Roland Garros - pary 1/4 finału turnieju mieszanego:
Miyu Kato
Aldila Sutjiadi
[7] Marta Kostyuk
Asia Muhammad
Rosyjskie korzenie również posiada Stefanos.
Zwróciłem uwagę i nawet się roześmiałem na wzmiankę o potężnym Mugu, kandydacie do finału RG 2023. Ale dużo bardziej wzruszyły słowa o stękaniu i wymianach po trzydzieści uderzeń, nie tylko nam jak widać rafole zaleźli za skórę.pascal pisze: ↑04 cze 2023, 23:32 @Robertinho Zwróciłeś uwagę, jak Stopa wspominał dzisiaj, że w dolnej połówce też są poważne nazwiska: "Jest Holger Rune, Grigor Dimitrov, Alexander Zverev no i Casper Ruud" ? Coś zawodzi gust arbitra elegancji, może 12 kolejnych setów na norweskie konto przywróci prawidłową optykę.![]()
Ale najbardziej chciałem docenić Hiszpana: człowiek siada do meczu i nawet pomimo braku dramaturgii wychodzi zadowolony, dostając to, czego się w miarę spodziewał. Wielką odmianą pod tym względem jest Carlitos, nawet mam wrażenie, że czasami aż żal mu zabijać mecze i mniej lub bardziej chce rywala podłączyć do widowiska. I w sumie właśnie te nastawienie i ewentualna przemiana psychologiczna Alcaraza mnie frapuje, czy rzeczywiście wraz z kolejnymi sukcesami, rosnącą jeszcze bardziej otoczką medialną, późniejszym spadkiem dzikiej witalności stanie się też potworem mentalno-taktycznym jak Raki, czy jednak podąży inną ścieżką, bardziej frywolnego tenisa.
Zawsze można porozmawiać o pogodzieDUN I LOVE pisze: ↑04 cze 2023, 23:08 Jutro mężczyźniane mecze dopiero po WTA, czyli najwcześniej zapewne o 12:30. Ale będzie zmuła w biurze.![]()
I oby jako drudzy, pomimo kolejności połówek, chyba było już tak czynione w poprzednich latach.
Tak być powinno. Piątkowo wieczorno-nocne granie, które będzie realnym finałem. A w niedzielę naprzeciw znanemu już triumfatorowi RG 2023 wyjdzie jakiś leszcz tylko po odbiór tacki.
Chętnie oddam część roboty, napiszę szczegóły mailowo.DUN I LOVE pisze: ↑04 cze 2023, 23:08 Jutro mężczyźniane mecze dopiero po WTA, czyli najwcześniej zapewne o 12:30. Ale będzie zmuła w biurze.![]()
https://sportowefakty.wp.pl/tenis/10639 ... -turniejowKaren Chaczanow jest jedynym tenisistą, który dotarł do ćwierćfinału w każdym z ostatnich trzech turniejów wielkoszlemowych.
Użytkownicy przeglądający to forum: no-handed backhand i 9 gości