Widzę, że nic mnie nie ominęło. Pomyśleć, że gdyby nie Robin to za rok Rafa odbierałby po raz 10. puchar. Zasługuje już teraz na nazwanie któregoś z kortów Jego imieniem.
Chyba w 2011 roku był trochę słabszy, przynajmniej względem znakomitego wtedy Djokovicia. Dzięki Bogu, nie pozwoliliśmy Serbowi i Hiszpanowi się o tym przekonać.Juan pisze:Nadal niby najsłabszy od 2009 roku, niby prześwidrował do tego finału niczym Argentyna w 1990, ale nawet ten "słaby Nadal, to wciąż za dużo dla największych tuzów.
Zawsze wiedziałem, że dobry z Ciebie człowiek.Anula pisze:Robertinho pisze: ... Tylko bycie ulubieńcem Anuli i Przemusiowej(czemu pewnie zaprzeczą, by mnie dobić) ratuje mnie przed popadnięciem w głęboką depresję. ...![]()
Stawiasz mnie pod ścianą.![]()
Depresja.?Głęboka.?
![]()
Wybacz termoforku.Siła wyższa.
![]()
Robercie.!Jesteś ulubieńcem Anuli.
![]()
Czy zniesiesz to, że jesteś moim ulubieńcem zaraz obok Jonathana?Robertinho pisze:No teraz to mi pojechałeś. Tylko bycie ulubieńcem Anuli i Przemusiowej(czemu pewnie zaprzeczą, by mnie dobić) ratuje mnie przed popadnięciem w głęboką depresję.
Boimy się Rosola?przemusiowa pisze:Cieszę się, że jednak Rafa (znowu) wygrałProszę Was tylko żebyście nie uznawali go za faworyta Wimbla czy US Open, bo wiecie jak to się w tamtym sezonie skończyło ...
Niegrzes430 pisze:Boimy się Rosola?
A to przepraszam przesunęli nagle siatkę o metr w głąb kortu Novaka?Bizon pisze:Bez względu na wyniki w dalszej części sezonu, Nadal swoje już zrobił. W dramatycznych okolicznościach, ale swoje królestwo obronił. Z pomocą siatki, ale kto o tym za parę lat będzie pamiętał
DUN , genialneDUN I LOVE pisze:Spoiler:
Kiepsko to on smeczuje zazwyczaj, a już tym bardziej z takimi specjalistami od wysyłania obronnych lobów jak Nadal.Bizon pisze:Tak kiepskio smeczował ostatnio chyba na olimpiadzie w Pekinie.
Tak słabo to Djoković smeczował ostatnio podczas zeszłorocznego sezonu na clay'u (zwłaszcza w finale w Rzymie), a potem jeszcze w Wimbledonie, gdzie przestrzelił taką piłkę przy kluczowym punkcie w trzecim secie z Federerem. Bo generalnie ten element nie jest najmocniejszą stroną Novaka. Pamiętam, jak kiedyś nawet wyraźnie unikał tego typu zagrań z powietrza (jakby się ich bał) i albo czekał na kozioł, albo decydował się kontynuować wymianę. Potem znacznie poprawił to uderzenie, czego dowodem były ostatnie finały AO, US Open i mecz z Murray'em w WTF, gdzie miał bardzo wysoką skuteczność przy siatce. Teraz nastąpił niestety powrót do dawnych błędów. Oczywiście smecze nie są główną bronią Serba, ale powrót Nadala wymusza na nim teraz jednak trochę inny styl gry i zagrywanie większej ilości bardziej płaskich piłek, po których trzeba nie raz właśnie w ten sposób zamknąć akcję, więc liczę, że Novak przemyśli sprawę i więcej nie zaniedba tego elementu.Bizon pisze:Tak kiepskio smeczował ostatnio chyba na olimpiadzie w Pekinie.
Niestety, na to miano zasługuje jedynie Rafael.grzes430 pisze:Czyli twierdzisz, że Djokovic jest graczem idealnym?
Dokładnie oto mi chodziło. Zgrzał się w tych sytuacjach jak gracze zaplecza czołówki. Pokazał Serb ludzką twarz.SebastianK pisze:Jak dla mnie to jednak decydują nerwy i zmęczenie. Nie wiem czy tutaj coś można jeszcze u Novaka poprawić.
Użytkownicy przeglądający to forum: Albert, azver, Bombardiero, Rroggerr, Żilu i 32 gości