Australian Open 2022
- Bombardiero
Re: Australian Open 2022
Gdybyście w przerwie od sprawy Novaka chcieli obejrzeć materiał o obsłudze zawodników, to proszę bardzo. 

MTT - tytuły (14):
2025: Marsylia; 2024: Monte Carlo, Rotterdam; 2023: Toronto; 2022: Montreal, Newport, Eastbourne, Queen's Club, Madryt, Monachium; 2021: Metz, US Open, Parma, Barcelona
MTT - finały(10):
2024: Antwerpia, Montreal, Halle; 2022: Bazylea, Atlanta, Barcelona, Indian Wells; 2021: WTF, Antwerpia, Roland Garros
2025: Marsylia; 2024: Monte Carlo, Rotterdam; 2023: Toronto; 2022: Montreal, Newport, Eastbourne, Queen's Club, Madryt, Monachium; 2021: Metz, US Open, Parma, Barcelona
MTT - finały(10):
2024: Antwerpia, Montreal, Halle; 2022: Bazylea, Atlanta, Barcelona, Indian Wells; 2021: WTF, Antwerpia, Roland Garros
Przy okazji wyszło szydło z grzebacza.
Nie szukałbym logiki tam gdzie jej być nie może. Na rękę było politykom australijskim aby jakaś znana persona została synonimem antyszczepionkowca, a Novak pasował idealnie. Zbliżają się wybory, poparcie spadało, a teraz pozamykani w piwnicach mieszkańcy zostali uszczęśliwieni tą decyzją rządzących.Wujek Toni pisze: ↑16 sty 2022, 8:41
Aha, czyli ozdrowieniec to bandyta zagrażający zdrowiu publicznemu, ale zaszczepiony i noszący w sobie wirusa tenisista może sobie zarażać do woli wszystkich w swoim otoczeniu, bez żadnych konsekwencji. Nie żebym bronił aroganckiego egoisty Djokovicia, ale jeżeli ta sprawa nie ilustruje w dosadny sposób covidowych absurdów, to już chyba nic tego nie przebije.
Ciekawe jak teraz będzie wyglądała kariera Djokovica
Jak nie będzie mógł grać w Australii i USA
Wypadną mu
AO Open
Indian Wells
Miami
Monteral
Cincinati
US OPEN

Jak nie będzie mógł grać w Australii i USA
Wypadną mu
AO Open
Indian Wells
Miami
Monteral
Cincinati
US OPEN
Niesamowite swoją drogą, że trzeba było go deportować, by stracił pozycję lidera. XD
Zmiany w OOP:
Rod Laver Arena:
Djokovic-Kecmanovic
Zverev-Altmaier
Margaret Court Arena:
Zverev-Altmaier
Lopez-Millman
John Cain Arena:
Lopez-Millman
Munar-Karatsev
1573 Arena:
Munar-Karatsev
Caruso-Kecmanovic
Rod Laver Arena:
Margaret Court Arena:
Zverev-Altmaier
John Cain Arena:
Lopez-Millman
1573 Arena:
Munar-Karatsev
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
Z tym ozdrowieńcem to też nie wiadomo, czy dokumenty nie zostały na kolanie sfabrykowane. Za daleko to wszystko poszło. Zasady byly znane od dawna (być może były bez sensu, ale zostały ustanowione) i nie wiem za bardzo w co próbował grać Djoković. Jeżeli faktycznie był zakażony, a mimo to dalej zarażał, świadomie trenując z dzieciakami z akademii, to tym bardziej go to pogrąża.Wujek Toni pisze: ↑16 sty 2022, 8:41
Aha, czyli ozdrowieniec to bandyta zagrażający zdrowiu publicznemu, ale zaszczepiony i noszący w sobie wirusa tenisista może sobie zarażać do woli wszystkich w swoim otoczeniu, bez żadnych konsekwencji.
Inna sprawa, że wreszcie dostarczył emocji, bo ta cała akcja była dużo ciekawsza do oglądania niż jego mecze.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
To prawda . Był to jeden z moich ulubionych meczów Novaka. Znacznie ciekawszy niż zdecydowana większość jakie rozegrał na korcie tenisowym.DUN I LOVE pisze: ↑16 sty 2022, 9:40
Inna sprawa, że wreszcie dostarczył emocji, bo ta cała akcja była dużo ciekawsza do oglądania niż jego mecze.
Ostatnio zmieniony 16 sty 2022, 9:47 przez Kamileki, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wujek Toni
Sprawa jego krętactw i próby ordynarnego prześlizgnięcia się z pominięciem obowiązujących procedur jest całkowicie odosobnionym problemem. Premier anulując jego wizę nie powołał się na kontrowersję związane z autentycznością jego dokumentu, tylko na samą kwestię Djokovicia stanowiącego zagrożenie dla zdrowia obywateli australijskich przez fakt nie bycia zaszczepionym.DUN I LOVE pisze: ↑16 sty 2022, 9:40Z tym ozdrowieńcem to też nie wiadomo, czy dokumenty nie zostały na kolanie sfabrykowane. Za daleko to wszystko poszło. Zasady byly znane od dawna (być może były bez sensu, ale zostały ustanowione) i nie wiem za bardzo w co próbował grać Djoković. Jeżeli faktycznie był zakażony, a mimo to dalej zarażał, świadomie trenując z dzieciakami z akademii, to tym bardziej go to pogrąża.Wujek Toni pisze: ↑16 sty 2022, 8:41
Aha, czyli ozdrowieniec to bandyta zagrażający zdrowiu publicznemu, ale zaszczepiony i noszący w sobie wirusa tenisista może sobie zarażać do woli wszystkich w swoim otoczeniu, bez żadnych konsekwencji.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Barty, Wujek i kilku fanów Novaka ma wciąż wysoki lęk przed trupem trupa zombiowatego Nadala. Tak na marginesie jest to pierwszy grany Szlem Hiszpana w którym nie występuje Federer i Djokovic.
Tiley ostrzegał nawet jakiś czas temu, że licencja nie jest australijska i turniej niekoniecznie musi być grany w Australii.
- no-handed backhand
No pewnie. Niech przenosi cały turniej, żeby Novak mógł w nim zagrać, bo nie chce mu się dostosować do zasad panujących w kraju.Kamileki pisze: ↑16 sty 2022, 9:57Tiley ostrzegał nawet jakiś czas temu, że licencja nie jest australijska i turniej niekoniecznie musi być grany w Australii.

- Bombardiero
Australian Open w Serbi. XD
MTT - tytuły (14):
MTT - finały(10):
MTT - finały(10):
Natrafiłem na jakieś tłity o tym przeniesieniu, ale dla mnie to absurd, więc machnąłem ręką.
Natomiast jeśli covid oficjalnie się skończy, a chyba jest szansa, że do końca roku tak się stanie, to pewnie organizatorzy turnieju, władze stanu Wiktoria i jego prawnicy, zrobią wszystko, by mu tego bana skrócić.
Z tego co ja widzę:
- oczywiście Beret, od dwóch lat w top10 i jeden gracz z top10 na koncie w tym czasie - tutaj luźno może kontynuować serię do półfnału;
- za wcześnie, ale jakby Alcaraz chciał zrobić krok dalej niż w NY to ma ku temu idealną drabinkę;
- z tym Nadalem to faktycznie solidne pierdoły;
- Sinner, zwłaszcza jak Cipasek nie w pełni formy, po fajny wynik;
- epickie inaczej te mecze w 1R, do De Minaur-Musetti to będziemy siadać jak do telenoweli, żeby właśnie oglądać tę rywalizację;
- jak Tsitsipas się nie stawi na ten turniej, to ciekawe co wymodzą Danił ze Zworkiem, żeby tego nie sfinalizować finałem, niby zajebiście mało odkrywcze, ale jak człowiek spojrzał w drabinkę to dopiero sobie uzmysłowił biedę.