Ale tu Löve ma rację, to i tak by się wydarzyło, za dobrym tenisistą się stał, żeby cały czas przegrywać. A jak Auger dziś polegnie, nie będziemy poświęcać kolejnych ws, żeby następnym razem się udało. To samo Alcaraz, za dużo tam jakości, żeby wyniki nie przyszły.
T7: Rio de Janeiro, Delray Beach, Doha, Marsylia 2022
- Robertinho
Re: T7: Rio de Janeiro, Delray Beach, Doha, Marsylia 2022
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
No wczoraj się zastanawiałem, czy zobaczymy go dopiero w UE, czy znowu jednak uda się do Acapulco. Teraz widzę go w drabince, widocznie po AO doszedł do siebie, a bańka startowego zawsze kusi.DUN I LOVE pisze: ↑20 lut 2022, 12:43 Chciałem napisać, że te małe turnieje już zawsze będą tak dobrze wyglądały, ale za tydzień się może okazać, że i tutaj Rafole rozstawi ludzi po kątach.![]()
Tylko ile razy Raful tam wygrał na te kilka startów? Raz chyba kojarzę, 2017?
E. Jednak 2020, coś tak mi się wydawało, że od powrotu w 2017 czekał trochę na swój pierwszy skalp, a najpierw zbierał tylko tacki.
- Robertinho
Generalne z całą sympatią, to czy dzisiejsi finaliści będą wygrywać kurniki i m1000(czyli od dekady właściwie to samo), czy Sasza i Danił, nie ma żadnego znaczenia. Żeby chociaż na sam koniec ktoś był zdolny odprawić skuteczne egzorcyzmy przeciw rafole w WS, tak jak Osaka i Andreescu przegnały Serenę. Bo czekać kolejny rok, aż te truchła się wreszcie rozlecą na amen, to powtórka z poprzedniej, straconej dekady.
Już nie marudzę, do boju Félix.![:] :]](./images/smilies/%5Bdblpt%5D%5D.gif)
Już nie marudzę, do boju Félix.
![:] :]](./images/smilies/%5Bdblpt%5D%5D.gif)
Byłoby dobrze gdyby taki Alcaraz i może ten Felix pozbawił wszystkiego tę zgraję 20-kiku latków, którzy do niczego się tak naprawdę nie przydali.
- Robertinho
Nie bardzo będzie czego ich pozbawiać. Może coś się zmieni, ale Danił chyba osiągnął limit, Stefanos może się prędko nie pozbierać, a Sasza wiadomo, również dobrze można dać samochód dziesięciolatkowi i mieć nadzieję, że bezpiecznie dojedzie co celu.
O czymś innym pisałem chyba. Ten FAA jeszcze parę miesięcy temu przegrywał w dużych turniejach na hard z Ramosem, Lajoviciem, Purcellem i Koepferem, trudno nie zauważyć progresu, te kurniki to zresztą trochę margines, pierwszy raz, zdaje się, Kanadyjczyk wygląda na poważnego gracza i do tego się odnosiłem. Może dlatego, że mam słabość do Kanady i stąd ten entuzjazm, nie wiem.Robertinho pisze: ↑20 lut 2022, 12:53Ale tu Löve ma rację, to i tak by się wydarzyło, za dobrym tenisistą się stał, żeby cały czas przegrywać.
- DUN I LOVE
- Administrator
Będzie gdzieś transmisja w TV? 3 kwadranse widowiska Warta vs Radomiak zmusiły mnie do poszukiwania alternatywnej rozrywki.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Robertinho
Spoko. Kwestia raczej nie w Augerze, tylko w AO. Finał kosztował mnie sporo zdrowia, a przebieg całego turnieju solidnie podłamał, stąd może inne spojrzenie. Pisałem to już ekipie, może się ośmieszam, ale gdyby nie nasi dwaj milusińscy, nie widzę przeciwwskazań do wygrania WS w ciągu roku-półtora przez Félixa(śmiech z taśmyRroggerr pisze: ↑20 lut 2022, 13:16O czymś innym pisałem chyba. Ten FAA jeszcze parę miesięcy temu przegrywał w dużych turniejach na hard z Ramosem, Lajoviciem, Purcellem i Koepferem, trudno nie zauważyć progresu, te kurniki to zresztą trochę margines, pierwszy raz, zdaje się, Kanadyjczyk wygląda na poważnego gracza i do tego się odnosiłem. Może dlatego, że mam słabość do Kanady i stąd ten entuzjazm, nie wiem.Robertinho pisze: ↑20 lut 2022, 12:53Ale tu Löve ma rację, to i tak by się wydarzyło, za dobrym tenisistą się stał, żeby cały czas przegrywać.
![:] :]](./images/smilies/%5Bdblpt%5D%5D.gif)
@DUN I LOVE nie widzę w normalnych kanałach.
Szczerze współczuję, bo jakaś ciemna strona mnie chciała tego rozstrzygnięcia, a jednak to Danił swoją grą wywołuje u mnie odruch wymiotny, a nie Hiszpan, nawet tak średni. Jedynie sytuacja z Novakiem w kontekście rozstrzygnięcia turnieju sprawia, że traktuję tegoroczną Australię jak nie do końca WS. Jednak o tym już pisałem i nie zamierzam tej dyskusji rozpoczynać na nowo.Robertinho pisze: ↑20 lut 2022, 13:47 Finał kosztował mnie sporo zdrowia, a przebieg całego turnieju solidnie podłamał, stąd może inne spojrzenie.
- DUN I LOVE
- Administrator
Utrzymał podanie Felix na początku.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
- DUN I LOVE
- Administrator
Feliś, bez takich.
- DUN I LOVE
- Administrator
Armia fanów zajechała.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Jakby Rubilow cokolwiek grał byłby jakieś szanse, a tak to nie widzę tego.
Właśnie sobie uświadomiłem, że gdyby nie FAA to Andrzejek pewnie grałby o dublet
Właśnie sobie uświadomiłem, że gdyby nie FAA to Andrzejek pewnie grałby o dublet

- DUN I LOVE
- Administrator
Oglądaj mecz zamiast bawić się w jasnowidza.
Set Rubliow.
Set Rubliow.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- no-handed backhand
Jedziemyyyyyyyyy
W tym gemie na 6-5 konkretnie pograł Rosjanin. Za dużo miejsca mu zostawia Felix po stronie backhandowej, czasem nawet zdąży obiec Andrey i na fh zmienić.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
- DUN I LOVE
- Administrator
Lepszy Rubliow. 3 gemy serwisowe od tytułu.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Robertinho