Aż zapytam, z jakiej odległości pachnie.robpal pisze:Jeśli nic złego się nie wydarzy, to na US Open Nadal będzie się naprawdę liczyć w walce o tytuł, dziś za to pachnie 0-2.

Będzie tu ktoś oprócz mnie o drugiej w nocy?
Aż zapytam, z jakiej odległości pachnie.robpal pisze:Jeśli nic złego się nie wydarzy, to na US Open Nadal będzie się naprawdę liczyć w walce o tytuł, dziś za to pachnie 0-2.
Oni wszystko podporządkowali zwycięstwu w US Open. Taka szansa na klasycznego Szlema się nie powtórzy.Joao pisze:Przeglądam wyniki deblowe, amerykańscy bracia przegrywając w 1/4 ponieśli pierwszą porażkę od 25 spotkań.
2-1 Rafafilip.g pisze:Jakie typy na dzisiejszy #36? Ja się przychylam do 2-0 Nole
Dodam jeszcze, że na tle pozostałych trzech (bardzo jednostronnych) ćwierćfinałów w Montrealu, ten Raonicia z Gulbisem naprawdę się wyróżniał.DUN I LOVE pisze:Dwaj świetni gracze, którzy zagrali mecz jakże innych od wspomnianych wyżej betonowych par ostatnich sezonów. Poproszę o więcej.
To fakt, że Kanadyjczycy nie dbają czasem o europejskiego widza, ale czy masz sumienie nie oglądać takiego meczu na żywo?grzes430 pisze:Odbierają człowiekowi możliwość oglądania #36.
No Grzes, ale dziś 0:25 gra Radwańska z Sereną. Nie chcesz obejrzeć tego zapowiadającego się na bardzo zacięte, spotkania ?grzes430 pisze: Po maturach raz nie spałem do 2 rano czekając na mecz Chelsea-City. Skończyli grać grubo po 4 przez opóźnienia, a na dworze powoli wychodziło Słońce. Byłem potem tak zmęczony i nie wyspany, że wolę tego nie powtarzać do momentu pójścia na studia. Wtedy własny pokój, laptop(a nie PC) będą sprzyjać takiemu oglądaniu, a AO będzie najlepszą okazją. Gdyby zaczynali o północy - czekałbym.
Znaczy... chyba po zwycięstwo które da mu remisDUN I LOVE pisze:Spektakularny powrót Wujka.
Raonic 6-4 w pierwszym secie, ale w drugim to Vasek zmierza po remis.
Czekanie do północy na mecz Radwańśkiej to ostatnia rzecz, która może mi wpaść do głowy.SebastianK pisze:No Grzes, ale dziś 0:25 gra Radwańska z Sereną. Nie chcesz obejrzeć tego zapowiadającego się na bardzo zacięte, spotkania ?
Pisałem trochę o backhandzie Djokovicia podczas RG, ale teraz muszę przyznać Ci chyba rację, że Novak może nie grać nim tak dobrze jak kiedyś. Niby to wciąż jego firmowe uderzenie (zwłaszcza odbicie po linii), ale w Wimbledonie w meczach z del Potro i Murray'em (Andy nie bombarduje przecież tak mocno jak Argentyńczyk) popełniał z niego masę błędów. A pamiętam, gdy w 2011 roku nie mogłem wyjść z podziwu, jak niesłychanie Serb poprawił ten element i z jaką dokładnością kierował piłki w punkt, w który akurat celował.grzes430 pisze:Jonathan - jeśli chodzi o backhand Novaka. Według mnie to już nie jest to uderzenie co parę lat temu kiedy mówiono o nim jako najlepszym backhandzie w tourze.
Patrząc na same wyniki, Djoković nie przypomina teraz do końca tego samego tenisisty co w 2011 roku, ale nie powiedziałbym też, że przechodzi jakiś kryzys, bo przecież występy w finałach i półfinałach największych turniejów są dla niego wciąż codziennością. On przed RG twierdził nawet, że znajduje się u szczytu formy, i nie mam właściwie powodów, by mu nie wierzyć. Tyle że podobnie jest z Nadalem, który nabrał dodatkowej chęci do gry po półrocznej przerwie i właśnie dzięki tej świeżości wyprzedził całą konkurencję podczas sezonu na mączce. Największe postępy zrobił jednak ostatnio Murray (Andy na Wimbledonie doprowadził swój styl do perfekcji - genialna obrona, zabójcze kontry i atak). Więc jak widać, stawka w czołówce bardzo się wyrównała i każdy chce poprawiać tam swój tenis. A z Novakiem to dość skomplikowana sprawa. Część jego porażek wzięła się chyba z lekkiego zmęczenia materiału (jemu może brakować już trochę tamtej determinacji sprzed dwóch lat). Natomiast za jedną z przyczyn ostatniej przegranej w Londynie uznałbym to niepowodzenie na RG, przez które Serb stracił część pewności siebie, i po którym musiał czuć spory niedosyt.grzes430 pisze:Może to wszystko nie wygląda tak źle jak to opisuję, ale ten Djokovic z 2013 roku nie wygląda mi na podobnego do Djokovica z 2011.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości