Forum fanów tenisa ziemnego, gdzie znajdziesz komentarze internautów, wyniki, skróty spotkań, statystyki, materiały prasowe, typery i inne informacje o turniejach ATP i WTA.
Jacques D. pisze:W Szlemie w Bogocie jak zwykle wspaniałe pojedynki, muszę z bólem zębów ścierpieć JJ w finale, ale Paulę to ścierpię bez bólu zębów, a nawet z uśmiechem na ustach.
Jak to, nie czujesz "Odrodzenia Imperatorki"? A Mandy wygrała debla
Eraković wygrała z Lisicki (znowu krecz...) i wreszcie wywalczyła pierwszy tytuł. Fajnie, bo Nowozelandka ma świetnie poukładany tenis i dobrze czuje się na szybszych kortach.
Ciekaw jestem eventu we Florianopolis.
Jacques D. pisze:W Szlemie w Bogocie jak zwykle wspaniałe pojedynki, muszę z bólem zębów ścierpieć JJ w finale, ale Paulę to ścierpię bez bólu zębów, a nawet z uśmiechem na ustach.
Jak to, nie czujesz "Odrodzenia Imperatorki"? A Mandy wygrała debla
Eraković wygrała z Lisicki (znowu krecz...) i wreszcie wywalczyła pierwszy tytuł. Fajnie, bo Nowozelandka ma świetnie poukładany tenis i dobrze czuje się na szybszych kortach.
Ciekaw jestem eventu we Florianopolis.
Fajny turniej, w tej chwili Annika Beck (jedno z gorętszych i bardziej perspektywicznych młodych nazwisk jakby ktoś nie wiedział) męczy się z balonami Alves, na razie z różnym skutkiem (1:1 w setach). Warto obejrzeć.
A Erakovic tak, duży potencjał mam nadzieję, że jej kariera ruszy teraz ostrzej do przodu, bo jak do tej pory trochę rozmieniała się na drobne.
I know the pieces fit.
Spoiler:
MTT
W(5)
2025 (2): Adelajda, Barcelona; 2016 (1): Buenos Aires; 2015 (1): US Open; 2014 (1): Rio de Janeiro
F (7)
2017 (1): Queens; 2016 (3): Chennai, Quito, Houston; 2015 (2): Stambuł, Newport, 2013 (1): Brisbane
Jacques D. pisze:
Fajny turniej, w tej chwili Annika Beck (jedno z gorętszych i bardziej perspektywicznych młodych nazwisk jakby ktoś nie wiedział) męczy się z balonami Alves, na razie z różnym skutkiem (1:1 w setach). Warto obejrzeć.
Straszny hype jest na Beck i wciąż nie do końca wiem czemu. Ostatni raz widziałem ją na AO i z Moritą grała po prostu beznadziejnie. Bez pomysłu, ładu i składu. Prawie zasnąłem
Jacques D. pisze:
Straszny hype jest na Beck i wciąż nie do końca wiem czemu. Ostatni raz widziałem ją na AO i z Moritą grała po prostu beznadziejnie. Bez pomysłu, ładu i składu. Prawie zasnąłem
Fajnie operuje rotacjami, niemniej nawet do Gabi Muguruzy jej daleko, co dopiero do takiej Vekic, nie mówiąc już o Barty.
Paula tymczasem wtopiła z tą nieszczęsną JJ gładziutko.
I know the pieces fit.
Spoiler:
MTT
W(5)
2025 (2): Adelajda, Barcelona; 2016 (1): Buenos Aires; 2015 (1): US Open; 2014 (1): Rio de Janeiro
F (7)
2017 (1): Queens; 2016 (3): Chennai, Quito, Houston; 2015 (2): Stambuł, Newport, 2013 (1): Brisbane
Jacques D. pisze:
Fajnie operuje rotacjami, niemniej nawet do Gabi Muguruzy jej daleko, co dopiero do takiej Vekic, nie mówiąc już o Barty.
Paula tymczasem wtopiła z tą nieszczęsną JJ gładziutko.
Widzę, że nie zaliczasz się do grona miłośników JJ, nie jestem sam
Muguruzę widziałem z bliska i rzeczywiście dziewczyna ma ogromny potencjał w ataku, a patrząc na kraj, który reprezentuje, to jej styl w ogóle wprawia w zdumienie.
Vekić widziałem tylko w finale Taszkentu i na AO z Woźniacką - dużo jeszcze przed nią, bo poza miarowym tłuczeniem (owszem, robiącym wrażenie jak na 16-latkę) na razie nic nie pokazała. Barty za to fanuję od dawna, imo ma z tej gromadki młodych zawodniczek największy potencjał czysto techniczny (Keys ma za to genialne warunki fizyczne i to ona powinna szybciej zrobić znaczące wyniki).
Putincewa głównie irytuje mnie swoim zachowaniem, a Gawriłowej nie widziałem Townsend też nie widziałem, podobnie jak Konjuh
robpal pisze:
Putincewa głównie irytuje mnie swoim zachowaniem, a Gawriłowej nie widziałem Townsend też nie widziałem, podobnie jak Konjuh
No co Ty, Putincewa mi zawsze poprawia humor ubrankami i tymi swoimi minami. Ale potencjał tenisowy ma -slajsik choćby mnie urzekł. Gawriłowej już troszkę było i to, co widziałem, bardzo mnie do niej zachęciło. Nie boi się niekonwencjonalnych rozwiązań i ma dużą swobodę w różnego rodzaju miękkich zagraniach.Townsend i Konjuh też nie widziałem.
Svitolinę widziałeś? Cepelovą? Też tenisistki z pewnym potencjałem, szczególnie ta druga.
I tak najbardziej będę żałował, jak zmarnuje się Lara.
I know the pieces fit.
Spoiler:
MTT
W(5)
F (7)
Coś czuję, że tym tytułem Karolina właśnie dała mi znać, że nie przyjedzie do Zawady w tym roku. Szkoda, bo poprzednio bardzo fajnie się na siostrzyczki patrzało. Oczywiście bardzo się cieszę z tytułu dla Karoliny, teraz czas na Kristinę
robpal pisze:Żaku, dwie fajne tenisistki wygrały swoje pierwsze tytuły w tym tygodniu!
Zauważyłem.
No fajne, fakt, Monika to jedna z moich ulubionych postaci we współczesnym WTA i czekałem na ten sukces od dłuższego czasu. Ale po Karolinie, która długo milczała zupełnie się tego nie spodziewałem.
Ale od kiedy Ty właściwie lubisz Rumunkę?
I know the pieces fit.
Spoiler:
MTT
W(5)
F (7)
No to mnie Ula zaskoczyła. Stephens zrobiła ten półfinał AO i... zgasła. Druga Oudin?
Najwyżej rozstawione wszystkie równo wygrywają. Drugie ATP się zrobiło