No, taki bardziej Djokovic.
Wimbledon 2022
- no-handed backhand
Re: Wimbledon 2022
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
- Bombardiero
Ja się odrobinę obawiam, że to ostre lanie z forehandu (przecież te prędkości nieraz były wręcz zabójcze) mogło go odrobinę zdrowia kosztować. Na pewno coś jest nie tak, skoro na kort wychodzi z oklejoną ręką, chyba nie jest z tych, co udają.
Myślę, że nie doceniasz trochę Fokiny. To, co Djoković zrobiłby ludziom z wojskiem swoich fanów, Alejandro jest w stanie zrobić w pojedynkę (pomijam oczywiście aspekt tenisowy). Nie zdziwię się, jak kiedyś go zobaczymy na jakiejś wyspie z bronią w ręku. Pamiętam takie zdjęcie, jak w mediach społecznościowych wspierał schronisko dla psów. Jego mina mówiła wyraźnie - adoptujesz albo zaraz u Ciebie jestem.
MTT - tytuły (14):
2025: Marsylia; 2024: Monte Carlo, Rotterdam; 2023: Toronto; 2022: Montreal, Newport, Eastbourne, Queen's Club, Madryt, Monachium; 2021: Metz, US Open, Parma, Barcelona
MTT - finały(10):
2024: Antwerpia, Montreal, Halle; 2022: Bazylea, Atlanta, Barcelona, Indian Wells; 2021: WTF, Antwerpia, Roland Garros
2025: Marsylia; 2024: Monte Carlo, Rotterdam; 2023: Toronto; 2022: Montreal, Newport, Eastbourne, Queen's Club, Madryt, Monachium; 2021: Metz, US Open, Parma, Barcelona
MTT - finały(10):
2024: Antwerpia, Montreal, Halle; 2022: Bazylea, Atlanta, Barcelona, Indian Wells; 2021: WTF, Antwerpia, Roland Garros

Wimbledon
Centre Court – start o 14:30:
K. Boulter

R. Berankis

C. Gauff

No.1 Court – start o godz. 14:
J. Thompson

I. Świątek

A. De Minaur

No.2 Court – start o godz. 12:
P. Badosa

F. Krajinovic

H. Dart

K. Flipkens

No.3 Court – start o godz. 12:
A. Bogdan
L. Broady
M. Cressy
Court 12 – start o godz. 12:
A. Gray

B. Andreescu

D. Shapovalov

Court 18 – start o godz. 12:
E. Ruusuvuori

V. Golubic

L. Davis

A. Bedene

Court 4 – start o godz. 12:
A. Kontaveit
T. Brkic
E. Cocciaretto
A. Gray
Court 5 – start o godz. 12:
J. Niemeier
T. Puetz
D. Galfi
W. Blumberg
Court 6 – start o godz. 12:
S. Johnson
G. Dabrowski
A. Cornet

S. Baez
Court 7 – start o godz. 12:
A. Goransson
A. Rosolska
F. Coria
Court 8 – start o godz. 12:
R. Ram

J. Cabal

A. Bolsova

N. Dzalamidze

Court 9 – start o godz. 12:
O. Dodin
T. Huey
M. Adamczak
M. McDonald
Court 10 – start o godz. 12:
N. Mahut
U. Eikeri
K. Christian
J. Peralta
Court 11 – start o godz. 12:
O. Kalashnikova

R. Albot
C. Harrison
K. Majchrzak

Court 14 – start o godz. 12:
C. Liu
L. Sonego
M. Cressy
M. Fręch

Court 15 – start o godz. 12:
A. Tomljanovic
G. Minnen
C. Garin
E. Mertens
Court 16 – start o godz. 12:
M. Giron
P. Martic
D. Novak
Court 17 – start o godz. 12:
M. McDonald

S. Sorribes Tormo

B. Bonzi

TBC:
E. Bektas
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Day 4 Preview: Nadal, Tsitsipas Return After Early Escapes
https://www.atptour.com/en/news/nadal-t ... ay-preview
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Cristian Garin
0 - 0 [LL] Hugo Grenier 
Benjamin Bonzi
0 - 0 [29] Jenson Brooksby 

[19] Alex De Minaur
0 - 0 Jack Draper 
[WC] Liam Broady
0 - 1 [12] Dieqo Schwartzman 

[13] Denis Shapovalov
0 - 0 Brandon Nakashima 
Daniel Elahi Galan
0 - 0 [17] Roberto Bautista Agut 
[26] Filip Krajinović
0 - 1 Nick Kyrgios 

Jordan Thompson
0 - 1 [4] Stefanos Tsitsipas 

Maxime Cressy
0 - 0 [Q] Jack Sock 
[Q] Dennis Novak
0 - 0 [Q] Jason Kubler 

Marcos Giron
0 - 0 Alex Molcan 
[WC] Alastair Gray
0 - 0 [11] Taylor Fritz 
Mackenzie McDonald
1 - 0 Richard Gasquet 

Emil Ruusuvuori
1 - 0 [21] Botic Van De Zandschulp 

[27] Lorenzo Sonego
2 - 0 Huqo Gaston 

Ricardas Berankis
0 - 1 [2] Rafael Nadal 

Benjamin Bonzi
[19] Alex De Minaur
[WC] Liam Broady
[13] Denis Shapovalov
Daniel Elahi Galan
[26] Filip Krajinović
Jordan Thompson
Maxime Cressy
[Q] Dennis Novak
Marcos Giron
[WC] Alastair Gray
Mackenzie McDonald
Emil Ruusuvuori
[27] Lorenzo Sonego
Ricardas Berankis
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Novak ostatni raz przegrał na korcie centralnym w 2013 roku. 

- DUN I LOVE
- Administrator
No i prawie w 2019.
Ma dziś padać w pierwszej części dnia, co może opóźnić początek spotkań na kortach zewnętrznych.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Robertinho
Miałem wczoraj rozmowę, w której trochę broniłem Djoko, bo oczywiście stał się on ofiarą polityki. Ale jak się pozbiera do kupy zachowania, decyzje i wypowiedzi Serba z ostatnich lat, to faktycznie bronić go można wyłącznie z szurskich pozycji, gdzie "jedzenie wodorostów i picie wody z cytryną" poprawia formę, a szczepionka ma coś tam uszkodzić.
Wkurza mnie to oczywiście również dlatego, że przez swój umysłowy uwiąd podarował na tacy rekord WS naszemu ulubieńcowi, ale przede takich ludzi jak Serb, którzy mają głupie poglądy i nie wahają się dla nich poświęcać, należy uważam unikać jak ognia, bo są potencjalnie niebezpieczni. Dużo bardziej tym właśnie traci u mnie Nole, niż skandalicznymi zachowanimi na korcie, choć też raczej nie miałbym wątpliwości, że jedno jest z drugim powiązane.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
On tych wypowiedzi jakoś wiele nie miał, a przynajmniej nie przebijały się do mainstreamu, dla Ciebie i dla mnie oczywiście nie było niespodzianką, że ma on szurskie poglądy. Wrzuciłem tylko dlatego, bo rozbawiło mnie, że taki monolog tam się w ogóle trafił, choć dla mnie niedorzeczny.Robertinho pisze: ↑30 cze 2022, 9:59 Miałem wczoraj rozmowę, w której trochę broniłem Djoko, bo oczywiście stał się on ofiarą polityki. Ale jak się pozbiera do kupy zachowania, decyzje i wypowiedzi Serba z ostatnich lat, to faktycznie bronić go można wyłącznie z szurskich pozycji, gdzie "jedzenie wodorostów i picie wody z cytryną" poprawia formę, a szczepionka ma coś tam uszkodzić.
Sam covid to wielowątkowy temat, może będzie okazja pogadać na kolejnym zlocie przy piwku, ale wypowiedź Cornet choć niepotrzebna, to doskonale pokazuje z jakim absurdem mamy do czynienia.
Co do Djokovica i rekordów to jak widać jego siła mentalna ma swoje zalety i wady. Mam wrażenie, że on serio by się nie pogodził z faktem, że zadziałał wbrew sobie i się zaszczepił.
- Jacques D.
Pełna zgoda z tym, co ostatnio w innym temacie @Kiefer napisał, na nic innego ta dyscyplina nie zasłużyła, niż rozstrzygnięcie wiekopomnej batalii o tytuł GOAT przez bitwę kowidian z antyszczepami i sprowadzenie tego wszystkiego do gownianej polityki i wzajemnego szczucia oraz tropienia "odmieńców" przez zamordystów. Na to dokładnie sobie decydenci ATP zapracowali, bo jest w tym dokładnie tyle Tenisa, ile go było w rozgrywkach przez ostatnie około 10 lat.
I know the pieces fit.
Spoiler:
Będę się upierał, że po Wimbledonie 21 był pewny, że już zaraz będzie pierwszy i nikt go nie dogoni. Wpadka na USO raczej tego nie zmieniła, bo raczej nie spodziewał się dwóch gongów w pierwszej połowie przyszłego czyli tego roku.Kiefer pisze: ↑30 cze 2022, 10:58On tych wypowiedzi jakoś wiele nie miał, a przynajmniej nie przebijały się do mainstreamu, dla Ciebie i dla mnie oczywiście nie było niespodzianką, że ma on szurskie poglądy. Wrzuciłem tylko dlatego, bo rozbawiło mnie, że taki monolog tam się w ogóle trafił, choć dla mnie niedorzeczny.Robertinho pisze: ↑30 cze 2022, 9:59 Miałem wczoraj rozmowę, w której trochę broniłem Djoko, bo oczywiście stał się on ofiarą polityki. Ale jak się pozbiera do kupy zachowania, decyzje i wypowiedzi Serba z ostatnich lat, to faktycznie bronić go można wyłącznie z szurskich pozycji, gdzie "jedzenie wodorostów i picie wody z cytryną" poprawia formę, a szczepionka ma coś tam uszkodzić.
Sam covid to wielowątkowy temat, może będzie okazja pogadać na kolejnym zlocie przy piwku, ale wypowiedź Cornet choć niepotrzebna, to doskonale pokazuje z jakim absurdem mamy do czynienia.
Co do Djokovica i rekordów to jak widać jego siła mentalna ma swoje zalety i wady. Mam wrażenie, że on serio by się nie pogodził z faktem, że zadziałał wbrew sobie i się zaszczepił.
MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
MTT Career highlights:
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel:
Myślę, że jedząc spleśniały glutenowy chleb i spoglądając na pełzające wokół robactwo w obskurnym australijskim motelu też był przekonany o tym, że Nadal jest skończony. Wyobraźmy sobie, że Hiszpana nie ma już w tourze - wówczas nikt poza twardymi szurami nie zwróciłby nawet uwagi, że Novak został ofiarą - schyłek kariery, posiadacz wszystkich najważniejszych rekordów, multimilioner itd. Bez żadnego porównania np. do osób, które przez odmowę szczepień straciły pracę i tym samym środki do życia.
Trenujemy na "14".
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
A może nie jest zafiksowany na punkcie rekordów tak jak Wy? Przecież świat się nie kończy na tenisie, a dla niego to nie musi być przyjemność, a ciężka harówa. Zajebiście płatna, ale też tytaniczna praca.Kamileki pisze: ↑30 cze 2022, 11:19Myślę, że jedząc spleśniały glutenowy chleb i spoglądając na pełzające wokół robactwo w obskurnym australijskim motelu też był przekonany o tym, że Nadal jest skończony. Wyobraźmy sobie, że Hiszpana nie ma już w tourze - wówczas nikt poza twardymi szurami nie zwróciłby nawet uwagi, że Novak został ofiarą - schyłek kariery, posiadacz wszystkich najważniejszych rekordów, multimilioner itd. Bez żadnego porównania np. do osób, które przez odmowę szczepień straciły pracę i tym samym środki do życia.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
I dlatego setki razy z dumą mówił o pobitych przez siebie rekordach , a przede wszystkim chwytał się zagrań zupełnie nie fair na korcie aby za wszelką cenę wygrać?DUN I LOVE pisze: ↑30 cze 2022, 11:26
A może nie jest zafiksowany na punkcie rekordów tak jak Wy? Przecież świat się nie kończy na tenisie, a dla niego to nie musi być przyjemność, a ciężka harówa. Zajebiście płatna, ale też tytaniczna praca.
Wsłuchaj się w konfe po zeszłorocznym WM. Przed tegorocznym też. Po drugie nie przypisuj nam fiksacji, z której Federaści wyleczyli się stosunkowo niedawnoDUN I LOVE pisze: ↑30 cze 2022, 11:26A może nie jest zafiksowany na punkcie rekordów tak jak Wy? Przecież świat się nie kończy na tenisie, a dla niego to nie musi być przyjemność, a ciężka harówa. Zajebiście płatna, ale też tytaniczna praca.Kamileki pisze: ↑30 cze 2022, 11:19Myślę, że jedząc spleśniały glutenowy chleb i spoglądając na pełzające wokół robactwo w obskurnym australijskim motelu też był przekonany o tym, że Nadal jest skończony. Wyobraźmy sobie, że Hiszpana nie ma już w tourze - wówczas nikt poza twardymi szurami nie zwróciłby nawet uwagi, że Novak został ofiarą - schyłek kariery, posiadacz wszystkich najważniejszych rekordów, multimilioner itd. Bez żadnego porównania np. do osób, które przez odmowę szczepień straciły pracę i tym samym środki do życia.

MTT Career highlights:
Debel:
MTT Career highlights:
Debel: