Komentatorzy, dziennikarze, eksperci. Tenisowi i nie tylko
- Robertinho
Re: Wątek komentatorski
Zabrzmi to trochę patetycznie, ale to piekne, że udało się Panu Bohdanowi dotrwać do polskiego ćwierćfinału jego ukochanego Wimbledonu, że pięknie skomentuje dla nas ten mecz, jak i półfinał z udziałem Polaka. Jestem pewiem, że dzisiejsze wygrane naszych tenisistów, jak i ich kolejne mecze, to bardzo wzruszające dla niego przeżycia. Wiem, że Senior ma swoich krytyków, że nie każdemu odpowiada jego styl i pewne braki. Ja go uwielbiam i zawsze słucham z przyjemnością.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- DUN I LOVE
- Administrator
Słyszę Lorka po ponad rocznej przerwie - ten głos jest nieznośny, mimo olbrzymiej wiedzy Pana Tomasza.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
No to, że to będzie "pięknie" to niestety bym nie liczył. Ale z drugiej strony, mnie Pan Bohdan tak bardzo kojarzy się z Wimbledonem, że nie wyobrażam sobie relacji z tego turnieju bez jego głosu.Robertinho pisze:Zabrzmi to trochę patetycznie, ale to piekne, że udało się Panu Bohdanowi dotrwać do polskiego ćwierćfinału jego ukochanego Wimbledonu, że pięknie skomentuje dla nas ten mecz, jak i półfinał z udziałem Polaka. Jestem pewiem, że dzisiejsze wygrane naszych tenisistów, jak i ich kolejne mecze, to bardzo wzruszające dla niego przeżycia. Wiem, że Senior ma swoich krytyków, że nie każdemu odpowiada jego styl i pewne braki. Ja go uwielbiam i zawsze słucham z przyjemnością.
- Robertinho
Starałem się utrzymać cały wpis w podniosło-sentymentalnej tonacji.
Wiem, mam nawet wyrzuty sumienia, że to popsułem. Ale nie chodziło mi nawet o to, że komenatarz Tomaszewskiego Seniora pozostawia wiele do życzenia pod względami merytorycznymi. Pan Bohdan ma swoje sypmatie i antypatie także na polskim podwórku i nie jestem przekonany, czy dobre wyniki Janowicza aż tak go wzruszają. W zeszłym roku w trakcie historycznego finału Radwańskiej było widać, że Tomaszewski za nią nie przepada, a za jego komentarz tego meczu mu się potwornie oberwało w internecie (czego pewnie i tak nie jest świadomyRobertinho pisze:Starałem się utrzymać cały wpis w podniosło-sentymentalnej tonacji.

- DUN I LOVE
- Administrator
Jakieś przykłady? Ja coś czytałem, że w jednym z kryzysowych momentów dla Rogera, rzucił z wielką ekscytacją: "mina Mirki bezcenna!".Mario pisze:Na innych forach nie cichną echa żenującego komentarza Marcina Murasa. Chodzi głównie o wyraźną stronniczość w stosunku do Stachowskiego, niby wielki fan Nadala, ale jednak komentator, generalnie trochę żenada.

MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Robertinho
filip.g pisze:Wiem, mam nawet wyrzuty sumienia, że to popsułem. Ale nie chodziło mi nawet o to, że komenatarz Tomaszewskiego Seniora pozostawia wiele do życzenia pod względami merytorycznymi. Pan Bohdan ma swoje sypmatie i antypatie także na polskim podwórku i nie jestem przekonany, czy dobre wyniki Janowicza aż tak go wzruszają. W zeszłym roku w trakcie historycznego finału Radwańskiej było widać, że Tomaszewski za nią nie przepada, a za jego komentarz tego meczu mu się potwornie oberwało w internecie (czego pewnie i tak nie jest świadomyRobertinho pisze:Starałem się utrzymać cały wpis w podniosło-sentymentalnej tonacji.).
Ale Janowicza chyba akurat lubi, podobnie jak Kubota. Co do Agnieszki, to ma swoje zdanie i to zdanie pod prąd krzykliwej większości dziennikarzy i ekspertów(zwłaszcza jednego) i chwała mu za to. Zgadzam się, że bywa irytujący i popełnia rażące wpadki. Ale uwielbiam go słuchać i uważam, że potrafi niesamowicie "czytać" w ludziach i jego często wyśmiewane analizy tego, co który gracz myśli i czuje są często idealnie trafne, choć wiem, że wielu irytują. Mnie pasuje jego styl, zwykłe sprawozdawstwo jednym uchem wpuszczam, drugim wypuszczam.
A co do Lorka, słucham go trochę dla beki, a trochę jednak z podziwem dla jego wiedzy. Niezbadanie są ścieżki jego umysłu i rzekome związki przyczynowo-skutkowe, które w nim tworzy.
- Rodżer Anderłoter
Tego tekstu o minie bezcennej jakoś nie odebrałem jako złośliwość tylko jako nieudaną próbę wplecenia żartobliwego tekstu w komentarz. Tylko ile razy można stosować określenie "mina bezcenna". Każdy przecież ogląda ligę mistrzów i reklamy Visa od kilku lat. Coś oryginalniejszego powinien zaproponować widzom Pan redaktor Muras.
-
Re: Wimbledon 2013
Was też wku**ia komentarz Tomaszewskich, zwłaszcza Bochdana?
- DUN I LOVE
- Administrator
-
Tomaszewskiego, tego dziada.
- DUN I LOVE
- Administrator
-
Bohdan Tomaszewski, nie czepiaj się.
Zjeżdżaj z forum.michal2009b pisze:Tomaszewskiego, tego dziada.
- DUN I LOVE
- Administrator
Będę się czepiał, bo o ile brak szacunku dla osób starszych przemilczę, o tyle poprawnie napisać imię i nazwisko można bez trudu, tym bardziej, że masz wyszkuwarkę google pod ręką.michal2009b pisze:Bohdan Tomaszewski, nie czepiaj się.
Na przyszłość - jest bardziej odpowiednie miejsce na tym forum do pisania o komentatorach niż ten temat, szczególnie, że chyba bazujesz na spotkaniu kobiet.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
-
Gościu nie nadaje się do komentowania tenisa, te jego "atak!" są bez sensu. Emeryt powinien w domu siedzieć, a nie kasę zgarniać za paplanie od rzeczy.
- DUN I LOVE
- Administrator
Napisz skargę do Polsatu - w domu to siedzą ludzie, którzy nie mają pomysłu na życie, a ten rzeczony "emeryt" ma prawdziwą pasję i oryginalny sposób jej przekazywania.michal2009b pisze:Gościu nie nadaje się do komentowania tenisa, te jego "atak!" są bez sensu. Emeryt powinien w domu siedzieć, a nie kasę zgarniać za paplanie od rzeczy.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
-
Ciekawe czy chociaż wie kto to jest Raonic, Monaco albo Troicki... Darmozjad jeden.
- Robertinho
Drogi michal2009b(rocznik i klasa gimnazjum?), jeśli tak bardzo Ci się nie podoba komentarz Tomaszewskiego Seniora, wyłącz dźwięk, albo pisz skargi. Najlepiej takim językiem, jaki tu zaprezentowałeś. Na pewno zostaną uwzględnione. A teraz się uspokój i przestań śmiecić na forum, bo przeciwnym razie zostaniesz uspokojony. Na dłużej.
-
Przepraszam, ale mam dwa doktoraty.