Patrząc na to jak wszedł w tour w 2017 i opłakany stan ATP bez przyszłości zakładanie nawet 10 szlemów w całej karierze dla Saszy (średnio 1 na rok np. pierwszy w wieku lat 22,a ostatni 31) nie było chyba jakąś wielką fantasmagorią.DUN I LOVE pisze: ↑10 cze 2022, 8:52 Za łatwo rozdajemy to. 10 szlemów to historyczna elita, no chyba jednak zawsze Saszy brakowało.
Alexander Zverev - nieudolny Zworek, czy Luke Skywalker ATP?
Re: Alexander Zverev - nieudolny Zworek, czy Luke Skywalker ATP?
- Robertinho
Ale ogólnie rozdawanie Szlemów lekką rączką okazuje się średnio racjonalne. Oczywiście z wyjątkiem Nadala, który przekroczył nawet najbardziej absurdalne i dyktowane lękiem predykcje z np 2017 roku.Kamileki pisze: ↑10 cze 2022, 9:27Patrząc na to jak wszedł w tour w 2017 i opłakany stan ATP bez przyszłości zakładanie nawet 10 szlemów w całej karierze dla Saszy (średnio 1 na rok np. pierwszy w wieku lat 22,a ostatni 31) nie było chyba jakąś wielką fantasmagorią.DUN I LOVE pisze: ↑10 cze 2022, 8:52 Za łatwo rozdajemy to. 10 szlemów to historyczna elita, no chyba jednak zawsze Saszy brakowało.

Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Bardziej ankietowe przewidywania w stylu "bo ktoś te szlemy wygrywać musi po odejściu raków".Robertinho pisze: ↑10 cze 2022, 9:31Ale ogólnie rozdawanie Szlemów lekką rączką okazuje się średnio racjonalne. Oczywiście z wyjątkiem Nadala, który przekroczył nawet najbardziej absurdalne i dyktowane lękiem predykcje z np 2017 roku.Kamileki pisze: ↑10 cze 2022, 9:27Patrząc na to jak wszedł w tour w 2017 i opłakany stan ATP bez przyszłości zakładanie nawet 10 szlemów w całej karierze dla Saszy (średnio 1 na rok np. pierwszy w wieku lat 22,a ostatni 31) nie było chyba jakąś wielką fantasmagorią.DUN I LOVE pisze: ↑10 cze 2022, 8:52 Za łatwo rozdajemy to. 10 szlemów to historyczna elita, no chyba jednak zawsze Saszy brakowało.![]()
- Robertinho
To też. Jak widać, wcale nie musi.
Brak ogrania top 10 do tegorocznego Garrosa ewidentnie pokazał jak bardzo byłem w błędzie - bo przez kilka kolejnych lat nie trzeba była raków aby odpalić Saszę w szlemie. Chyba najbardziej mylącym czynnikiem okazała się 5-cio setówka z AO 2017.
- Jacques D.
Trudno, żeby musiał, skoro "odejście" miało być już lata temu, a wciąż ani trochę się na nie nie zanosi.

I know the pieces fit.
Spoiler:
Na jeszcze wyższym poziomie kompromitacji? Będzie ciężko, ale do zrobienia. Niemiec pewnie jeszcze niejednokrotnie coś dużego wygra i pewnie wpadnie w końcu i ten WS. Myślałem, że czeka go teraz 6-9 mc pauzy, ale czytam, że możliwy powrót na USO, więc o ile chyba NY nie zaatakuje, to AO w przyszłym roku jak najbardziej może. Nie życzę mu tego ofc.Robertinho pisze: ↑10 cze 2022, 9:10W każdym razie jedno wydaje się pewne. Ta kontuzja to definitywny koniec rozdziału "młody zdolny" u Niemca. Oby doszedł do pełni formy i kolejny zapisał jednak na jeszcze wyższym poziomie.DUN I LOVE pisze: ↑10 cze 2022, 8:52 Za łatwo rozdajemy to. 10 szlemów to historyczna elita, no chyba jednak zawsze Saszy brakowało.
- DUN I LOVE
- Administrator
Czego mu nie życzysz?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Nie życzę mu wszystkiego najgorszego.
Zagłosowałem na "Jest za słaby i za miekki na wygranie Szlema".
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
- no-handed backhand
- DUN I LOVE
- Administrator
Skywalkerowi odnowiła się kontuzja i podobno pierwsze odczucia są bardzo smutne i oznaczają nawet kilkumiesięczną przerwę.
Po co się było tak spieszyć z powrotem? Nadal przecież przetarł szlaki - jeżeli uraz wyklucza Cię z USO, kończysz sezon.
Po co się było tak spieszyć z powrotem? Nadal przecież przetarł szlaki - jeżeli uraz wyklucza Cię z USO, kończysz sezon.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Dziwiło mnie, że tak szybko chce wrócić. Przykre jeśli przerwa się wydłuży i zamiast na spokojnie na AO ogarnie się, ale pewnie na USO 2023.DUN I LOVE pisze: ↑13 wrz 2022, 9:53 Skywalkerowi odnowiła się kontuzja i podobno pierwsze odczucia są bardzo smutne i oznaczają nawet kilkumiesięczną przerwę.
- Robertinho

@Kamileki @DUN I LOVE @Kiefer
W sumie dopiero teraz skojarzyłem co się wydarzyło w Paryżu.
![:] :]](./images/smilies/%5Bdblpt%5D%5D.gif)
Ciekawe czy ktoś pod koniec 2021 pomyślałby, że na początku 2023 metalowy, prawie 36-letni Murray ogra Saszę na hard.
- Robertinho
Właśnie zbierałem się, by coś tu podziałać. Cóż, z jednej strony @Mario trochę słusznie robi sobie podśmiechujki z potężnego Szkota, z drugiej, on sobie radzi lepiej nie tylko od słabego Thiema, ale i Saszy właśnie.
Generalnie mam wrażenie, że nie mieliśmy tak dużo wygrywającego tenisisty, którego gra byłaby tak niestabilna, przede wszystkim u którego kortowa pewność siebie by tak łatwo znikała. Zawsze miałem wrażenie, że ten Sasza 2.0 balansuje na ostrzu noża, między graniem tenisa miażdżącego dosłownie każdego, a byciem pośmiewiskiem, bijącym rekordy w podwójnych błędach. Nie chcę się powtarzać, ale może być bardzo ciężko o powrót do poważnego grania.
Andy mimo wszystko pyka sobie od ponad roku bez przerwy, więc to jego przygotowanie fizyczne jest na stabilnym poziomie, Zverev z kolei wrócił w styczniu po 7 miesiącach i dopiero się ogrywa. Dodajmy sobie, że sportowej klasy Murray nigdy nie osiągnął i nawet będąc w 100% przygotowanym doznawał bardziej kompromitujących porażek niż ta wczorajsza ze Szkotem.
Oczywiście nikt nie wpadłby na coś tak zje*banego i ja sam uważałem, że nadchodzi jego czas i był moim faworytem do AO 22.
Oczywiście nikt nie wpadłby na coś tak zje*banego i ja sam uważałem, że nadchodzi jego czas i był moim faworytem do AO 22.
ATP wciąż potrafi zaskoczyć bo jak mówię - potężny Sasza z drugiej połowy 2021 kontra zniszczony jednonogi Murray - no nikt by chyba nie przypuszczał, że takie cuda się będą dziać w 2023. Poważna kontuzja Niemca to jedno, ale ten Szkot - on od pewnego czasu wygląda ewidentnie najlepiej jeśli mówimy o jego metalowej wersji. Przez ostatnich kilka lat praktycznie zawsze po ciężkim wygranym meczu spływał gładko w kolejnym spotkaniu, a w tym sezonie zdołał wygrać dwie pięciosetówki z rzędu w AO, a teraz dwie ciężkie trzysetówki w Doha. Nie wiem jak to zrobił, ale mocno poprawił fizykę Andy i jeśli to utrzyma może być "ciekawie" xD
Jakiegoś ćwierćfinału WS przy dość sprzyjających okolicznościach nie można wykluczyć.
Sprzyjające okoliczności to on ma w tej chwili, był przynajmniej dwie piłki od porażki w każdym wygranym meczu w tym roku, za chwilę trafi na kogoś, kto którąś z szans wykorzysta i skończy się rumakowanie. Poluzujcie konie generalnie.
MTT bilans finałów (22-29)
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25