tydzień od le cabaret w 2016.
- Ania, bo ja od 2016 pojąć nie mogę, po co w ogóle takie coś Pan Bóg stworzył.
- Robert, a po co Pan Bóg stworzył Sergio Ramosa?
- No właśnie, po co? Albo takiego Gikiewicza, po co?
- Po jajco jełopie. Dobranoc.
- (Głęboki wydech) Ania, ja rozumiem, ja żem sam święty nie jest, ale przecież taki Messi to jest przecież normalne obrzydlistwo. Po co w ogóle takie coś jest? Ja rozumiem jeszcze, jakby to on miał źle. Ale co, Copa America ma, jednego gola w lidze ma, asysty z Saint-Etienne ma, Złote Piłki na półce ma. Sam żem widział jak na gali odbierał.
- No szkoda, że ty nie masz czego odebrać.
- Kurde, jak ja go nienawidzę... I po co w ogóle takie coś jest... Po co? Dlaczego on taki jest?
- Robert, nie wiem dlaczego on taki jest no! Może miał trudne dzieciństwo. I w ogóle ja ciebie proszę, skończmy ten temat, bo ja za siebie nie ręczę.
- Widzisz Ania? Jak tylko się o tej mendzie zaczyna rozmowa, od razu konflikty się same rodzą. To jest Ania zło chodzące, trzeba by go wyeliminować.
- DUN I LOVE
- Administrator
Generalnie trzeba wyjść do jakiejkolwiek dyskusji na temat piłki, mając świadomość, ile w tym sporcie znaczą detale i zwykłe szczęście oraz fakt, że nie ma czegoś takiego jak miarodajne plebiscyty. No i być może dlatego wyzwalają one tyle emocji.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
-
I generują posty, więc powinieneś być zadowolony 
Kogo stawiacie na trzecim miejscu?

Kogo stawiacie na trzecim miejscu?
- DUN I LOVE
- Administrator
MTT - Finały (5)
MTT - Finały (5)
- DUN I LOVE
- Administrator
Garnitury trochę podobe do stroju Michaela Jacksona.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Od Dolce&Gabbana

MTT - Finały (5)
MTT - Finały (5)
-
Fernando Alonso z Oconem przywieźli złote piłki haha 

- DUN I LOVE
- Administrator
Chyba M jak Miłość.

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler: