Forum fanów tenisa ziemnego, gdzie znajdziesz komentarze internautów, wyniki, skróty spotkań, statystyki, materiały prasowe, typery i inne informacje o turniejach ATP i WTA.
J. Teichmann Def. (17) L. Fernandez 6:4, 6:4 (16) E. Rybakina Def. K. Siniakova 6:0, 1:0, Ret. (9) E. Raducanu Def. (WC) M. Kostyuk 6:2, 6:1
A. Kalinina Def. (7) G. Muguruza 6:3, 6:0
D. Kasatkina Def. (4) M. Sakkari 3:6, 6:3, 6:1
S. Sorribes Tormo Def. (WC) N. Osaka 6:3, 6:1 (12) J. Pegula Def. (Q) K. Kanepi 6:3, 6:3
B. Andreescu Def. (9) D. Collins 6:1, 6:1
(Q) M. Bouzkova Def. (Q) D. Yastremska 3:6, 7:6, 6:1
(Q) E. Alexandrova Def. N. Parrizaz Diaz 6:4, 7:5 (15) V. Azarenka Def. T. Zidansek 3:6, 6:1, 6:3
A. Anisimova Def. (Q) P. Martic 3:6, 6:3, 6:2 (8) O. Jabeur Def. (Q) V. Gracheva 7:5, 0:6, 6:4 (11) B. Bencic Def. K. Muchova 6:3, 4:6, 7:5 (14) C. Gauff Def. Y. Putintseva 6:1, 2:6, 6:4
S. Halep Def. (2) P. Badosa 6:3, 6:1
Osaka przerżnęła, Sakkari przerżnęła. Naprawdę pięknie wygląda ten turniej mimo braku Igi. Finał marzeń: Emma-Belinda i wykupię chyba Canal+ z radości.
Wydaje mi się, że ona już trochę jest na emeryturze. W Stanach coś pograla, pewnie nie chciało się jej tłuc do Europy .
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Dziś nie było takiego efektu "wow", ale zagrała na bardzo mocną czwórkę Simo. Do stanu po 4 mecz był super ciasny i porządny, ale potem Gauff - jak to ona - zagrała gownianego gema i Rumunka pewnie zamknęła.
W drugim Cori mocno zaczęła i trafiała na duzym ryzyku, ale to nie zmiotło Halep. Po tym jak Rumunka odrobiła brejka, Amerykanka zgasła jak pet. Teraz Jaboeur, istna ścieżka zdrowia, ale mecz na pewno będzie ciekawy.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Amanda ładnie wyjaśniła Azarenkę, choć nie obyło się bez nieco nerwowej końcówki kiedy z 5-1 zrobiło się 5-4, ale dała radę zamknąć asem za szóstą piłką meczową.
Zaskakująco ciekawy okazał się mecz Cornet/Tomljanovic z Aoyamą/Chan. Po pierwszej partii, w której singlistki zdecydowanie dominowały, nie sądziłem, że coś się tam zadzieje i nie wyłączyłem głownie ze względu na Alize, ale stało się inaczej. Od stanu 0-2 w drugim, Japonka i Chinka wygrały wszystkie gemy do konca seta, a w poczynania rywalek wkradła się nerwowość.
Super tb wyszedł naprawdę fajnie i dobrze się go oglądało. Niestety dla mnie Chan odrobinę zawiodła na samym finiszu i to Francuzka i Australijka wygrały. Trochę szkoda, ale i tak było to bardziej zacięte widowisko, niż sie zapowiadało.
DUN I LOVE pisze: ↑05 sie 2021, 23:58
Praktycznie wszystkie finały w LA mi uciekły podczas tegorocznych IO. Jestem ogromnie tym zasmucony, za 3 lata już to się nie powtórzy.
Tragiczna Pulpetescu, jak widać jej powrót został zweryfikowany już przez Pegulę. Męczarnie w pierwszym secie a potem szybki zjazd do bazy w drugim. Jak dla mnie może więcej nie wracać, tylko dupę zawraca.