Miami 2023
- DUN I LOVE
- Administrator
Re: Miami 2023
No i w miarę możliwości rozwija swoją grę (serwis np. wczoraj momentami naprawdę fajnie działał), a Rubliow głową dotyka sufitu imo.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Tutaj Alcaraz ma też duże pole do poprawy, zdarzają mu się mecze, że serwisem punktuje całkiem sporo, ale dziś kulało podanie strasznie.
- DUN I LOVE
- Administrator
Nie chcę tutaj bronić Carlosa, ani też wymyślać teorii z 4 liter, bo wiadomo, że to jest młody i wytrenowany byczek, ale może ten czas między 1/4, a 1/2 miał jakiś wpływ? Jednak co innego mieć 48h vs 72h, a co innego 24 vs 48. Nawet jeżeli fizycznie nie miał problemów Carlos (chociaż trochę tego biegania w ostatnim miesiącu było), to jednak mentalnie mógł być trochę zużyty. 1.5 dnia temu Miedwiediew z Chaczanowem regenerowali się po krótkich ćwiartkach, Sinner od 24 godzin był w półfinale, a Alcaraz miał w drodze po tytuł ścieżkę Fritz - Sinner - Miedwiediew (prawdopodobnie). W formie czy bez, ze zmęczeniem czy bez, nie taki oczywisty układ dla cały czas nastolatka.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Może miał, nie wiem. Niemniej widzieliśmy, że w trzecim secie on już mocno nie domagał i generalnie zagrał dosyć słaby mecz, tylko po prostu im dalej w las tym było gorzej. Tylko nikt się nie czepia, może musi upłynąć jeszcze trochę czasu, żeby zaczął regularnie znosić fizycznie taką serię spotkań.
Ja sam pisałem o prawdopodobnym odchorowywaniu, być może nawet przez cały sezon, tymczasem chłopak z marszu po powrocie zrobił tytuł, finał, tytuł, półfinał, nienajgorzej.
Ja sam pisałem o prawdopodobnym odchorowywaniu, być może nawet przez cały sezon, tymczasem chłopak z marszu po powrocie zrobił tytuł, finał, tytuł, półfinał, nienajgorzej.
- DUN I LOVE
- Administrator
Nie zgodzę się, że Sinner-Alcaraz było mało ważnym spotkaniem, bo jednak pokazało, że z Hiszpanem też można wygrać. Teraz po meczu jest się mądrzejszym jednak Carlos ostanio rzeczywiście zaczynał dominować jak kiedyś Żelazny Mike Tyson i nie były to przecież tylko obserwacje kibiców co też trenerów i samych rywalizujących z nim zawodników (np. Fritz, Med). Niemniej widać też, że Sinner lubi grać z Hiszpanem. Włoch gra szybko, płasko i ryzykownie co wiadome przekłada się też na błędy, ale nie daje czasu Carlosowi żeby ten się rozpędził.
Zobaczymy jak jutro Jannik wypadnie z Medem, bo na razie to h2h 0-5 wygląda blado.
Zobaczymy jak jutro Jannik wypadnie z Medem, bo na razie to h2h 0-5 wygląda blado.
- Robertinho
No nie wiem, dopiero co padł w boju z potężnym Norrie i generalnie bardzo było widać tę przerwę. W IW i zwłaszcza Miami faktycznie podejrzenie dobrze to wyglądało, niemniej robienie go faworytem prawie wszystkiego w tym sezonie mocno na wyrost na razie. Dużo pracy przed RG, a jeśli zło powróci, to bardzo, bardzo dużo. Generalnie widać, że Alcaraz to ciągle młody gracz w progresie.
Też będę bardzo rozczarowany, jeśli nie powalczy o wygraną Sinner.
Też będę bardzo rozczarowany, jeśli nie powalczy o wygraną Sinner.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- LokalnyEkspert
Carlos grał dobry tenis, Sinner jednak potrafi przycisnąć bardziej niż 95% atp. Tylko w tym zasługa Włocha. Alcaraz tak perfekcyjnie nie wygląda, gdy przyciśnie się jego odpowiednią głębią i szybkością piłki. Szczególnie przy stronie bh.
Tak tylko z Norrim była kontuzja i jednak cegła, gdzie w moim odczuciu chyba łatwiej będzie póki co powalczyć z Hiszpanem. Zgadzam się, że większość dała się porwać i generalnie za dużo było o tym gadane. Podobnie było zresztą rok temu w RG przed meczem ze Zvorkiem.
Przydałaby się ta wygrana Włochowi. Umocniłby swoją pozycję i potwierdził, że jest dobry nie tylko w pojedynczych meczach. Łatwo nie będzie.
Przydałaby się ta wygrana Włochowi. Umocniłby swoją pozycję i potwierdził, że jest dobry nie tylko w pojedynczych meczach. Łatwo nie będzie.
- DUN I LOVE
- Administrator
Nie wiem jak, ale jakiś nawiedzony Serb (?) mi się wyświetlił na TT i trochę mnie przeraża jakim wrogiem publicznym tych ludzi stał się Alcaraz. Kiefer przy nich to grzeczny chłopiec liczący tygodnie Novakowi.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Ludzie dla których tenis rozpoczął się w 2011 roku i skończy się za kilka lat. Nie ma sensu sobie głowy zawracaćDUN I LOVE pisze: ↑01 kwie 2023, 20:37 Nie wiem jak, ale jakiś nawiedzony Serb (?) mi się wyświetlił na TT i trochę mnie przeraża jakim wrogiem publicznym tych ludzi stał się Alcaraz. Kiefer przy nich to grzeczny chłopiec liczący tygodnie Novakowi.
- Robertinho
Weź się chociaż trochę odklej od tego, równie dobrze byś ruską tv o wojnie mógł oglądać.DUN I LOVE pisze: ↑01 kwie 2023, 20:37 Nie wiem jak, ale jakiś nawiedzony Serb (?) mi się wyświetlił na TT i trochę mnie przeraża jakim wrogiem publicznym tych ludzi stał się Alcaraz. Kiefer przy nich to grzeczny chłopiec liczący tygodnie Novakowi.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- DUN I LOVE
- Administrator
W sumie prawda. Oni też mają narrację, że wstrętny zachodni świat chce, żeby zapomniano o Novaku.
Nie mamy tu nic innego do roboty w sumie.
Nie mamy tu nic innego do roboty w sumie.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Nas różni jedynie to, że wolę Carlitosa od Novaka.DUN I LOVE pisze: ↑01 kwie 2023, 20:37 Nie wiem jak, ale jakiś nawiedzony Serb (?) mi się wyświetlił na TT i trochę mnie przeraża jakim wrogiem publicznym tych ludzi stał się Alcaraz. Kiefer przy nich to grzeczny chłopiec liczący tygodnie Novakowi.

@Nowicjusz, zdecydowanie za krótki okres żeby porównywać z Tysonem, musiałby Carlitos wygrać trzy szlemy w tym roku żeby to miało sens.
- DUN I LOVE
- Administrator
Póki co bardzo dobre fundamenty pod przyszłe legacy zalewa Carlos, tylko tyle i aż tyle.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
- DUN I LOVE
- Administrator
Pamiętam jak z mocną podjarką wracałem na ten mecz do domu od znajomych, to były jeszcze fajne mecze, później jeszcze kilka ich było, ale po USO 13 zrobiły się te spotkania dramatycznie słabe.
- DUN I LOVE
- Administrator
Bardzo równo buki widzą ten mecz. Dosłownie minimalnym faworytem jest Danił (1,85 - 1,95).
MTT Titles/Finals
Spoiler: