Ferru, bardzo Ci dziękuję

Nishikori mnie nie dziwi, znowu pewnie będzie u niego okres posuchy. On tak już ma. Może kiedyś to się zmieni

Trochę dla mnie naciągane. Cilic jak się zatnie ma kłopoty z przebiciem dwóch backhandów z rzędu, a co tu mówić o większych rotacjach. Owszem góruje nad wskazanymi powyżej zawodnikami, ale jak sam wspomniałeś nie ma tego czegoś. Isner i Raon to niesamowite serwisy, Delpo i Berdych straszą forehandami (szczególnie Argentyńczyk), a Marin większej broni nie posiada. Niby umie nieźle zaserwować, z głębi kortu potrafi zagrać winnera, z łatwym wolejem sobie poradzi, ale wszystko to jest co najwyżej na średnim w odniesieniu do całej stawki poziomie. Przy jego warunkach fizycznych ciężko jest być all-arounderem i trzeba mieć jakieś wybijające się ponad przeciętność uderzenia, ja u niego takiego nie dostrzegam. Dobitnie widać to w pojedynkach z czołówką, gdzie nie ma po prostu czym ukąsić, bilans z top 10 (już nie wspominam o top 4) nie wziął się znikąd. Co do marnowania potencjału, zdecydowanie się nie zgadzam, możliwości nie wykorzystuje np. Dolgpolov, ale Cilic moim zdaniem nie.Jacques D. pisze:Bardzo bym uważał z lekceważeniem Cilicia i deprecjonowaniem jego umiejętności. Tak, ma żałośnie słabą głowę podobnie jak zdrowie, tak, często bywa na bakier z taktyką. Nie ma też tak potężnej broni jak fh del Potro. Ale z drugiej strony to prawdopodobnie najpłynniej uderzający spośród współczesnych czołowych ofensywnych baselinerów, lepiej operujący rotacją (każdą) od JMDP czy Berdycha, w dodatku jego styl co rzadkie u tego typu graczy jest całkiem często urozmaicany "wstawkami" z innych tenisowych światów. W porównaniu do reszty czołowych graczy tego stylu w obecnym ATP (JMDP, Berdych, Raonic, Isner...) można powiedzieć, że jego tenis jest wręcz zaawansowany pod względem technicznym.
Zdecydowanie jeden z najbardziej marnujących się zawodników "pokolenia środka".
Nie wierzę, ale ... zgadzam się z Tobą.robpal pisze:Pojedynek jak na razie niewątpliwie godny rangi pojedynku i imprezy.
Mam wrażenie, że on jest z tych, którzy po takim wycisku jak w secie otwarcia zaczynają grać bez presji i są w stanie pokazać naprawdę fajny tenis. Powinna to być norma...Mario pisze:Nadal w finale. Andujar w drugim secie całkiem przyzwoicie stawiał opór, szkoda tylko tej pierwszej partii.
W poniedziałek Staś wypchnie Janko z Top-10. Znakomity czas przeżywa ten chłopiec.jaccol55 pisze:Wawrinka całkiem godnie zastąpił Federera. Podoba mi się jego gra.
Pewnie nie Ty jeden, przy zaznaczeniu (szczególnie w przypadku Szwajcara), że będą tam w takiej formie jak teraz (choć z drugiej strony na WTF normą staje się jedynie odhaczanie tego turnieju z powodu braku formy).Rodżer Anderłoter pisze:Chciałbym widzieć Stasia i Haasa na WTFie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości